Finally!

Tack för den! Det gick väldigt bra. Det är en riktigt fin häst det där. Hoppar med ett otroligt scope, är försiktig och har ett par härliga bakben. Hon är precis en häst i min smak. Den här gången kände jag verkligen att jag red. Jag gick in och tog för mig, men behöll samtidigt lugnet. Tänk vad mycket lättare det blir då. Den här gången fick jag lite bättre ordning på henne efter hinderna också. Jag lät henne inte flyta iväg och bli lång utan jag fick tillbaka henne relativt snabbt och återtog kontrollen. Vi hade ett annat bett på den här gången, ett tredelat med parerstänger. Fungerad väldigt bra tycker jag.

Banan vi hoppade var nästan densamma som vi hoppade tidigare i veckan. Mellan 2 och 3, sex galoppsprång, mellan 3 och 4, tre galoppsprång, mellan kombinationen till nummer 6, sex galoppsprång, mellan 7 och 8, fyra galoppsprång och mellan hinder nummer 9 till sista kombinationen var det sju galoppsprång ut på bågen.
Alla linjer fungerade mycket bättre den här gången också. Första gången jag red banan red jag på sex istället för sju mellan9 och 10, men det flöt på så bra så det tyckte inte tränaren gjorde så mycket. Andra gången däremot fick jag till dem riktigt bra!Åh jag var så glad efteråt! Behövde verkligen det här. Ni ska veta vilken sjuk press det är att rida här. Man har ögon på sig överallt och alla ryttare blir lite som rivaler. Alla vill såklart göra ett gott intryck på tränarna och när det går dåligt för någon glädjs vissa åt det. Det är verkligen som att komma tillbaka till skolan igen. Visst är det otroligt nyttigt att se ryttare som är duktigare än en själv rida, men man behöver också se att alla kan göra misstag. Man är inte den enda som råkar ha en dålig dag för det har alla. Tyckte faktiskt rätt synd om en kille som hoppade banan innan mig för han fick inte till det alls. Även en annan kille som också var inne på banan samtidigt som mig klantade till det lite. Det låter kanske lite muppigt, men man behöver se det också.

I alla fall. Har klippt Warona idag och hon blev supersnygg. Riktigt duktig var hon också för det här var första gången utan lugnande. Kunde klippa allt utom huvudet utan problem! Hon kändes även väldigt bra när jag red henne idag så det var great.

Har ju lite frågor som jag inte besvarat än, men kommer göra det så fort jag får tillräckligt med tid! Jag har inte glömt dem bara så ni vet. :)Upp till bevis!

För mig själv alltså. 13.30 ska jag hoppa Chacco Blue märren igen, den här gången för två av de andra tränarna. Ska hoppa fram i ena ridhuset för en utav dem och sen gå in i det nya ridhuset där det står en ny bana uppe. Där kommer Stefan att hjälpa mig. Dags att ta sig i kragen nu och göra det bästa av situationen. Eller vad tycker ni?

Uppdatering får ni ikväll!
Det gick iaf lite bättre idag!

Jag tror jag har hamnat i en liten metal svacka just nu. En svacka som jag måste arbeta mig upp ur. Det var lite okoncentrerat idag också kunde jag känna, men det var trots allt bättre. Hoppade 4-åringen, 6-åringen e. Heartbreaker och W idag. 4-åringen är lite klurig i och med att hon hamnar bakom hand väldigt lätt och blir för skuttig i galoppen. (vet inte riktigt hur jag ska förklara det på något annat sätt, haha) När hon hoppar då i det läget får hon inte samma kraft i bakdelen vilket medför att hon blir lite platt i språnget. Hon använder inte alls ryggen på det sätt hon kan. Jag vet så väl att jag inte får rida iväg henne på den långa distansen då utan att jag måste hålla en stadig galopp ända fram. Jag brukar lyckas rätt bra med det i vanliga fall, men det satt nog kvar lite sen igår så det var betydligt svårare idag än vad jag har tyckt innan.

6-åringen gick det riktigt bra med! Hoppade samma bana som igår på henne och jag fick äntligen in rytmen och hon hoppade super! Hon är vanligtvis den svårast att hoppa eftersom hon är rätt så tjafsig i munnen, men idag var vi väldigt samspelta! Ska tävla henne nästa vecka i en 120 och 125 klass. :)

W var lite överhettad idag.. Hon gick riktigt bra när jag red fram, var lugn och fin, men så fort det kommer bommar och hinder ivägen så glömmer hon det hon lärt sig väldigt fort. När vi hoppade fram la Florian en bom framör ett räcke och en oxer. Mellan bommen och räcket var det ett galoppsprång och mellan den andra bommen och oxern, två galoppsprång. Jag kan ärligt talat inte förstå hur man kan bli så uppspelt av en bom på marken. Första gången slängde hon sig hejdlöst över bommen och fick då såklart väldigt trångt till räcket. Fick då sitta och göra en massa halter innan och efter bommen. Hon gjorde övningen hyffsat bra sen några gånger, men på oxern hade hon väldigt svårt att coola ner och vi kom inte riktigt någonstans.. Då tyckte Florian att vi faktiskt skulle lämna den övningen och försöka att rida banan istället. Hon rusade inte alls på hinderna lika mycket när vi bröt mönstret och gjorde något annat. Faktum är att väldigt heta hästar gärna blir hetare och hetare ju fler gånger de gör en och samma övning så jag tror inte att det var fel att gå över till att hoppa banan istället för att börja bråka med henne. Det hade bara gjort situationen värre. Banan gick hyffsat bra sen. Vi har fortfarande problem med rytmen, hon är alldeles för på vissa gånger och helt plötsligt kan hon släppa allt och hamna bakom handen istället.

