Skön söndag

Tänk om alla söndagar kunde se ut såhär? Hjälpte till att göra klart i stallet, red tre hästar och hjälpt Anna att hoppa Hyacint. Det var min arbetsdag idag, otroligt skönt! Under eftermiddagen har jag bara tagit det lugnt och faktiskt sovit en del. Kvällen igår var riktigt bra! Folk från Schockemöhle vet verkligen hur man festar! Vi var 14 stycken från stallet och gemenskapen är otroligt bra. Det är såå roligt! 

Red W och Chataga på travbanan idag. Underlaget är riktigt bra nu när det är fuktigt så det gäller att passa på innan det torkar upp och blir för tungt. Fröknarna var mycket glada och uppjagade över att få komma ut och sträcka på benen lite. W var som en atombomb, men skötte sig trots allt väldigt bra. Hon var så glad! Chataga kändes lite mer förvirrad. Hon förstog nog inte riktigt vad vi gjorde där först och blev lite stressad till en början, men sen var hon riktigt fin! Ska försöka lägga in nått sånt här pass i veckan nu om vädret tillåter. Det är en sån befrielse att få komma ut lite!


Vårkänslor!

Idag har det verkligen varit en superhärlig dag. Strålande sol, 10 plusgrader och fina hästar! Red fem stycken idag, Chataga, Chacentia, Fleur, Warona och Casania.  Chataga och Fleur som är mina favoriter i stallet (bortsätt från W förståss) är så jäkla fina nu! C är rätt svårriden då hon är så otroligt känslig och innan har jag ibland haft lite svårt att riktigt få igenom henne. Så fort man håller i henne lite för mycket så blir hon råstark och springer bara fortare. Hon är en riktig aktiv häst så det är väldigt lätt att man börjar rida mer med händerna än med säte och ben. Har hon börjat stressa upp sig så är det rätt svårt att få henne att spänna av igen. Nu senaste veckan däremot har det verkligen känts som om pusselbitarna har börjat falla på plats. Har ridit mycket utan stigbyglar eftersom det underlättar för mig de gånger hon vill bli stark hon dra ner huvudet. I börjar blev hon lite nervös eftersom jag pressade henne lite mer, men när hon sen fann sig i det har hon varit helt underbar! Mjuk, lugn och sammarbetsvillig. Så underbart när man känner att saker och ting lossnar!

Fleur har varit inne i en ganska trotsig period ett tag, men även hon verkar ha börjat insé att det är så mycket trevligare om man lyssnar istället för att vara motstridig. Hon är en relativt enkel häst, men så fort hon får övertaget blir hon svår. Därför måste man se till att hon är ordentligt framme hela tiden. Har börjat jobba henne mycket i förvänd galopp och det har börjat ge resultat. Har varit väldigt nöjd med henne nu också senaste tiden.

W har tagt det lugnt den här veckan. I måndags kom veterinären hit för en annan häst och då bad jag honom att klämma igenom henne också och det visade sig att hon hade lite spänningar i ryggen. Han gav henne en behandlig så nu har hon bara skrittat och blivit longerad i fyra dagar. Idag var alltså första gången jag satt på henne igen och jag blev glatt överaskad. Hon var väldigt avspänd och fin så jag tror att behandlingen var väldigt nödvändig. Hon är ju trots allt nästan överaktiv i sin bakdel så det känns inte som om det är så konstigt att hon kan bli lite överarbetad i dem delarna.

Resten av dagen har vi faktiskt varit duktiga och skurat alla boxdörrar i stallet. Lilly har gjort en "to do list" för oss nu när de är iväg så vi inte latar oss hela dagarna, haha. Det vart faktiskt väldigt fint måste jag säga!

Ikväll ska vi troligtvis ut för imorgon har vi en väldigt simpel dag. Faktum är att jag bara kommer att jobba på förmiddagen, tjoho!Två lugna veckor nu framöver

I måndagskväll åkte Lilly och Florian till Nya Zeeland i två veckor. Vet inte exakt vilket datum de kommer hem, men hur som helst kommer vi ha lite lugnare dagar nu när de är borta. Faktum är att vi just nu är fyra personer på 12 hästar. Under tiden de är borta är det två andra tjejer som jobbar med oss i stallet. Alina och Anna. Anna är ägare till Heartbreaker stoet och Alina har jobbat för Florian förut. Båda hjälper mig att rida nu så jag har bara fem hästar. Lyx!

