Svar på några kommentarer!

Hur känner du för att Florian rider din häst på sitt vis? Jag menar, han är ju jätteduktig men kan du känna att du vill att han tränar henne annorlunda? :)

Det var faktiskt en väldigt bra fråga. Överlag rider tyskarna lite "hårdare" än vad vi svenskar gör. De ställer högre krav och väntar sig resultat snabbare än vad vi kanske gör i Sverige. Ibland tror jag faktiskt att Florian glömmer bort att W bara har varit riden i ett år nu och att hon utbildningsmässigt fortfarande är som en 5-åring. Han tycker till exempel att hon borde ta åt sig saker som vi tränar fortare då hon ibland bara blir stressad och rusar på för mycket. Dock tror jag faktiskt inte att jag skulle ha fått samma resultat om jag varit hemma och tränat henne själv. Jag vet att jag inte skulle ha satt såhär mycket press och jag hade absolut inte satt på mig sporrar och använt så mycket ben som jag gör nu. Dels för att jag tidigare varit alldeles för försiktig och velat undvika de gånger som leder till att hon blir upprörd. När vi först började rida henne såhär var hon helt hysterisk. Hon var hyperkänslig för skänkeln och olydig i munnen. Ni kan ju föreställa er själva hur det såg ut.. Största problemet har (och är fortfarande lite av ett problem vi jobbar på) varit att hon inte gått fram med en ärlig bjudning på bettet. Ena sekunden har du ingenting i handen och i andra har du en häst som handlöst kastar upp huvudet och rusar blint rakt fram utan att vara kontaktbar. Hon ville absolut inte acceptera att bli riden på det viset, men det har hon börjat göra nu. Hon har en fantastisk trav, vilar på steget och är för det mesta tillräckligt framme. Nu rusar hon inte längre för att jag använder benen utan hon tar det på rätt sätt. Hon är fortfarande väldigt känslig, men inte överkänslig.

Så nej. Jag litar på Florian. Han vet vad han gör och jag ser resultat, inte bara på W utan på alla hästar vi har. Jag tror bara att hon behöver mer tid till att acceptera den här nya ridningen. Sen hur lång tid det sen tar är upp till henne, men bara på de här månaderna har det hänt jättemycket. Mamma filmade när jag red henne i ridhuset två dagar i rad nu när hon var här. Ska se till att ni ska få se dem så kan vi jämföra med min provridningsfilm. :)

Hej,
din häst låter precis som min när det gäller bett, bara en fråga, de där stängerna känns som de kan skava på hästen, fick du den känslan när du red på det?

Nej, inte alls. Stängerna är vikta utåt så att de inte ska vara nära hästen!
Har aldrig fattat varför man vill att hästen ska löddra.

Jag ser det som ett kvitto på att hästen är avspänd och trivs med bettet den har i munnen. En häst som löddrar är ofta lösgjord och använder bettet på ett bra sätt.


Kan du inte skriva lite om hållbarhet? Gör ni nåt spec för att få hästarna hållbara? hur ser ett veckoschema ut för en häst? Verkar som ni endå hoppar ganska ofta. Hoppas du förstår frågan :)

Jag kan ju bara utgå från vårt stall och vi har väldigt lite skador måste jag säga. Florians äldre tävlingshästar gås igenom ibland och det har aldrig varit något allvarligt.

Det är väldigt olika från vecka till vecka, men alla hästar går i skritten varje dag mellan 30 - 60 min, unghästarna rids ca 6 dagar i veckan, mer eller mindre och de hoppas cirkus en ibland två gånger i veckan. Det innefattar alltså även småskutt i markarbetet. Vi hoppar inte bana på en och samma häst två gånger i veckan till exempel. Min visst får de slita lite mer.


Hur upplever du att chacco hästarna är att rida? Hade funderingar på honom förra året men vet inte så mycket om hur han förärver sig, stammen går inte av för hackor!

Det som jag hört och också kännt är att de kan vara lite svåra i munnen. Vi har tre Chaccos och två av dem är väldigt känsliga, medan den andra är lugn som en filbunke. Dock är alla tre ganska stiffa i munnen.


Det är säkert inget men jag tycker att du ska avvaktar varför Warona drar åt höger. Min förra häst drar alltid åt vänster, han var ohalt eller likande och en dag sa han ifrån och sen blev han behandling (långhistoria) men iallafal allting beror på ryggländ som smärtar honom. Han hoppar 140 utan problem för han inte sa ifrån och kämpar för sin matte, dum häst menmen hästar är trogen vän man kan få.
Det 'r rolig att följa fin blogg, du har väldigt fin ridsats och är en kämpe ,det gillar jag hos ryttare :). fortsätter så och du kommer riktig långt ;)

Jag vet och jag har faktiskt funderat lite på om det är något hon känner av. När mamma var här klämde hon igenom W lite och kände att hon var lite spänd i högerbogen. Sen om det har med saken att göra är svårt att säga, men hon är snustorr i benen, känns jättefin över ryggen och rör sig jättebra så det känns ändå inte som om det skulle vara något allvarligt. Sitter jag och jobbar henne i galoppen så kan jag flytta henne åt båda hållen utan att hon gör motstånd och när vi hoppar hemma och verkligen fokuserar på att ha henne rak över hinderna så hoppar hon helt fantastiskt! Det får mig ändå att känna att det kanske mer är en fixgrej från hennes sida. Men absolut är jag vaksam! Skulle jag börja känna andra saker är det klart att jag skulle göra något åt det!