Hon är verkligen ingen lätt häst, det ska gudarna veta, men det gör mig på något vis ännu mer motiverad till att kämpa vidare. Jag vill lyckas fixa det här!

Galenpannan ♥
Kanske är dags att börja skärpa sig?

Idag har jag bara ridit tre hästar. 4-åringen, Warona och det nya 5-åriga stoet e. Chacco Blue. 4-åringen gick väldigt bra idag. Hon har ju varit i en trotsperiod ett tag, men nu känns det som om att vi är på väg ur den. Warona var super idag, i alla fall till att börja med. Jobbade mycket i sittande trav utan stigbyglar just för att lättare komma åt henne. Hon har ju en tedens till att smita undan arbetet genom att släppa bettet och bli trippig i traven istället för att vila mer på steget och jobba genom ryggen. Genom att sitta ner och inte använda stigbyglarna kommer jag åt henne lättare och hon får svårare att dra mig ur sadeln de gånger hon försöker med det. I början blev hon lite stressad, men om jag bara är koncenkvent med att fortsätta hålla i och hålla om trots att hon springer lite i början så accepterar hon det till slut och blir riktigt fin! I galoppen sen kändes det verkligen som om jag fick igenom det jag ville i traven för hon var avspänd och medgörlig, super med andra ord! Efter att jag var klar och skrittade av henne kom Florian och ville att vi skulle hoppa henne lite i den nya ridhuset. Det står en liten bana där inne och han vill att vi skulle skutta henne lite idag på små hinder inför imorgon då vi ska hoppa lite större. Man märkte att hon redan var trött när vi började för hon blev genast ganska flamsig vilket hon gärna blir när bränslet börjar ta slut. Sen hade jag ingen martingal eller graman den här gången eftersom jag inte trodde vi skulle hoppa så hon fick chansen att köra upp huvudet lite för mycket och det är då hon blir väldigt stark. Men trots det har det hänt väldigt mycket. Hon hoppade trots det riktigt bra idag och är inte alls lika hysterisk när det kommer till hinder.

5-åringen hoppade jag för första gången idag. Har ridit henne totalt fem gånger nu så har inte riktigt hittat knapparna än. Vi hoppade fram på två hinder och hoppade sen en bana. Hon är en häst som ser väldigt lättriden ut. Hon kröker fint på nacken och har lagom bjudning, men faktum är att hon är en riktigt fuskis! Det märktes ganska tydligt nu när vi hoppade. Då har verkligen olydnader en tendens att träda fram. Däremot är det en häst med ett jättestort hopp så jag tror hon kommer bli super med lite träning. I alla fall hade jag ganska svårt med att få ihop henne igen efter hinderna. Hon började truta och blev lång och svårsvängd. Jag kände att jag inte riktigt fick grepp om situationen och sånt kan göra mig lite frustrerad vissa gånger och det i sin tur gör att jag också tappar koncentrationen en aning. Det blir som en ond cirkel och jag har ganska svårt för att ta mig i kragen sånna gånger och skärpa till mig. Någon som känner igen sig? Det gick i alla fall rätt bra i slutet och det kändes som om jag fick igenom det jag ville. Det var ju trots allt första gången och det kan inte alltid bli perfekt med en ung och oruttinerad häst. Kanske är dags att insé det nu fröken Knutson..

Här är banan vi hoppade. Hoppas ni förstår min snygga beskrivning, haha.


Mellan 2 och 3 var det sex galoppsprång, mellan 3 och 4, tre galoppsprång, från kombinationen till hinder nummer 6, sex galoppsprång och mellan hinder nummer 7 och 8, fyra galoppsprång. Vi hade ganska svårt för svängen efter 4:an till kombinationen. När hon börjar truta och blir lång tappar jag också ut bogarna vilket gör att jag inte riktigt får med henne runt i svängen. Den andra svårigheten vi hade var linjen mellan hinder nummer 7 och 8. Här fick vi väldigt trångt eftersom hon rann iväg efter oxern. Vi fick då hoppa och göra halt därimellan tills hon började lyssna. Till slut gick det bättre och hon började vänta ganska bra.  

Nej. Nu är det verkligen dags att skärpa till sig när det handlar om sånt här. Annars kommer jag inte fixa att vara här. Hade faktiskt ett litet pepptalk med mig själv efteråt och försökte intala mig att sluta vara en sån jäkla perfektionist och tänka så mycket. Jag måste lita på min känsla, det är då det blir som bäst.


Hiss och DissFör att det ser ut som om jag kan komma hem under nyår! Åker förhoppningsvis hem kvällen den 29de och flyger tillbaka hit den 3de januari! Skulle vara underbart att få fira i Sverige plus att träffa familjen och fira lite jul i efterhand. På självaste nyårsafton är det Zettermans nyårsfest som gäller! Det har blivit lite av en tradition med bästa tjejerna. :)

Jag, Julia, Mickis, Amanda och Isabel nyåret 09/10♥


För att min pojkvän kommer hit mellan 15 och 18 december. Vi ska bo på hotell och mysa, hihi.

För att jag troligtvis kommer att få några "egna" hästar från Paul. Exakt hur det kommer att bli återkommer jag med. Vet inte riktigt själv ännu.

För att jag ska hoppa imorgon! W och det nya Chacco Blue - stoet.
Fick nyss veta att jag skulle vara ledig imorgon så vi får skjuta på det igen..

För att jag har börjat känna lite folk här nu. Eller ja. Börjat prata med en del i alla fall. Faktum är att det är en svensk tjej här också som är supertrevlig!

