Tävling imorgon!

Äntligen dags för tävling! Som jag längtat! Jag ska rida 6-åringen e. Heartbreaker och Florian de två nya 5-åringarna som båda är e. Chacco Blue. Kommer rida 120 och 125, är första tävlingen med den hästen så jag är faktiskt lite nervös. Hon är ju inte världens lättaste heller.

Igår hoppade jag henne och W. Den här gången var det en ny bana uppe som såg ut såhär:
Det gick rätt bra med båda hästarna. Heartbreakern är väldigt bökig i munnen och har rätt mycket humör så har man henne det minsta emot sig så är det svårt att få en bra rytm. Det största felet jag gjorde var innan jag startade. Hade hoppat fram i det långa ridhuset och hon hade kännts riktigt bra, sen när jag vart skickad till att hoppa banan i det nya ridhuset så var det kö för att några innan hade fått lite trassel. Vi fick därför vänta väldigt länge på vår tur och istället för att jobba henne ordentligt medans vi väntade "fesred" jag runt istället. Alltså jag travade runt och hon kändes väldigt avspänd, (eftersom jag inte krävde någonting) men när jag sen skulle börja var hon inte alls med mig längre. Hon var inte framför skänkeln vilket i sin tur gjorde det svårt att rida banan. Jag var alltså inte riktigt förberedd till första rundan. Andra rundan däremot gick mycket bättre så får försöka hålla kvar den känslan tills imorgon. 

W lyssnade faktiskt hyffsat bra på hinder igår. Däremot var hon lite okoncentrerad. Hon hoppade inte riktigt lika bra som hon brukar utan kändes lite trött och matt. Hon ansträngde sig inte så värst mycket. Jag antar att man inte kan få allting på en och samma gång. Får vara glad över att hon lyssnade så pass bra och inte kutade gärnet som hon gärna gör annars. Bara att träna vidare.

Men nu ska jag faktiskt ta och sova snart. Önska mig lycka till, känns som om jag kan behöva det!

Jag på en häst vi hade på Eichenhain. Lira 5 år e. Lord Pezi - Contender. :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0