Nu ska det fungera!Videon jag la upp på Luzzan fungerade visst inte på någon annan dator än min egen. Youtube har tydligen blivit lite hårdare när det gäller vad man får använda i sina videor och inte. Jag hade med två låtar eftersom jag tycker att det är så trist när det är alldeles tyst i bakgrunden, men men. Har nu lagt upp filmen utan musik så hoppas att det nu ska fungera som det ska.Duktiga Luzzan!Idag kunde jag inte hålla mig längre. Ridabstinensen börjar redan smyga sig på så idag lastade jag och mamma in Luzzan i lastbilen och åkte till ett av ridhusen som ligger här i närheten. Måste verkligen säga att mamma har gjort ett riktigt bra jobb med henne under de här månaderna för oj vad hon har utvecklats! Hon har blivit riktigt balanserad så det är nästan lätt att man glömmer bort att hon faktiskt bara är tre år gammal.

Vi fastnade även på film. :)


Några filmerEftersom jag är hemma nu och inte har så mycket Tyskland att bjuda på just nu så tänkte jag lägga upp två filmer på en av hästarrna som jag tävlat på där. Hon är 5 år e. Con Air, en riktigt fin häst med superpotential. Dessvärre är hon såld nu.. Här är iaf två filmer från hennes andra tävling. Hon har ett föl sen tidigare så är fortfarande ganska grön.
HemmaKan inte beskriva hur skönt det är att vara hemma! Även om jag inte haft så mycket hemlängtan och trivs väldigt bra i Tyskland så är det ändå väldigt speciellt att komma hem. Äta mammas underbara mat och få chansen att träffa alla nära och kära. Det första jag gjorde när jag hoppade ur bilen var att springa till Lalla och Luzzans hage och kramas lite med dem. Lalla har föresten blivit så ljus!Nu väntar jag bara på att pojkvännen ska komma hit så jag kan få krama lite på honom också. Ser verkligen fram emot en fullspäckad vecka tillsammans med familj och vänner! :)

Spontana klubbenHaha kan inte riktigt ta in det här än. Imorgon kl. 7.35 lyfter mitt plan mot Sverige. Här väntar ingen semester inte! Rätt kul ändå att mina chefer är såhär. Pratade med Lilly för ca 3 timmar sedan och då kom hon fram till att det vore bäst om jag tog min ledighet så snart som möjligt och eftersom flygen från Bremen inte går varje dag så var hennes förslag att jag skulle åka redan imorgon. Sagt som gjort. Nu sitter jag här med flygbiljetterna brevid mig och flyger hem imorgon. Underbart! Kommer tillbaka efter en vecka, troligtvis med en jäkla ridabstinens!

Nu till dagen som har varit rätt så lugn. Hoppade bla en av 6-åringarna e. Corrado I - Libertino, samt en av 4-åringarna som är e. Quidam de Revel - Carthago. 6-åringen är den som jag tävlat på som mest och hon var väldigt fin idag. Första banan inomhus för säsongen så allt kom väldigt fort. Trots det var känslan ändå bättre än väntat. Har annars en tendes att börja "fisrida" så fort jag kommer in.. 4-åringen gymnastikhoppades lite utomhus. Här hoppas framförallt unghästarna mycket i trav med travbom framför för att få dem att använda sin kropp på bästa sätt i största möjliga balans. Den här 4-åringen är väldigt stor och lite långsam så hon jobbas väldigt mycket på det här sättet för att bli starkare och kvickare  i sina språng.

Warona var faktiskt bättre än väntat. Red fram ganska länge för att trötta ut henne lite innan vi skulle börja hoppa. Hon har lite väl mycket energi den där damen.. Florian har gett mig en del användbara tips på hur jag ska handskas med henne i de situationer när hon bara tar better och drar och det funkar faktiskt väldigt bra. Hon blir garanterat
bättre och bättre! Väl inomhus var hon faktiskt rätt så sansad och jag fixade att rida banan med livet i behåll!

Warona

Nej nu får jag nog snart ta mig i kragen och börja packa. Ska ju trots allt hem imorgon!!Glatt överraskad!

Oops, såg att inlägget om Warona hamnade längst ner av någon anledning. Är inte riktigt haj på det här än..

Har just nu lunchrast. Vi har lunch mellan kl. 13 - 14.30, då sitter vi alla tillsammans och äter i vårt gemenasamma kök. Vi får riktigt bra mat som vår kock Olga lagar och efter maten serveras det alltid efterrätt i form av mousse eller någon god kaka. Idag stod kycklingwook och chockladkaka på menyn.

Juste, kanske ska berätta varför jag är så glad! Fick reda på att jag kunde ta lite semester nu i oktober! Ska prata lite mer med dem om just vilka datum som gäller, men det skulle vara underbart att få komma hem en sväng för att träffa alla en snabbis, så det ser jag fram emot!

Nu väntar en rätt så lugn eftermiddag. Ska hoppa Warona i ridhuset där vi har byggt fram en hel bana så det kan bli spännande. Har en svag känsla av att hon kommer vara lite laddad eftersom det var några dagar sen hon hoppade och hade vilodag igår..

Men nu är det dags att dricka upp kaffet och sen bege sig ut i stallet igen!