För att det fortfarande är så varmt. Det gillas!
För att sträckan mellan där jag bor och stallet är så lång.. Det är dyrt med bensin.

För att min näsförkylning aldrig ger sig! Mamma och bror har också det här problemet. Vet inte riktigt varför. Missbrukande av nässpray kan kanske vara en anledning..

För att det är lite dåligt med pengar i kassan förtillfället. Längtar till löning!

För att jag måste klippa W igen. Det gäller att välja tillfälle eftersom jag kommit på att hon är lite halvgalen efter att hon blivit nyklippt. Det sitter i i typ 2 dagar. Tror hon är väldigt känslig i huden. Med andra ord är det inte själva klippningen jag inte ser fram emot, utan dagarna efter..

Till att vara ledig på söndagar. Ingenting är öppet, utom typ.. Mc Donalds..

För att jag saknar tiden med Lalla så himla mycket. Jag älskar verkligen den hästen
Söta BenWohoo, mitt internet vaknade till liv för ett ögonblick och jag kunde ladda upp en bild! Detta är den nya valacken. Han är sex år e. Chacco Blue. Världens mysigaste!

Dagen har varit bra förutom att jag blev knockad av Heartbreaker märren idag så nu har jag ett svullet kindben och ett rött märke under ögat. Ser tyvärr ut att gå mot det blåa hållet nu så antar att jag kommer se värre ut imorgon..

Warona var en prinsessa idag igen. Hon var väldigt avspänd och fin i sidorna. Valde att rida ett lite lättare pass idag så red mycket i lättridning och lät henne bl.a jobba i en större galopp med en låg form, hon var super verkligen. Imorgon är Florian tillbaka så får se om vi kommer hoppa nån häst. Skulle va skoj!


Torsdag

Hej allesammans! Nu har jag mitt internet, men det är inte så jättebra tyvärr.. Igår hade jag skrivit ett inlägg och skulle precis posta det, men då bestämde det sig för att lägga av och då gav jag upp. Ledsen för det.

Under dessa dagar har jag ridit åtta hästar. Florian är på Schockemöhles avelsanläggning och kollar på unghästar de här dagarna. Tror han kommer tillbaka på lördag eller söndag. Med andra ord får jag klara mig själv tills dess. Faktum är att rida åtta om dagen täcker precis hela arbetsdagen så det är faktiskt rätt så skönt. Nu ser våra arbetsdagar ut såhär ungefär:

07.00 Fodrar vi och mockar åt alla hästarna. Just nu har vi bara 11 hästar i stallet.

ca 08.15 Frukost. Här serverar de frukost, lunch och middag. Dock känns det lite som att komma tillbaka till skolan för alla trängs inne i en rätt så liten matsal. Under lunchen serveras det ungefär samma saker som till frukost så på morgonen brukar vi ta med oss en kaffetermos och förbereda mackor så vi slipper gå dit och trängas under lunchen. Vi har faktiskt ett eget kök i vårat stall så vi brukar sitta där i stället.

ca 08.45 Hoppar upp på första hästen. Brukar hinna med att rida fyra hästar innan lunch.

12.00 Lunch.

13.30 Rider de återstående hästarna.

17.00 Fodrar middagsmat till hästarna. Ofta brukar vi vara helt klara till fem och brukar åka hem därefter.

Det har verkligen varit fullt upp här på gården den här veckan. I "Det långa ridhuset" (det är 100 m långt och kanske 20 m brett) har de varje vecka dagar som de anordnar träningshoppningar. De delar upp ridhuset i två delar, en framhoppning och en bana. På framhoppningen har man hjälp av en tränare som ger tips och råd innan man går in på banan. Väl där står en annan tränare som studerar när man rider och ger råd om vad man ska tänka på osv. Första gången jag gjorde det var jag livrädd. Jag menar, man är helt ny, kastas in i en ormgrop med hur många ryttare och hästar som helst, plus tränare som man aldrig ridit för och sen kan man gå in och försöka presetera. Jag menar.. Man vill ju inte komma dit och göra bort sig det första man gör. Som tur var gick det bra i alla fall, haha.

Sen har vi "Det nya ridhuset" där det också har varit en hel bana uppställd och där tror jag att de lite äldre hästarna har hoppat i veckan. De förbereds en massa just nu inför den stora PSI aktionen här så hästarna tränas för fullt.

Idag kunde vi heller inte rida i "Viebrock hallen". Det största och bästa ridhuset enligt mitt tycke. De har hela dagen förberett för några speciella utländska kunder som ska komma. De la in golv och satte upp vitt staket längs ena långsidan med gasolvärmare, bord mm. Helt sjukt, men väldigt fint blev det måste jag säga! Detta har gjort att vi andra som inte har hoppat runt så mycket har hållt oss på utebanan. Men det gör inte så mycket. Bara att passa på att vara ute så mycket som möjligt innan det fryser till. Just nu är det fortfarande rätt varmt här. Vi har till och med flugor fortfarande!

Nåja.. Hästarna gick bra i alla fall. Imorgon blir det väl lite same same tror jag. Hoppas på att få hoppa lite nu i slutet av veckan. Börjar bli väldigt hoppsugen!


Dagen

Idag har det inte hänt något speciellt direkt. Red sex hästar, varav en utav de nya. 5-åringen e. Con Air. Igår fick vi nämligen yttligare två hästar till stallet. Vet inte stammarna på dem än, men det är en 6-årig valack och ett 5-årigt sto. I alla fall så gillar jag Con Air stoet jättemycket. Hon är långbent och har mjuka härliga gångarter. Det som vi måste jobba med på henne är givetvis att få henne starkare, men också att hon ska få ett bättre framåtdriv. Just nu är hon framme vissa steg, men hamnar lite bakom hand och blir lite trög för skänkeln väldigt lätt. Vi vill att hon ska få mer sug på bettet och bli aktivare i sin bakdel! Men som sagt, en otroligt söt och positiv häst!

