Torsdag

Hej allesammans! Nu har jag mitt internet, men det är inte så jättebra tyvärr.. Igår hade jag skrivit ett inlägg och skulle precis posta det, men då bestämde det sig för att lägga av och då gav jag upp. Ledsen för det.

Under dessa dagar har jag ridit åtta hästar. Florian är på Schockemöhles avelsanläggning och kollar på unghästar de här dagarna. Tror han kommer tillbaka på lördag eller söndag. Med andra ord får jag klara mig själv tills dess. Faktum är att rida åtta om dagen täcker precis hela arbetsdagen så det är faktiskt rätt så skönt. Nu ser våra arbetsdagar ut såhär ungefär:

07.00 Fodrar vi och mockar åt alla hästarna. Just nu har vi bara 11 hästar i stallet.

ca 08.15 Frukost. Här serverar de frukost, lunch och middag. Dock känns det lite som att komma tillbaka till skolan för alla trängs inne i en rätt så liten matsal. Under lunchen serveras det ungefär samma saker som till frukost så på morgonen brukar vi ta med oss en kaffetermos och förbereda mackor så vi slipper gå dit och trängas under lunchen. Vi har faktiskt ett eget kök i vårat stall så vi brukar sitta där i stället.

ca 08.45 Hoppar upp på första hästen. Brukar hinna med att rida fyra hästar innan lunch.

12.00 Lunch.

13.30 Rider de återstående hästarna.

17.00 Fodrar middagsmat till hästarna. Ofta brukar vi vara helt klara till fem och brukar åka hem därefter.

Det har verkligen varit fullt upp här på gården den här veckan. I "Det långa ridhuset" (det är 100 m långt och kanske 20 m brett) har de varje vecka dagar som de anordnar träningshoppningar. De delar upp ridhuset i två delar, en framhoppning och en bana. På framhoppningen har man hjälp av en tränare som ger tips och råd innan man går in på banan. Väl där står en annan tränare som studerar när man rider och ger råd om vad man ska tänka på osv. Första gången jag gjorde det var jag livrädd. Jag menar, man är helt ny, kastas in i en ormgrop med hur många ryttare och hästar som helst, plus tränare som man aldrig ridit för och sen kan man gå in och försöka presetera. Jag menar.. Man vill ju inte komma dit och göra bort sig det första man gör. Som tur var gick det bra i alla fall, haha.

Sen har vi "Det nya ridhuset" där det också har varit en hel bana uppställd och där tror jag att de lite äldre hästarna har hoppat i veckan. De förbereds en massa just nu inför den stora PSI aktionen här så hästarna tränas för fullt.

Idag kunde vi heller inte rida i "Viebrock hallen". Det största och bästa ridhuset enligt mitt tycke. De har hela dagen förberett för några speciella utländska kunder som ska komma. De la in golv och satte upp vitt staket längs ena långsidan med gasolvärmare, bord mm. Helt sjukt, men väldigt fint blev det måste jag säga! Detta har gjort att vi andra som inte har hoppat runt så mycket har hållt oss på utebanan. Men det gör inte så mycket. Bara att passa på att vara ute så mycket som möjligt innan det fryser till. Just nu är det fortfarande rätt varmt här. Vi har till och med flugor fortfarande!

Nåja.. Hästarna gick bra i alla fall. Imorgon blir det väl lite same same tror jag. Hoppas på att få hoppa lite nu i slutet av veckan. Börjar bli väldigt hoppsugen!


Kommentarer
Postat av: Therese

Guuud vilken lång arbetsdag ni har! Har de ingen 8-timmars regel där borta? :Ohur bra går det med språket nu? kan du prata ledigt och utan att behöva fundera först? :)

2011-11-25 @ 18:06:02
URL: http://kanskevuxen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0