Svar del 1!

Hej! Vilket gymnasium och linje gick du på? vad tycker du är bäst att välja om man vill jobba med hästar, ett ridgymnasium eller en "vanlig" linje? :)
mvh

Jag gick på Arlandagymnasiet som ligger norr om Stockholm. Där gick jag SamIdrott. När jag sökte gymnasium var jag först inne på att söka ett ridgymnasium. Hade fungeringar på Strömsholm bland annat, men valde att ta det närmare alternativet eftersom jag tävlade så mycket och hade tre hästar fullt igång. Linjen jag gick erbjöd visserligen inte så mycket hästkunskap, däremot hade vi ledarskap, idrottskunskap mm, vilket alltid är bra att ha i bagaget. Sen fick man också mer tid till sin idrott. På onsdagarna slutade vi alltid klockan 12 och började kl. 11 på fredagar. De som hade fotboll och hockey till exempel hade träningar under dessa "idrottstimmar" medan jag gick hem och red. Så egentligen fick jag ju ingen hästutbildning under mina gymnasieår utan bara lite extra tid.

Personligen tror jag det kvittar vad man går. Själv ångrar jag nu att jag inte gick ekonomi eller något sånt för det hade jag haft större nytta av om jag till exempel skulle sluta rida i framtiden av någon anledning. Nu har jag bara grunderna, men måste plugga fler kurser om jag ska göra något annat.


Hur många besökare har du per dag ?

Har i snitt just nu runt 350 besökare om dagen.  Har som mest haft drygt 600, men det var när jag var riktigt duktig på att uppdatera. Är ju lite sämre med det numera.


Bor inte din pojkvän i Thailand? Hur har han råd att flyga till dig titt som tätt? :)

Nej det gör han inte. Han jobbade som reseledare för Fritidsresor förut och var under en av säsongerna i Thailand. Nu har har slutat med det och jobbar som snickare hemma i Sverige. :)
Hej!
Undrar hur mycket hästarna får gå i hage och hur mycket ungefär de rör sig varje dag.

Jag har en häst i en ganska liten hage då jag är rädd att släppa ihop henne med de andra hästarna eftersom jag är rädd att hon ska bli sparkad.
Men det kanske är bättre att riskera det och att hästen får gå i en stor hage och röra sig fritt än att den står i en lite hage?
Det är en tävlingshäst så hon tränas varje dag och så försöker jag vara ute och gå med henne åtminstone varannan dag.

Dessvärre går inte hästarna i hage alls här.. Det är endast fölmärrar som går ute i hagarna, ridhästarna däremot går aldrig ut. Jag är absolut för att hästar ska vara ute så mycket som möjligt. Hemma har vi alltid haft hästarna ute hela dagarna och den möjligheten önskar jag verkligen hade funnits här också. Det är cirka 250 hästar i träning här och det är omöjligt att få det att fungera. Våra hästar är ute två gånger per dag. De rids eller longeras en gång och sen promeneras de i ca 20 minuter en gång. Just nu har vi heller ingen tillgång till skrittmaskin så vi handgår med dem. Visserligen tror jag att hästarna uppskattar det mer än att gå i en skrittmaskin.

Det där med att släppa ihop hästar är alltid svårt och skaderisken är hög. Däremot trivs hästar bäst tillsammans så om det är möjligt skulle din häst förmodligen tycka det var bäst! Vi har aldrig haft mina tävlingshästar i en stor flock utan de har gått med varandra, två eller tre stycken i en relativt stor hage och faktiskt har vi haft väldigt lite hagskador under åren. Men jag tycker att din magkänsla ska bestämma. Jag kan ju som sagt inte säga att jag tycker att du gör fel som låter din häst gå i en liten hage. Den får ju i alla fall gå ut tillskillnad mot hästarna här.


Hej!
Har själv jobbat utomland, o skande sverige rätt mycket då och då, framför allt mat och godis och liknande.
Vad saknar du mest från sverige?
Samt det ''ätbara''? ;)

Saknar familj, pojkvän och vänner såklart. Saknar också alla djuren hemma. Hästarna och våra två hundar. Ibland kan jag faktiskt också sakna det "vanliga" livet. Alltså ha en normalt jobb och vara fri till att göra vad man vill. Dessvärre vet jag ju att jag skulle bli otroligt uttråkad efter bara nån vecka, men när man ibland ser sina vänner skriva om något roligt de gjort på Facebook till exempel så kan jag känna att jag också vill vara fri till att göra något sånt.

Det ätbara är defentitivt svenskt lösgodis! Finns inget bättre! Är ju världens godisnarkoman också så att vara utan det är jobbigast. Sen saknar jag tacos och svensk mjölk väldigt mycket. Här är mjölken lite annorlunda, den håller en månad framåt ungefär och smakar lite konstigt. Sen saknar jag mammas underbara matlagning väldigt mycket.Hej! Jag undrar hur kommer det sig att du kom i kontakt med Florian. Blev du rekommenderad eller blev du erbjuden en plats hos honom? :)

Nej jag satt och sökte runt på Yard & Groom och såg att de sökte en ryttare. Jag mailade dem sedan och skickade några videor till dem. Senare åkte jag på en provmånad och nu är jag fortfarande kvar. Hörde mig givetvis för med några ryttare hemma i Sverige innan och jag fick faktiskt samma svar av alla. De sa att de var väldigt trevliga och att de trodde att det var en bra ryttare att vara hos. Det stämde ju som tur var. :)

Florian med Chicofina
Okej, första delen blev inte så lång, men det är ju i alla fall en start! Fortsättning följer. :)

Kommentarer
Postat av: Helle

Hej!Var i tyskland jobbar du? dvs vilken stad? Jag jobbar i ett fälttävlanstall i närheten av flensburg och saknar också det senska lösgodiset otroligt mycket men de finns faktiskt en affär en bit här ifrån som säljer SVENSKT LÖSGODIS tro det eller ej!! karamellkungen för att vara exakt;) så om du inte bor här i närheten kanske det ändå inte är omöjligt att det finns i någon affär i dina trakter! Ge inte upp hoppet!;) haha

2011-12-20 @ 23:24:29
URL: http://heleneemond.blogg.se/
Postat av: Sara

Ni är så jäkla snygga!!! :D. Kul med bilder på er!

2011-12-21 @ 12:49:24
Postat av: Sara (igen)

Undrar lite över språket. Är alla du jobbar med bra på engelska? Förutsätter att florian är det! Hoppas på del 2 idag :).

2011-12-21 @ 12:52:16
Postat av: Amanda

va häftigt att du bor i tyskland nu :) kul o bra svar på frågorna

2011-12-21 @ 20:04:21
URL: http://amandalindblom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0