Några som gick strålande idag är Warona och hingsten. (galningen som jag skrivit om förut) Han har coolat ner sig och är i en "bra period" just nu och han var helt underbar idag! Riktigt lugn och ridbar. Han ger en riktig häftig känsla sånna gånger. Det är något speciellt med hingstar ändå. W var även hon otroligt sansad och tillfreds. Trots att vi var väldigt många i ridhuset koncentrerade hon sig på mig och gjorde sitt jobb. Hon ger också en fantastisk känsla när hon är såhär. Hon är så mjuk och ridbar. På henne behöver man inte vara rädd för att hon inte är under sig. Det är en sak som är säkert!

Sen red jag 7-åringen e. Casall, 6-åringen e. Heartbreaker och 4-åringen e. Lexicon. (Ni vet att 4-åringens mamma är den kända Fleur va? Som bla reds av Ray Texel, Trevor Coyle och Michael Whitaker!) 7 och 6-åringen kändes båda bra, men 4-åringen är inne i en liten trotsperiod just nu. Hennes största problem är att hon inte riktigt accepterar skänkeln alla gånger. Hon jobbar riktigt bra mellanåt, men ibland kan hon tjura ur lite och inte lyssna för den alls. Hon gör lite antingen eller. Antingen går hon fram för skänkeln nästan lite för mycket så att hon börjar springa mot handen istället för att använda energin åt att börja jobba med bakdelen och vila mer på steget, eller så använder hon energin endast uppåt och släpper bettet totalt. Men men. Det går upp och ner med dessa små djur. Det är ju faktiskt det som är tjusningen i det hela! :)

Juste! Sen det här med mitt jävla (ursäkta ordvalet, men är så jäkla trött på det här nu) internet.. Jag var ju dit igår  igen för tredje gången och det visade sig att jag som svensk inte kan ha internet på kontrakt i tyskland så jag fick lösa det med ett annat betalsätt. Man kan ju undra varför han inte sa det från första början? Tycker ju att han som jobbar där borde ha lite mer koll.. I alla fall är det typ som ett kontantkort till mobilen fast till sitt internet istället och man laddar på det när man surfat upp det man köpt för. Ville ju såklart köpa ett sånt kort direkt då, men självklart var ju inte det möjligt av någon anledning. Han i butiken sa då att om man köper surfstickan i alla fall så får man en veckas gratis surf, det var ett specialerbjudande de hade tydligen.. När jag däremot kom hem hjälpte Lily mig att läsa det finstilta och där stog det minsann att erbjudandet endast gällde till första augusti. Kul att bli lurad! Ska försöka komma iväg på lunchen imorgon och åka till en annan butik den här gången. Den där gubben går ju inte att lita på...

Känns så tråkigt när jag inte kan lägga upp bilder som jag vill.. Hoppas verkligen att det kommer att lösa sig med det här snart. Så.. Är ledsen för all text, men kan tyvärr inte göra på något annat sätt än.. :(
Några svar

Här kommer svaren på de frågor som jag än inte besvarat. :)

Åh, vilken fin man hon har!! Hur har du fått den sa jämn o fin? Några tips? Rycker du för hand, med speciellt kniv, eller klipper du manen? =)

haha tänkte precis samma sak som kommentaren ovan! Vilken jäkla man! :D Haha hur brukar du göra när du trimmar manen? :)

Kul att ni gillar den! Det enda jag gör är att jag tar fram saxen! Hade gärna velat rycka den, men dessvärre tycker fröken inte om det så värst mycket.. Kniv är ju annars ett ganska bra verktyg, men jag tycker att manen under växer ut så fort och då är det så lätt att den istället reser sig upp efter några veckor. Så.. Jag tar fram saxen och försöker med ögat göra den så jämn som möjligt. Kan stå och pula hur länge som helst innan jag blir nöjd. :P


Kul att följa dig, vad du rider bra. talar Florian svenska emellanåt? Låter så :) mer ben rätta upp dig sväng?

Nej det gör han tyvärr inte. Han pratar bara engelska och tyska. :)

har du träffat schockemölle himself? :P hur ska man få en häst att inte gena i hörnen? (har lite svårt med det när jag travar och galopperar) vilken häst skulle du allra helst vilja testa att rida om du fick ta vilken som helst och kan du lägga ut en film på den?

Ja det har jag. Han är ju min arbetsgivare! Har också hoppat 4-åringen för honom och varit med och hjälpt till när Florian tränade för honom en dag. Han är trevlig och verkar vara en obeskrivligt bra tränare.

Gud det var en svår fråga. Finns så många otroligt fina hästar, men en häst som jag hade velat testa hoppa är Merediths Bella Donna. Den hästen har en sån sjuk kapacitet tycker jag.

Har inte kunnat se filmen själv så hoppas att den är bra, haha.


