Easy day

Idag har det varit väldigt lugnt. På söndagar är de flesta här lediga så det är knappt några som rider. Rätt skönt ändå att inte behöva trängas varje dag. Man får liksom ett litet brejk vilket jag tror att man behöver. Red fem hästar idag, bla hoppade jag W! Vi började med att travhoppa ett räcke med bom framför och därefter hoppade vi en linje på ena långsidan. Det var räcke, ca 22 meter, räcke - räckekombination. Första gången skulle jag bara rida på normala fem galoppsprång. Tokfian som var väldigt laddad som vanligt satte en jäkla fart in i kombinationen och fick otroligt trångt där i. Nästa gång var jag tvungen att göra det på sex galoppsprång vilket är ganska så kort. I början låg hinderna runt 120 tror jag och första gången gick faktiskt förvånadsvärt bra! Tror hon vart lite snopen när jag började ta en halvhalt mitt i alltihop. Andra gången däremot var det lite turbo som gällde igen och då fick jag göra halt innan kombinationen och rygga henne några steg. Vi höll på så några gånger och till slut låg kombinationen på 145 och jag var fortfarande tvungen att rida på mina sex galoppsprång. Faktum är att det gick strålande! Hon lyssnade tillbaka och var enligt mitt tycke väldigt modig som gav sig in i den där kombinationen ur en så pass kort galopp. Hon har ju aldrig gjort något så svårt tidigare och det högsta hon hoppat innan är typ 130 så jag är jättenöjd verkligen!

Det blev lite ändrade planer inför imorgon. Istället är jag ledig för att det ska passa bättre in i vårat schema. Nu är det bara jag och Florian som rider i vårt stall eftersom Josch valde att inte följa med och då måste de anpassa mina dagar så att det alltid är någon av oss som är i stallet och rider. Men det passar rätt bra faktiskt. Då kan jag (förhoppningsvis) fixa mitt internet i lugn och ro.

Idag fick vi också en ny häst! Eller ja, en av hästarna som vi har haft här, 8-åringen e. Contender blev hämtad av sin ägare som sen lämnade en annan häst hos oss. En 5-åring e. Con Air - Corrado I. Har bara sett den i boxen, men det ser ut att vara en rätt stor, men ädel häst. Kul och se vad det är för något!

Annars har dagen varit väldigt najs. Vi har haft ett otroligt bra väder också. Idag har det varit sol hela dagen och säkert  en 12, 13 grader. Har svårt att tro att det är i slutet av november redan. Det är sjukt vad tiden går fort. om en vecka har jag faktiskt redan varit här i ett halvår!

Fick upp en bild iaf! Var bara tvungen att vänta i 10 minuter, haha. Vårt stall är ett av dem som man ser därborta om man kollar riktigt noga!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0