Kom på att jag inte berättat om tävlingen i Neumünster! Det var verkligen snällt av dem att låta mig följa med för egentligen hade jag en vanlig arbetsdag. Det var många av de bästa ryttarna där, Ludger Beerbaum, Roffe, Marcus Ehning, Denis Lynch, Albert Zoer, Pius Schwizer, Gerco Schröder mfl. Alltid lika kul och inspirerande att se dem rida! Florian fixade ryttarband till oss också så vi hade första parkett på ryttarläktaren. För Flori gick det rätt så bra. Han red Youngster finalen på 8-åringen e. Casall och hon var dubbelt felfri och fjärde placerad. Däremot hade han två nedslag med sin bästa häst Hediegirl i Grand Prixen. Lite snöpligt, men så är det ibland. Vi kunde trots det vara stolta över att vara från Schockemöhle då Andreas vann GPn med Chacco! Han snuvade alla de stora ryttarna på vinsten och red en fantastisk omhoppning! Var riktigt roligt att se faktiskt.En del av banan tagen med min urusla mobilkamera


Resultat Vechta!

Aloubette e. Armitage - Baloubet du Rouet, född 06

100/110 bed. A stilbedömning
0 fel, 8.2 poäng

115/120 bed. A stilbedömning
4 fel

Amy gjorde ett riktigt bra jobb idag. Det var hennes tävlingsdebut och hon skötte sig exemplariskt! I första klassen hade vi en riktigt bra rytm och hon hoppade runt utan att vara spänd, tittig eller stressad. Det var som om hon inte gjort annat. I andra klassen var hon lite trött. Hon har en enorm galopp och blir lite långsam då hon är trött i kroppen. Hon hoppade dock super igen, men in i två kombinationen hade jag för dålig galopp in så hon överhoppade sig på oxern vilket i sin tur bidrog till att det blev alldeles för långt till B-hindret. Andra gången var jag med själv lite bättre och då var det inga problem. Var lite smått irriterad att jag bara lallade runt och inte tänkte på att hjälpa henne lite mer, men men. Hon hoppade resten av banan felfritt sen.
Chacentia e. Chacco Blue - Cento, född 06

115/120 bed. A stilbedömning
0 fel, 7.8 poäng

Chacentia hoppade riktigt bra idag! Förra tävlingen spang hon på alldeles för mycket i sista klassen och hade fyra nedslag av bara farten, men idag såg hon sig verkligen för. Dock är hon fortfarande alldeles för stark och tar bettet för mycket efter hinderna. I den här klassen var jag tvungen att rida till på första hindret då hon skyggade precis innan och då blev hon lite olydig efter det. Men som sagt. Språng var bra och hon såg sig för vilket var det viktigaste. Det andra ligger fortfarande i markarbetet så jag vet vad vi har att jobba på nu framöver!Jag lever!

Ojojoj, ledsen om jag gjort er oroliga, men jag lever! Fullt schema, kraschad dator och trötthet är tre enkla förklaringar till mitt otroligt dåliga bloggande. Kör en snabb sammanfattning av dagarna som varit så att ni vet vad jag pysslat med!

 Veckan efter första hingstvisningen åkte Lilly och Florian bort i tre dagar på semester. Då fick jag faktiskt äran att rida hingsten Cabachon. Det är verkligen en supertrevlig hingst på alla sätt och vis och jag gillar honom väldigt mycket. Det är något speciellt med att rida hingstar. De är så mäktiga på något vis! Under veckans gång har jag också trimmat i samma ridhus som Totilas, sjukt coolt om jag får säga det själv! Han såg däremot inte ut att vara så himla enkel..

W har under veckan tagit det ganska lugnt. Började rida henne lite ordentligare nu under den här veckan och jisses vad pigg hon är. Just nu ligger det fokus på att få henne att börja lyssna och acceptera att kunna gå under press igen.

Andra hingstvisningen såg i princip ut som den första. Den här gången skötte vi oss lite bättre och sprang inte in för tidigt när Chacco och Andreas var inne. Förra gången sprang vi ju in innan de hade lämnat banan. Ooppsie!

Lite nöjen har jag hunnit med också! Kvällen efter hingstvisningen firades det ordentligt i köket på gården. Schockemöhle är lite känt för sina "kitchenpartys"och den här festen var inget undantag. Alla var där, även tränarna så det var riktigt roligt! I måndags blev det party igen faktiskt. I stan Damme anordnades det en carnival i några dagar så de flesta från stallet drog dit. Herregud vad vissa folk såg ut! Alla klädde ut sig till det ena och det andra och folk var helt galna! Men roligt var det. Dock hann jag aldrig fixa nån speciell outfit så jag gick som mig själv.