Om du inte vill att hästen ska gena i hörnen måste du vara noga med att rida den för din innerskänkel genom hela hörnpasseringen. Det du kan göra är att lägga en liten volt i varje hörn och se till att hästen hela tiden flyttar undan för dina innerhjälper. Om hästen har en tendesn till att rusa lite genom hörnen kan du också sakta av och göra halt i varje hörn. Alltså rida ena långsidan nästan enda fram till väggen och sen göra halt. Skritta genom hörnet med en inåtställd häst och trava hela kortsidan till nästa hörn där du gör halt osv.


hyr ni in er på olika ställen hela tiden? har ni ingen egen anläggning? :)

Nej nej, men man kan nästan tro det eftersom vi har flyttat runt lite nu på sista tiden. Anläggningen Gestüt Eichenhain, där Florian har drivit sin verksamhet fram tills för två månader sen, har varit "vår" anläggning tidigare. Florian jobbade åt han som ägde gården, men efter vissa omständigheter valde de att säga upp sammarbetet vilket bidrog till att vi behövde flytta. Att börja jobba för Paul var bestämt redan innan vi flyttade till Beerbaums, men eftersom vi inte kunde flyyta hit förrän första november stod vi hos dem i mellanperioden. Nu är tanken att vi ska stanna här!Easy day

Idag har det varit väldigt lugnt. På söndagar är de flesta här lediga så det är knappt några som rider. Rätt skönt ändå att inte behöva trängas varje dag. Man får liksom ett litet brejk vilket jag tror att man behöver. Red fem hästar idag, bla hoppade jag W! Vi började med att travhoppa ett räcke med bom framför och därefter hoppade vi en linje på ena långsidan. Det var räcke, ca 22 meter, räcke - räckekombination. Första gången skulle jag bara rida på normala fem galoppsprång. Tokfian som var väldigt laddad som vanligt satte en jäkla fart in i kombinationen och fick otroligt trångt där i. Nästa gång var jag tvungen att göra det på sex galoppsprång vilket är ganska så kort. I början låg hinderna runt 120 tror jag och första gången gick faktiskt förvånadsvärt bra! Tror hon vart lite snopen när jag började ta en halvhalt mitt i alltihop. Andra gången däremot var det lite turbo som gällde igen och då fick jag göra halt innan kombinationen och rygga henne några steg. Vi höll på så några gånger och till slut låg kombinationen på 145 och jag var fortfarande tvungen att rida på mina sex galoppsprång. Faktum är att det gick strålande! Hon lyssnade tillbaka och var enligt mitt tycke väldigt modig som gav sig in i den där kombinationen ur en så pass kort galopp. Hon har ju aldrig gjort något så svårt tidigare och det högsta hon hoppat innan är typ 130 så jag är jättenöjd verkligen!

Det blev lite ändrade planer inför imorgon. Istället är jag ledig för att det ska passa bättre in i vårat schema. Nu är det bara jag och Florian som rider i vårt stall eftersom Josch valde att inte följa med och då måste de anpassa mina dagar så att det alltid är någon av oss som är i stallet och rider. Men det passar rätt bra faktiskt. Då kan jag (förhoppningsvis) fixa mitt internet i lugn och ro.

Idag fick vi också en ny häst! Eller ja, en av hästarna som vi har haft här, 8-åringen e. Contender blev hämtad av sin ägare som sen lämnade en annan häst hos oss. En 5-åring e. Con Air - Corrado I. Har bara sett den i boxen, men det ser ut att vara en rätt stor, men ädel häst. Kul och se vad det är för något!

Annars har dagen varit väldigt najs. Vi har haft ett otroligt bra väder också. Idag har det varit sol hela dagen och säkert  en 12, 13 grader. Har svårt att tro att det är i slutet av november redan. Det är sjukt vad tiden går fort. om en vecka har jag faktiskt redan varit här i ett halvår!

Fick upp en bild iaf! Var bara tvungen att vänta i 10 minuter, haha. Vårt stall är ett av dem som man ser därborta om man kollar riktigt noga!Äntligen!

Hej på er igen!

Nu har jag ÄNTLIGEN internet! Faktum är att jag tror att någon högt däruppe har tyckt att jag borde vara utan det för som det har strulat för mig.. På måndag kommer jag att kunna hämta mitt mobila bredband som jag försökt att fixa två gånger redan. Första gången gick det inte pga att jag inte hade något bank konto i tyskland än vilket man naturligtvis måste ha, så det var bara att bege sig hem igen utan internet. Två dagar senare var jag asglad för jag trodde att det bara var att fixa bredbandet så fort jag öppnat mitt konto, men nejdå. Då var kontot för nytt och hade såklart inte hittat in till deras databas än så det var bara att åka därifrån utan internet igen. Var lagom glad då kan jag säga.. Men idag var en av hästskötarna en räddande ängel som lånade ut sitt mobila internet tills jag får mitt! Med andra ord kommer jag kunna uppdatera lite mer nu framöver. :)

Nu har vi varit här i drygt två veckor. Jag trivs faktiskt mer och mer! Man blir mer hemma så fort man börjar få lite kontakt med människorna runtomkring och kommit in i de nya rutinerna. Nu är det nästan så att man söker sig till de ställerna där de andra rider, annars känns det så himla ensamt. Det är sjukt hur fort man vänjer sig.

Just nu fungerar vårt arbete som det gjort innan. Vårt stall ligger också lite i utkanten av gården så det är lite lugnare där vi är vilket är skönt. Tror man lätt tröttnar på allt ståhej om man är i det hela tiden. Nu rider vi bort till huvudanläggningen som ligger drygt 50 meter från vårat stall. Vi delar stallet med ett par jättetrevliga människor som vi fått väldigt bra kontakt med. Tror vi har ca 14 boxar var. Just nu har vi också bara 10 hästar. Två av Florians bästa hästar har åkt till Ludger och en har blivit såld. Däremot ska vi få lite hästar av Paul, tror redan nästa vecka faktiskt. Florian pratade om att vi skulle hoppa några av de nya på måndag vilket ska bli jättespännande! Får se hur många nya vi får. W har börjat gå väldigt bra också, det går framåt och hon blir stadigare och stadigare så det känns väldigt bra!

Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det här för jag förstår att ni är jättenyfikna, men jag tror det blir bäst att ta allt lite allt eftersom. Kommer svara på de frågor som ställts imorgon till att börja med. Bilder hoppas jag att ni kan vänta lite med också. De internet jag har nu är så långsamt att jag inte ens kan få upp fältet där man laddar upp dem så tror det bara är att glömma tyvärr. Hoppas att mitt internet kommer att vara lite bättre..

Men nu ska jag faktiskt krypa i säng.
Godnatt allesammans!


Ett liv utan internet är hart!

Hej mina kära läsare!

Ledsen för det daliga uppdateringen, men där jag bor just nu finns det inget internet. Jag ska sa fort jag far tid, aka och köpa ett mobilt bredband för det här gar ju inte! Just nu är mina föräldrar pa besök sa jag passar pa att använda det internet som finns pa deras hotell.

Det har varit en hektisk vecka.. Har lite bilder som jag gärna hade velat lägga upp, men far vänta med dem tills jag har min egen dator med internet igen. I alla fall sa var mandagen rätt sa jobbig. Vi red alla hästarna hos Beerbaums pa förmiddagen och sen bestog hela eftermiddagen at att packa ihop hela patrasket och bege oss till Schockemöhle. Väl där packades allt ur igen och vi var inte helt klara förrän klockan atta pa kvällen. Sen var det bara att bege sig dit vi skulle bo för att packa upp allt där, usch, hatar att flytta runt!

Tisdagen var en upplevelse. Det är sa sjukt mycket folk och hästar här. Första hästen den morgonen var snarare en skräckupplevelse att rida än nagot trevligt.. I ett och samma ridhus var det minst 20 ryttare som red omkring plus att det var en massa hinder uppställda. Man fick hela tiden ha ögonen med sig sa man inte krockade med nagon annan. Resten av hästarna red jag ute pa en av utebanorna. Det är verkligen en rejäl omställning att vänja sig med att ha sa manga runtomkring sig.

Resten av veckan har i stort sätt sett likadan ut. Man kommer trots allt in i det rätt sa fort för de har trots mängden människor och hästar bra ordning pa allting. Vi far se hur fortsättningen kommer att se ut och jag lovar att jag kommer att skriva mer utförligt sa fort jag har internet! Ni far gärna ställa fragor sa blir det lättare för mig att skriva sen! Däremot vet jag inte om jag kan besvara alla, men det hoppas jag att ni kan ha överseende med. :)

Ha det bra sa länge!
Ciao!

Nu är flytten avklarad!

Nu är Zara och Warona på plats på den enorma anläggningen hos Paul Schockemöhle. Dessvärre meddelar hon att hon har inte har tillgång till internet ännu och kan därför inte uppdatera bloggen på några dagar.
Håll utkik, hon kommer att uppdatera bloggen så fort hon kan! :) // Tina (Zara´s mamma)

R.i.p Hickstead..

En tragedi skedde idag under Världscupshoppningarna i Verona.. OS-vinnaren Hickstead kollapsade och dog efter grundomgången.. Sänder en tanke till Eric Lamaze och alla inblandade. Vilken fruktansvärd chock..
Tjockismage!

Nu början man verkligen se att hon faktiskt går och bär runt på något i den där magen. Mamma håller mig uppdaterad under hennes dräktighet med bilder så jag också får chans att följa den. Man ser skillnad på de här bilderna ganska tydligt tycker jag.

150 dygn


173 dygn


Om hon fortsätter såhär kommer hon rulla fram i vår, haha.

Älskade häst ♥

Party Party!

Yes, ikväll blir man lite människa igen. Sist jag gick ut var i somras under tävlingarna i Verden. Känns som om det är dags att dra på sig heelsen för en svängom på dansgolvet igen! Jag och en av Merediths hästskötare ska ut och göra Bremen osäkert! Förhoppningsvis kommer det lite andra som vi känner dit också. Hoppas på en rolig kväll! :)

Annars har dagen sett ut som de andra den här veckan. Ridit fyra hästar samt klippt klart 4-åringen. Hoppas att bloggen kommer att bli lite roligare snart när vi flyttat. Känns som om det inte är så mycket intressant att skriva om just nu.. :P

Men men. Med det sagt, önskar jag er alla en trevlig kväll! :)ClipMyHorse

Nu och faktiskt hela kvällen sänder de live från Munich indoors på ClipMyHorse! Florian rider en 7-åring i 135 klassen som håller på nu och sen rider han som nummer 12 i den sista klassen med 8-åringen e. Cornets Obolensky! Litet tips för den som inte har så mycket att göra ikväll. :)


Jahapp!

Vad ska man hitta på den här eftermiddagen då. Några förslag? Att vara fyra personer på nio hästar är inte dåligt! Känns konstigt att ha så lite att göra. Tror att jag kanske kommer att klippa 4-åringen lite senare, hmm.. Beror på hur tråkigt jag får. Egentligen gav de mig ledigt nu resten av dagen, men eftersom jag inte kan ta mig någonstans blir det lite långtråkigt efter en stund. Snart kommer i alla fall Silverpilen ner med älskade mamma och pappa. Sen kan jag ta mig vart jag vill! :)

Har ju faktiskt inte visat den än! Mitt vrålåk!Idag fick jag jobba lite extra med Warona och 4-åringen. W var som en kanonkula, troligtvis beror nog det mycket på att hon blev klippt igår för jisses vilken energi hon hade! Henne tröttar man inte ut i första taget.. Testade att rida utan snokrem idag vilket visade sig vara en dum idé. Kändes som att hon i vissa stunder fick tungan över bettet. Tänkte att det kanske kunde fungera, men det gjorde det inte. Håller på och testa mig fram hej vilt just nu för att hitta något som passar damen, men det är svårt! Får testa vidare. Funderar på om jag ska rida med Flippanbettet lite imorgon igen. Var ett tag sen jag red på det och hon fungerar bra när man varvar mellan det och det vanliga. Hoppas att hon kan vara lite lugnare imorgon.