Och tack så jättemycket! Ja vi får ta och hoppas på det. :)
Är det högertrafik på framridningarna i Tyskland också?

Japp! Och efter att ha varit på Schockemöhle ett tag blir man expert på att rida med en massa andra. Varje dag är som att rida på en framridning.

Som du säkert hört och sett så blev det ju ett himla liv från alla håll när Rolf-Göran vann sitt jerringpris. Jag är lite nyfiken, för det känns som ridningen är större neråt i Europa, hur mycket finns ridsporten med i tyska median? :)

Tyvärr vet jag inte det riktigt. Jag har ingen tv så kollar inte så mycket, men jag tror att mediaintresset är större för det här. Det bör det vara. Jag vet i alla fall att de till exempel sänder från vissa av de störra tävlingarna här i Tyskland dirket på vissa kanaler. 


Kan du inte berätta vad hästarna har på sig på benen överlag vid markarbete?
Lindor runt om? Benskydd? Lindor fram, benskydd bak? Ja du fattar :)
Jätteroligt att läsa din blogg! keep up the good work!

Alla unghästar från Schockemöhle rids utan benskydd bak. De har endast lindor fram eller framskydd. De flesta av hästarna här får inte heller skor bak förrän de är sju år. Tror det mest är en kostnadsfråga med tanke på hur många hästar han faktiskt äger och då anser de heller inte att de behöver skydd bak. På "våra" hästar använder vi bakskydd med undantag för 5-åringen som jag rider då hon också fortfarande är oskodd bak. Men vanligast är nog ändå att de flesta rider med lindor fram på sina hästar.


vad har du tävlat på ponny? :) har du haft egenutbildade eller färdigutbildade ponnyer? :)

Jag har tävlat upp till svår hoppning på ponny. Om du kikar under "Hästar jag haft" i menyn så kan du läsa om dem. :)

Fantastiska King's Starwill
Sen måste jag verkligen tacka för alla snälla och peppande kommentarer. Det gör jättemycket och är en skjuss för självförtroendet. Tack så jättemycket allihop! ♥

Filmer från Gehrde!
Resultat Damme fredag och lördag!

Chataga (f-05 e. Chacco Blue - Carthago)

120 bed. A:0 -
8 fel
120 bed. två faser - 0+0 fel, 4 placering!

Chataga var superfin i båda klasserna. Den hästen är verkligen fantastisk. Hade jag haft en massa pengar hade jag inte tvekat en sekund att köpa henne. Det är en riktig klasshäst! I alla fall hade vi två ner i första klassen. Hon tittade till på en oxer med en blå vattenmatta under så hon släppte ett framben. Andra nedslaget kom direkt efter. Vi vart nog rätt snopna båda två efter första nedslaget och hindret efter kom rätt fort så jag blev aldrig riktig klar igen. I andra klassen hoppade hon mig nästan ur sadeln vissa språng! Hon var grym och känslan var väldigt bra.


Hyacint
(f -05 e. Heartbreaker - Indoctro)


120 bed. A:0 - 0 fel, placerad

Hyacint gick bara under lördagen och kändes fin. Dock hoppar hon knappt på den här höjden så Florian sa efter att ha sett videon att hon måste börja hoppa lite större nu. Förhoppningsvis får jag göra det. Rundan kändes bra och vi hade ett bra flyt. Red innanför överallt, men jagade inte så vart placerad längre bak nånstans.


Warona L (f - 03 e. Toulon - Ramiro Z)

120 bed. A:0 - 0 fel, 3 placering!
120 bed. två faser - 4 fel
120 bed. A:0 - 0 fel

Warona var överskande bra den här helgen! I första klassen var hon väldigt lugn och känslan var riktigt bra! Hoppas att det är så hon kommer att kännas framöver. Jag kunde ha ben om utan att hon rusade iväg. De andra klasserna sprang hon dock på lite väl mycket igen. Inte lika mycket som hon gjort innan, men fortfarande så är hon lite för snabb i sprången. Hon måste lära sig att hoppa mer "baklänges" som Florian uttrycker det. Men men, det går ju framåt iaf! Har film på Hyacint och en av W's rundor. Vi får se om jag lyckas få upp dem!


