Svar på några frågor

Har du träffat Totilas något eller bor han inte hos paul? Fick du chansen att träffa Shutterfly och beerbaums andra topp-hästar när ni bodde där? Jätte bra blogg! :)

Nej det har jag inte. Totilas vet jag är utplacerad till ryttaren som rider honom nu så han står inte här även om Paul äger honom.

Ja det är klart! Jag red ju tillsammans med dem nästan varje dag. De stog ju i samma stall också. :) Här har ni en bild på mig och Shutterfly.
Hej! vilken tid är ni färdiga på dagen? Vad gör du på kvällarna? super blogg!!

Vi är oftast färdiga mellan 17.00 och 18.00 på kvällen. Det kan ju också bli senare, men aldrig tidigare än 17.00. På kvällarna gör jag faktiskt inte så mycket just nu. I och med att jag bor där jag bor så blir det att man kollar på film eller sitter framför datorn. Men ärligt talat gör det inte så mycket. Man är rätt trött efter en arbetsdag och då kan det faktiskt vara skönt att komma hem och inte göra så mycket. I somras däremot när vi var hela gänget på Gestüt Eichenhain gick vi ofta ut och åt middag tillsammans eller bara umgicks. Saknar dem så himla mycket. Det är otroligt hur bra vi alla kom överens för vi var verkligen en mixad skara. Jag från Sverige, Aneta från Polen, Kevin från Guatemala, Megan, Tom och Jaime från Nya Zeeland, Niamh från Irland och sen var också en tjej som heter Katie här en månad från Österrike. Vi hade så sjukt kul tillsammans!


Guuud vilken lång arbetsdag ni har! Har de ingen 8-timmars regel där borta? :O

hur bra går det med språket nu? kan du prata ledigt och utan att behöva fundera först? :)

Dagarna går faktiskt ganska fort. Sen tror jag inte attdet riktigt finns sånna regler när man jobbar med häst. Man är klar när man är klar helt enkelt. Det hade nog varit värre på ett kontorsjobb att jobba så många timmar, men nu jobbar jag ju med det jag brinner för och då är det lättare. :)

Tyskan går det ju sådär med, men engelskan pratar jag så gott som flytande. Bara vissa ord som kan vara svåra, men då är det bara att visa med kroppspråk. Man gör sig faktiskt alltid förstådd.


Hej!
Vad tycker du är ett lämpligt veckosheema för en hopphäst på reltivt hög nivå? (hon har nya placeringar i 135, men med mig har hon bara hoppat 120 då hon är min första stora häst)


Jag vet inte riktigt om jag kan ge dig ett bra svara på den frågan eftersom jag tycker det beror på hur hästen är som individ. Sen spelar alla möjliga faktorer in, till exempel hur det gått från dag till dag. Kanske behöver man träna lite extra på något som inte kändes riktigt bra från dagen innan osv. Små hoppövningar och sånt kan man lägga in lite då och då i det dagliga arbetet, medans en ordentlig hoppträning räcker om man gör en gång i veckan. Har man däremot mycket tävlingar inplanerade kanske man nöjer sig med att bara göra mindre hoppövningar mitt i veckan. Man får hela tiden vara flexibel i sitt upplägg och anpassa varje dag efter de som redan varit. Det är så jag gör i alla fall.


Hej igen! Jättefin blogg verkligen! Jag bara undrar hur man lägger upp en sån här egen bakgrund. En egen mall alltså. En sån som du har på dina hästar överst på sidan. Hur gör man och vilka mått behöver man på bilden? Behöver man photoshop?

Tacksam för svar.

Mvh Klara Schelin


För att göra själva Headern använde jag ett redigerarprogram som heter Picnik! Det är ett ganska enkelt program som redan har färdiga mallar. Däremot måste man betala för att få specialeffekterna. Sen för att sätta in bilden i själva designen behöver man kunna HTML, vilket jag inte är någon höjdare på så jag tog min pojkvän till hjälp. Kanske kan du få hjälp av någon också? Måtten på min Header är 900 x 512 bildpunkter!
har du några tips för att få hästen ta mer stöd på bettet? :)

Som ryttare måste man framförallt vara väldigt koncekvent. Hästen måste ha ett förtroende för bettet för att våga ta stöd. Det första man måste se till är att hästen har en ärlig framåtbjudning och utifrån det kan man till exempel göra mycket tempoväxligar och övergångar. När jag skriver att jag vill att hästarna ska ta stöd på bettet, menar jag inte att de ska bli starka och tunga i munnen utan att de bär sig själva med ett behagligt framåtdriv. Det får inte bli en dragkamp för då har man istället en häst som springer på bogarna. Sen är det ju så här igen att det beror mycket på hur hästen är i övrigt. Man får försöka hitta en väg som passar just den hästen man sitter på.

Jag är ledsen om jag inte gav ett bra svar på den frågan, men det är så otroligt svårt att besvara för det finns inget riktigt svar. Det är en känsla som man måste leta sig fram till. Innan jag kom hit var jag inte riktigt säker på hur man gjorde för att få en häst att ha en ärlig framåtbjudning, jag trodde det, men jag hade fel. Jag måste ha hjälp med det ibland fortfarande om jag sätter mig på en helt ny häst som fungerar annorlunda mot dem jag är van vid. Det handlar om så mycket mer vilket jag har kommit till insikt med här.
Kommentarer
Postat av: Klara Schelin

Hej igen! Totilas är det Moorlands Totilas som ni syftar på? Alltså dressyrhästen. :)Mvh Klara

2011-12-03 @ 18:43:12
URL: http://teamambres.blogg.se/
Postat av: Zara

Ja det är det. :)

2011-12-04 @ 11:27:19
Postat av: Klara Schelin

Ah, min favorit dressyrhäst. Han står väl i Holland kan jag tänka mig. Du sa att han bodde hos han som rider honom och då måste det vara i Holland för Edward Gal tävlar iaf för Holland eller Nederländerna.Mvh Klara

2011-12-05 @ 11:32:53
URL: http://teamambres.blogg.se/
Postat av: Emma ♥ Lydia

Följa varandra via bloglovin? :) Grymt fina hästar du har! :D

2011-12-06 @ 15:26:58
URL: http://trueriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0