Vacker är hon i alla fall
4-åringen gick bra, men har svårt med balansen speciellt i galoppen så fort hon inte har stödet från handen. Hon är nog i en utveckligsfas just nu för hon har utvecklat sina gångarter otroligt mycket på senaste tiden. I början var hon lite av en symaskin i traven och hade en rätt så struttig och fyrtaktig galopp. Nu har hon ett ordentligt tryck i bakkärran och trampar på jättemycket i traven och i galoppen har hon längt sprången och vilar på varje steg. Det är en jättestor skillnad verkligen. Däremot är hon jättestort behov att ha stöd från sin ryttare. När hon är framme för skänkeln ger hon ett jättefint och trevligt stöd i tygeln och man känner kontakten med hennes bakben väldigt tydligt. Idag däremot testade jag att "lägga ner" henne lite yttligare i galoppen, alltså jag ville få en längre form på henne. För att göra det behöver jag länga tygeln och lätta på kontakten i munnen vilket gjorde henne lite förvirrad kändes det som. Hon tappade nästan direkt den fina bakbensaktiviteten och började istället strutta runt som en kanin. Hon visste liksom inte hur hon skunne göra. Kom på mig själv att det kanske är lite tidigt att göra det nu och att hon faktiskt fortfarande behöver det stödet som hon är van med tills hon hittat balansen i sina gångarter ännu mer. Ibland är det lätt att man vill lite för mycket.
Frågor

Hej! Jag undrar hur länge du rider varje häst ungefär? Fixar någon hästen åt dig och du bara hoppar upp? :) det är ju många hästar du rider varje dag!! Super blogg :D

Det är självklart olika, men i snitt mellan 30 och 40 minuter. Sen anpassar vi intensiteten i passen beroende på vad hästen gjort tidigare under veckan.

Vanligtvis hjälper hästskötarna till att förbereda hästarna så de endast behöver tränsas. De tar också hand om den hästen som har blivit riden. De gör ett fantastiskt jobb, de är effektiva, noggranna och har verkligen koll på läget! När jag inte rider hjälper jag dem med de vanliga sysslorna som hör till. Har jag till exempel ridit klart min sista häst så fixar jag självklart den själv bland annat!


En fråga!
HUr länge rider du varje häst nu när du har så många? Har du en speciell plan för uppvärmning mm?

Eftersom jag redan svarat på din första fråga så går jag direkt över till din andra! Ja, jag har ett litet mönster som jag följer. Överlag skrittas hästarna ganska länge innan vi börjar. Oftast går de i skitten ca 30 min innan vi rider så att de redan är lite varma i kroppen. Efter att ha skrittat fram i ca 10 minuter (mer eller mindre beroende på om de gått i skritten innan eller inte) börjar jag trava. De första minutrarna i traven rider jag mycket längst voltspåret, på stora ytor med fokus på en rätt låg form och att hästen går fram med en ärlig bjudning. Efter det börjar jag kräva lite mer till exempel genom att sätta mig ner i traven och jobba med sidoförande rörelser, ställa utåt/innåt, ja vad nu hästen som man sitter på behöver träna på. Nu känner jag de flesta hästarna väldigt väl och vet vad de har svårare för och då tränar vi på det!
hur fick du bilderna med dedär effekterna? :)

Jag använder mig av ett program som heter Picnik!
http://www.picnik.com/Film från idag!

Tänka sig vad mycket filmer jag bjuder på just nu! Känner mig väldigt generös faktiskt, haha. En av Merediths hästskötare filmade mig och W lite på utebanan idag. Dessvärre är det inte den bästa videon och man blir nästan lite snurrig av alla knasiga vinklar. Olga som filmar var tvungen att få med Kismet på ett hörn också.. :P

Fröken var idag lite mer ostyrig än igår. Det går verkligen upp och ner hela tiden. Det känns som att vi håller på och jobbar oss över en tröskel just nu och är precis på kanten till att nå toppen. Hoppas ni förstår min luddiga förklaring. Vi håller på och kämpar oss över på andra sidan kan man säga! I början är hon som sagt ojämnast. Hon knäpper av för mycket i nacken, går om vartannat för mycket framåt, eller bara på stället. Det tar tid innan hon kommer in i den rätta rytmen. Videon är filmad precis i början av passet så hon är lite smått stressad och har inte världens bästa form. Vill få fram näsan på henne lite mer vilket brukar fungera ganska bra i slutet av passet när hon är lite trött. Som ni kanske ser har jag gramanen på och jag har den endast pga att hon inte ska kasta upp huvudet så högt vilket hon är expert på i vissa situationer. Som ni kanske ser har jag den inte särskillt spänd.Det har annars varit väldigt skönt idag! Har endast ridit fyra hästar och sen klippte jag Warona nu under eftermiddagen! Vi har bara nio hästar kvar nu under den här helgen eftersom Florian är på tävling med fyra stycken. Sen har också en åkt hem till sin ägare så vi har bara totalt 13 hästar nu. På måndag flyttar vi också, är väldigt spänd och faktiskt lite nervös över det. Har ingen aning om hur det kommer att bli. Den som lever får se helt enkelt!Dagen

Har haft en relaxed dag idag! Vaknade klockan nio, (rekord! Vanligtvis vaknar jag runt klockan sju) tog det lugnt fram till lunch och knatade sen ut till stallet för att rida prinsessan. Hon var lugnare idag, vilket uppskattades från min sida. Idag kände jag verkligen att jag fick igenom någonting och hon försökte lyssna utan att börja stressa upp sig i förebyggande syfte. Det är hon nämligen proffs på. Att ta ut saker i förskott.