Igår åkte vi och tränade banhoppning i en av grannstäderna. Ibland hyr Schockemöhle vissa ridhus i närheten där det sen anordnas träningshoppningar för unghästarna. Den här gången var det i Ankum på samma ställe där den stora PSI aktionen hålls. Igår var de dem lite mer orutinerade hästarna som fick åka dit och träna. Jag red det 6-åriga stoet e.Armitage - Baloubet. Hon har aldrig tävlat förut, men skötte sig strålande och hoppade super! Känslan var riktigt bra också så det kändes toppen verkligen! På tisdag är det tävling och då blir det debut för henne i en 1m klass. Kommer också att ta med Chacentia, stoet e. Chacco - Cento!

Nu på söndag ska jag rida två hästar tidigt på morgonen och sen drar jag för att kolla på tävlingarna i Neumünster! Florian rider där så åker dit för att hejja lite. Jaja, det var v'l typ det. Ska försöka bli bättre med att uppdatera, lovar!

Hingstvisningen!

Dagen har varit väldigt rolig. Även om det bestått av mycket väntande så har det varit otroligt intressant att ha fått vara med på en sån här grej. Allt var planerat i minsta detalj och alla gick verkligen in för det till 100%.

Imorse började vi klockan 6 med att fixa klart i stallet. Ingen av hästarna reds idag pga detta så Lilly var den som stannade kvar sen under dagen och släppte ut dem i skritten mm. Själva visningen började inte förrän klockan 14 på eftermiddagen, men från klockan 8 var det genrep. Först byggde vi fram alla hinder för löshoppningen så hingstarna som skulle löshoppas fick hoppa igenom serien några gånger. Efter det sprang vi ut med allting för att sen springa in med de andra hinderna för de äldre hingstarna. Därefter bestog största delen av förmiddagen av att vi tittade på när de red och hoppade igenom hästarna. Florian red Messenger (e. Montender - Baloubet du rouet) och Cabachon. Båda killarna skötte sig fint och hela föreställningen var lyckad! Det enda som hände var att vi sista gången vi skulle springa in för att ta ut hinderna var lite för snabba in på banan. Alla var nästan för ivriga så det blev ett litet missförstånd. Sånt som händer!

Men som sagt. Otroligt rolig upplevelse och det är inte varje dag man får hälsa på Totilas till exempel! Hingstarna som presenterades var:

Hopphingstar:
Castino e. Cassini II - Caretino
Messenger e. Montender - Baloubet Du Rouet
Balou Du Rouet e Baloubet Du Rouet - Continue
Vivant e. Fuego du Prelet - Landino
Contendros e. Contendro I - Drosselklang II
Diarado e. Diamant de Semilly - Corrado I
Cabachon e. Casall - Concerto II
Chacco Blue e. Chambertain - Contender

Löshoppning:
Chilensky e. Chintan Cornet Obolensky
Cornetus e. Cornet Obolensky - Continue
Diarado's Boy e. Diarado - Argentinus

Dressyrhästar:
Desperando e. Desperados - Warkant
Temptation e. Tuschinski - Haarlem
Métall e. Ferro - Ramiro Z
Surprice e. Sir Donnerhall - Prince Thatch xx
Zonik e. Zack - Romanov
Bordeaux e. United - Gribaldi
San Amour e. Sandro Hit - Plaisir d'Amour
Fürst Romancier e. Fürst Heinrich - Romancier
Don Frederic e. Don F´redrico - Wolkentanz I
Sir Donnerhall e. Sandro Hit - Donnerhall
Bretton Woods e. Johnson - De Niro
Fürstenball e. Fürst Heinrich - Donnerhall
Foundation e. Fidertanz - De Vito
Totilas e. Gribaldi - Glendale

Jag återkommer med stammarna på alla hingstarna för dem som är intresserade. Har inte hingstkatalogen här för tillfället men tänkte ta med mig den från stallet imorgon! Försökte ladda upp bilder på fler av hingstarna också men mitt internet är för segt just nu och jag har inte tålamod att vänta. Ni får nöja er med en helt enkelt!

Balou


Fullt upp

Idag har det verkligen varit fullt upp. Red åtta hästar, jobbade över lunchrasten för att hjälpa Florian hoppa en häst och nu under kvällen har nästan hela gänget från Schockemöhle varit i grannstaden för att träna inför den stora hingstvisningen som äger rum nu de två kommande söndagarna. Vår uppgift är nämligen att springa in på arenan, ta ut alla hinder fort som ögat och sen när det är dags, springa in för att bygga upp allt igen.

Det är tre hinder som ska byggas så vi är tre grupper och alla i varje grupp har en uppgift. Det är faktiskt riktigt roligt för alla är helgalna och är nära att döda varann med alla bommar som det viftas med överallt. Ska bli jätteroligt att få vara med under hingstvisningen. Vet inte hur mycket jag kommer att kunna se, men ändå. Kommer ju vara med bakom kulisserna iaf!

Mitt teamhinder!
RSS 2.0