Ciao!

Lallapalooza

Född 2000
e. Levantos II - Romeo              

Lalla är och kommer alltid vara mig allra närmast hjärtat. Hon är en väldigt speciell häst med mycket åsikter och vill inte behandlas som en i mängden. Lalla och jag har haft en lång resa tillsammans, hela elva år nu faktiskt. Vi köpte henne från en av våra bekanta som 8 månaders föl och sen dess har vi varit oskiljaktiga. Det är på henne jag vuxit som ryttare och lärt mig enormt mycket. Lalla och jag har placeringar upp till 150 hoppning, men under de senaste åren har vi varit väldigt olycksdrabbade. Tävlingssäsongen 2009 togs till större delen upp av en virusinfektion som hon drabbades av och förra året var hon väldigt ojämn och det visade sig senare bero på en lös benbit i ena bakkotan. Tyvärr satt benbiten rätt illa till så i våras opererades hon och eftersom jag hade mina planer på att flytta utomlands ett tag så bestämde vi oss för att betäcka henne. Nu är hon hemma, konstaterat dräktig med Heartbeat (e. Heartbreaker - Ramiro) så vi hoppas på en liten bebis nästa år!

Efter fölungen är tanken att hon ska sättas igång som vanligt igen och förhoppningsvis kan vi ta lite revansch efter våra två icke så lyckosamma år. Hon, förhoppningsvis fräsch efter en lång vila och jag med mer rutin och ännu mer ridkunskaper i bagaget!Luminarc DS

Född 2008
e. Ludwigs Champion - Irco Marco

       
Luzzan är vår väldigt fina 3-åring som är enormt positiv och har en otrolig framåtanda! Hon gick 3-årstestet i Högbo i våras och tilldelades hoppdiblom med 49 poäng (8-9) med omdömmet: "Positiv, uppmärksam med ett bra avstamp, god teknik. Hoppvillig, orädd o sansad. Vägvinnande galopp med god balans."
Som dressyrtalang fick hon poängen 46 och under ridprovet omdömmet: "Positiv inställning. Mycket god energi, Lyhörd o lätt att påverka, känslig utan att vara nervös. Taktmässig o rytmisk med bibehållen balans. Väl visad och förbered."

Hon är vår lilla påläggskalv som vi har stora förhoppningarpå framöver!

Första inlägget!

Hej allesammans!


Trodde allvarligt talat att jag aldrig skulle börja blogga igen, men nu sitter jag här med min nystartade blogg framför näsan. Hur blev det såhär?.. 

Vill hur som helst välkomna er hit! Jag kommer främst skriva om min tid i Tyskland som beridare hos nationsryttaren Florian Meyer Zu Hartum. Bloggen kommer bland annat handla om min vardag, utveckling, hur det går på tävlingar, om min häst som jag har med här och självklart också lite annat smått och gott.

Jag flyttade hit den 26 maj för att testa på livet att jobba utomlands. Har alltid haft en dröm om att jobba som beridare i ett annat land och nu får jag ibland nypa mig i armen för att förstå att det faktiskt är sant. Sen är det självklart inte alltid så underbart som det låter. Det är ett hårt jobb som kräver ett stort tålamod med långa dagar och mycket slit, man blir uthållig om inte annat.

Innan jag tog klivet till Tyskland jobbade jag under ett år hos Ragnar Bengtsson och Paula Törnqvist på Stall Henriksdal. De gav mig en väldigt bra start och jag fick lära mig hur det funkar i ett större stall, allt ansvar som hör till och även rida en hel del. Jag fick lära mig att jobba på riktigt och det har jag haft en stor nytta av att ta med mig hit.
Nu ser jag bara ljust på framtiden och hoppas kunna fortsätta min utveckling på samma sätt. Är hos bra människor som tror på mig så är full av motivation! Vi får se vad framtiden har att erbjuda helt enkelt.. :)

Med det sagt hoppas jag att ni kommer att få en trevlig läsning och att ni vill fortsätta följa mig och min blogg!

Warona L

Född 2003
e. Toulon - Ramiro Z
       

Detta är från hennes första tävling.


Warona är vårt nyaste tillskott. Hon är ett riktigt krutpaket, allt ska gå fort! Vi köpte henne i februari från Stall Flitige Lise i holland och då var hon näst intill nyss inriden. Tidigare har hon  stått hemma hos uppfödaren som avelsto så trots sin ålder är hon väldigt orutinerad. Om man bortser från hennes orutin har hon det mesta jag söker i en bra hopphäst. Hon är modig, försiktig, kvick, hon har en bra balans med mycket scoope och kraft i sina språng. Problemet just nu är dock att hon vill lite föör mycket och ser sig själv som superman som kan klara precis vad som helst på egen hand.

Trots det har hon varit otroligt jämn i de få klasser vi startat. Hon har gått fem klasser i sitt liv upp till 110 och varit felfri i samtliga. Får vi henne bara att börja lyssna lite mer innan hinderna tror jag att hon kommer bli min framtida svårklasshäst. Därför är jag otroligt glad över att ha fått chansen att ta med henne hit så jag kan få all den hjälp jag behöver.RSS 2.0