Trött..

Idag har det varit en rätt intensiv dag. Ingen lunchrast blev det heller så har varit i gasen mellan sju imorse till klockan fem nu i eftermiddag. Red totat sju hästar, hoppade en av de nya, den 5-åriga valacken som varit hos Ludger innan. Det är en rätt ängslig och smått förvirrad häst måste jag säga. Det finns jättemycket kvalité i honom för när han spänner av är han riktigt trevlig och han har ett kraftfullt språng, men som sagt, lite förvirrad. Idag var det övningsträning i långa ridhuset i form av en serie. Det såg ungefär ut såhär:Vi började att hoppa fram på den högra halvan av ridhuset. Först travhoppade vi enkelhindret några gånger innan vi gick över till att hoppa linjen. Även in på första hindret på linjen skulle vi travhoppa och sen bara flyta vidare på fem galoppsprång till nästa hinder. De här övningarna gjorde han rätt bra. Han var hyffsat koncentrerad och gjorde fina språng. När vi sen gick över till den vänstra sidan blev det lite mycket. Jag vet ju inte hur många gånger han hoppat en serie förut, men han var rätt "spooky" första gångerna. Serien bestod av travbom, räcke, galoppbom, fyra galoppsprång (inkl bommen), räcke, galoppbom, räcke, bom. Han hade verkligen jättesvårt att få ihop alla hinder och bommar så det tog ett tag innan vi fick till det. Dock var sista gången riktigt bra. Då tog han tid på sig och fokuserade på varje hinder.

Under lunchen sen kom Ray Texel, 4-åringens ägare. Han red de största med hennes mamma Fleur och kom nu för att rida "mitt" lilla projekt. Innan visade jag henne i alla gångarter plus hoppade några språng. Däremot fick jag aldrig se när han själv hoppade henne för jag var tvungen att springa vidare på nästa ärende. Jag var nämligen tvungen att börja rida vår hovslagares ena häst. Han var här idag och skodde några av våra och tog också med sig två av sina egna hästar. Han tränar íbland för Florian och idag skulle han göra den under allas lunchrast och eftersom tiden var knapp red jag fram hans ena häst.

Bortsett från det gick W och de andra hästarna bra! Nu däremot ska jag ta och bädda ner mig och kolla på How I Met Your Mother. Har 5 säsonger av serien och kollar på alla igen för andra gången. Älskar den! Tur att Joakim kommer att ta med säsong 6 och 7 nu när han kommer. Hur ska jag annars överleva?
Jaja, det var väl det. Ni får ha det så bra så länge!

Ciao!

Ray Texel och Fleur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0