Tror faktiskt jag red henne nästan en timme idag. Allt som allt. Skrittade henne väldigt länge i låg form och flyttade henne undan för skänkeln. Speciellt i början av passet är hon nästan överkänslig mot skänkeln och hoppar iväg så fort man kommer åt henne, men idag fick hon acceptera att vara kvar och faktum är att när hon gör det blir hon också lugnare! Travade henne sen rätt kravlöst lång och låg vilket hon gjorde väldigt avspänt. Därefter galopperade jag runt voltspåret i lätt sits i båda varven innan jag bröt av till trav igen. Gjorde mycket övergångar hela tiden så att hon inte kunde förvänta sig så mycket och hon var riktigt fin! Finns inge bättre än när man har all tid i världen!

Sen nu i eftermiddags tog jag ut och betade henne en stund. :)Kings Starwill SM-05 kval 1

Nu har mina föräldrar äntligen fixat så jag kan kolla på mina gamla videoklipp från nästan hela min ponnytid! Min bror är riktigt haj på datorer så han håller på och hjälper mig med att få över klippen till min dator. Det kommer ta lite tid tills jag fått alla jag vill ha, men tänkte att jag kan lägga upp dem lite allt eftersom, vad tycker ni om det? Igår fick jag i alla fall första kvalet från vårt sista SM tillsammans i Dagstorp 2005.

Jag vet att jag är rätt lång här, men som jag skrivit innan såldes han senare den sommaren. Min älskade lilla prins ♥


Det är lite SM-nerver på de två första hinderna tror jag.. :PLiten hint om vad jag kommer att lägga upp imorgon! :)Litet bloggtips!

Tänkte rekommendera en blogg som en av mina käraste vänner har. Tror säkert många av er läser hennes blogg redan, men för er som inte hittat dit än tycker jag verkligen ska ta er en titt! Bloggen drivs av Amanda Gullström och handlar om hennes elitsatsning på sina fina hästar. Hon tävlar framgångsrikt i klasser upp till 150 och hennes närmaste mål är att kvala till YR-finalen i Scandinavim i början av nästa år! Bloggen har ni HÄR!

Saknar dig min underbara vän <3
Tisdag

Idag har allt känts väldigt enkelt. Jag har hittat tillbaka till det rätta känslan igen och det kändes verkligen som jag fick igenom de flesta hästarna ordentligt. Jag hatar de dagar som tiden är knapp och vi måste rida klart hästarna innan en viss tid. Faktiskt händer det oftast när Florian inte är här. Alla utom jag vill att vi ska vara klara till lunch med alla hästarna bara för att eftermiddagen ska vara så enkel som möjligt. Visst är det skönt när det inte är så mycket mer att göra, men samtidigt blir det att man inte lägger ner tillräckligt med tid på varje häst vilket i sin tur gör att i alla fall jag vissnar lite och tappar motivationen en aning. Jag vill känna att jag har tid till varje häst vilket jag fick idag.

Vi hoppade 7-åringen e. Abke - Pilot igen och det gick mycket bättre! Vi travhoppade mest med bom framför och bakom samt hade två bommar som ett V ovanpå räcket.

Detta är en jättebra övning för att få hästarna mer uppmärksamma samt använda sig lite bättre i språnget. Det gäller verkligen att hoppa i mitten för att det ska få effekt. Travbommen framför bör också ligga lite längre ifrån än vanligt så hästen får mer plats. Nu stegade jag inte vad bommen låg på idag, men kan tänka mig runt 2.50 m kanske? Att få dem i mitten är rätt svårt eftersom de givetvis försöker ta den lätta vägen. Man måste därför vara väldigt fokuserad på att ha hästen ordentligt inramad. Han hoppade riktigt bra i slutet och jag avslutade med att hoppa ett enkelhinder vilket han också gjorde väldigt bra!

Warona fick nya skor idag och ser nu jättefin ut i fötterna. Dessvärre är jag en aning fattigare.. Skrittade ut henne en halvtimma och joggade henne sen lite på ridbanan. Eller jag försökte i alla fall. Hon var i gasen som vanligt och det är svårt att tro att hon gått två rätt så ordentliga hopp pass dagarna innan. Ska dra ner på kraftfodret ett tag och se om det kanske hjälper lite. Nu kommer hon endast få gå på ett havrefritt müslifoder så får vi se om det blir bättre. Innan har hon faktiskt fått lite havre plus müslin eftersom hon varit lite tunn innan så jag vet inte om det kan ha lite med saken att göra. Vi får se helt enkelt!

Imorgon är jag leedig! Mycket skönt! Hade faktiskt tänkt att rida Warona i alla fall. Florian brukar vanligtvis göra det när jag är ledig, men jag känner att jag vill ta mig ordenligt med tid med henne imorgon och verkligen fokusera på att få henne att dämpa sig. Imorgon åker också hästarna som ska tävla i München. Han tar med sig 10-åringen e. Quickstar - Zeus, 8-åringen e. Cornets Obolensky - Pilot, den andra 10-åringen e. Lavall II - Cicero och till sist 7-åringen e. Casall - Calvani. Håller tummarna för dem! :)


RSS 2.0