Sammanfattning av gårdagen och idag!

Tänkte som sagt sammanfatta lite om vad som hänt dessa två dagar! Igår red jag sex hästar varav hoppade tre. Warona, Charity - Calvaro valacken och en av de nyaste, ett 5-årigt sto e. Baloubet. Båda är fortfarande väldigt gröna trots att de blir sex nästa år så de fick vara med under gårdagens banhoppning. Igår var det alltså de mest orutinerade hästarnas tur att hoppa, dvs 4 och 5-åringar. Varje morgon vid frukost går alla tränarna igenom exakt vilka hästar som ska hoppa och skriver då upp det på planeringen. Under dagen sen går alla ryttare med sina respektive hästar dit allt eftersom och turas om att hoppa. Man kommer alltså dit, rider fram i sin egen takt och sen säger man till när man är klar så får man börja hoppa när gruppen innan blivit klar. Systemet kanske låter rörigt, men det fungerar rätt bra faktiskt.

I alla fall gick stoet strålande. Det var första gången jag hoppade henne, men hon är otroligt enkel och lyhörd så hittade känslan väldigt fort. Alltid så skönt när det blir så. Banan så ut såhär:Vi hoppade fram med travbom på hinder nummer två tills hästarna kändes avspända. Sen gick vi löver till att hoppa hinder nummer ett och två några gånger i galopp och sen red vi banan. Juste. Kombinationen red vi i trav, den gula bommen är alltså en travbom!

Valacken gick också förvånadsvärt bra. Han är ju som sagt lite speciell och ja.. Förvirrad. Men han höll faktiskt nerverna innanför skinnet den här gången och gjorde ett riktigt bra jobb. Han försökte verkligen så det går framåt i alla fall. Florian har varit väldigt skeptisk till honom enda sen han kom, men nu låter det som om han tänker ge honom en chans.

Warona hoppade vi när alla var klara. Eftersom hon är lite stressad och inte tar tid på sig i kombinationerna riktigt så travhoppade jag kombinationen ett par gånger. Florian la också ut bommar på högersidan av A och B hindret eftersom hon gärna drar åt det hållet. Hon hoppade makalöst bra! Sista gångerna var oxern kanske 130 och väldigt bred. Innan har hon kunnat dimpa ner på bakbommen när hon blir för snabb i luften, men nu tog hon sig tid och använde hela kroppen. Underbar känsla! Sen hoppade jag samma bana som unghästarna gjorde, mest för lydnadens skull och hon gjorde det väldigt okomplicerat. Imorgon ska vi hoppa henne lite mer ordentligt!


Idag då. Red åtta hästar, dock blev det ingen hoppning. Red den nya JÄTTEhästen som vi fått nu också. Han är runt 180 hög, haha. Här är han brevid hingsten som är runt 165.Han är inte så vacker, men väldigt snäll och fantastiskt mjuk att rida. Florian hoppade honom också igår och han har ett enormt scope och verkar vara väldigt okomplicerad. Kan inte säga så mycket mer än så länge så fortsättning följer!

Idag fick jag också en dunväst från stallet! Rätt snygg faktiskt.
Sen tillsist vill jag bara visa en bild från idag.


På förmiddagen kändes det som vår i luften, kan inte förstå hur det kan vara julafton om tre dagar. Det är helt sjukt!
Imorgon är jag ledig och då står sova, städa, hoppa W och göra sista julshoppingen på schemat. Känner mig sådär lagom pepp på att trängas i affärer med en massa andra stressade sistaminutenjulhandlare..

Kommentarer
Postat av: Sandra Nensén

men gud haha den lilla hästen ser ju ut som en ponny :P skulle nog tuppa av om jag va bredvid den stora, Min kompis häst är runt 173 och han tycker jag är världens bjesse ;) Håller mig till min lilla skit på 153 det är lagom höjd för mig!

2011-12-21 @ 21:47:39
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Postat av: My

GUD va stor han är! Lillhingsten ser ut som en shettis! ;) Tur att han är snäll då, högt fall blir det annars! /M

2011-12-21 @ 22:09:35
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0