Trött

Börjar känna mig lite lite utarbetad. Sen jag hade mina semesterdagar i början av året har jag inte haft en enda dag helt ledigt. Har haft två sk. "lediga" dagar, men under dem var jag ändå tvungen att åka till stallet och rida tre hästar. Har börjat få ont i ett knä också så lite vila hade jag nog behövt nu. Hoppas att kunna få ledigt på söndag..

Mamma åkte hem idag också. Det kändes ganska tungt när hon klev ur bilen på flygplatsen, man blir trots allt ganska ensam så fort man lämnar någon närstående. Det är en sån stor trygghet att ha nån här. Även om jag inte har några problem med att bo ensam såhär i ett annat land så kommer ändå ensamheten ikapp en när man blir lämnad igen. Vi hade i alla fall väldigt trevligt, tack för allt mamma ♥

Warona har gått väldigt bra de här dagarna. Dock vart hon lite blockerad idag när vi hoppade. Vi hoppade bana i Nya ridhuset och hon hade lite svårt för en linje. Imorgon ska jag tävla henne och Chataga. Har faktiskt inga förhoppningar alls, vi får ser hur det kommer att gå helt enkelt! Ang. filmerna från förra helgen så kommer dem. Jag försökte att ladda upp dem där jag hade mer mottagning, men det går fortfarande för långsamt. La över dem på en hårddisk som mamma fick med sig så får de ladda upp dem hemifrån. Hoppas ni kan hålla ut ett litet tag till!:)
Resultat Damme

Chacentia e. Chacco Blue - Cento, född 2006

120 bed. A, Stilbedömning

8 fel

120 bed. A, Stilbedömning
16 fel

Nja, dagens tävling var inte den bästa. I den första rundan lyssnade hon rätt så bra. Första nedslaget kom in på en linje, räcke, fyra galoppsprång oxer. Hon rev räcket med bakbenen, kändes som ett väldigt onödigt nedslag.. Andra nedslaget tar jag på mig själv. Jag blev aldrig klar och gav henne en rätt oschysst distans.

I andra klassen red jag bättre och hade mer galopp. Hästen däremot var inte alls lika lyhörd utan sprang på alldeles för mycket och koncentrerade sig inte alls på hinderna. Det resulterade i fyra nedslag vilket kanske inte var så bra. pratade med en av tränarna efter rundan och hon sa samma sak, men att hon måste lära sig att vara lite mer aktsam. Banan i den andra klassen var inte så snäll heller faktiskt. Det var distanser med mittimellan avstånd och hinder direkt ur sväng från utgången mm. Kanske inte det mest ultimata i en unghästklass. Det var faktiskt flera som tyckte det efteråt och det var väldigt mycket fel överlag. Men men. Bara att ta nya tag och hoppas att banbyggaren har skärpt till sig till helgen!

Mamma på besök!

Nu är hon äntligen här! Hämtade upp henne runt lunch på Bremens flygplats. Det var så otroligt mysigt att träffa och prata med henne igen, vi pratar ju om ALLT! Nu på eftermiddagen åkte vi till stallet. Jag var så gott som ledig men var tvungen att åka och rida tre hästar under dagen. Mamiz var med och gosade med Warona samt hjälpte mig att bli klar så fort som möjligt. På eftermiddagen sen kollade vi på sammandraget av Världscupen och sen nu på kvällen åt vi en jättegod middag på en Grekisk resturang, det var sjukt gott och jag är så mätt att jag snart spricker..

Det gick ju hyffsat för Florian också! Nolla i grunomgången är ju inte så illa pinkat. Däremot såg Heidi lite trött ut i omhoppningen och sprang på hinderna lite för mycket. Hon är ju inte så rutinerad i dessa sammanhang så det var ju kanske inte så konstigt ändå. Får se var han har att säga imorgon!

Nu väntar sängen! Sov omkring 12 timmar i natt och fortfarande känner jag mig trött, inte bra.
Godnatt på er!


Resultat Gehrde dag 3

120 bed. A:0

Warona L e. Toulon - Ramiro Z, född 2003
4 felWarona var bättre den här gången jämfört med förra tävlingen. Nu försökte jag hålla en bättre galopp och göra det lite "enklare" som Florian uttryckte sig sist. Hon var hyffsad i anridningarna, men fortfarande lite stökig mellan hinderna. Idag låg hon också på mer och vart nästan lite stark mellanåt. En sak vi verkligen måste träna bort nu är att hon drar till höger i sprången. Det är en ful ovana hon börjat med som måste bort. Även på marken vill hon gärna pipa in med bakdelen och gå på två spår i högervarv, speciellt i galoppen. Ska verkligen fokusera på det nu framöver.


Chataga e. Chacco Blue - Carthago, född 2006
8 felChataga hoppade riktigt bra idag också. Däremot var hon lite starkare den här gången så på en linje pep hon ut på ett hinder. Hon hoppade till rätt mycket på oxern in och for iväg lite för mig efter. Det var en böjd linje åt vänster och i vänstervarv är hon svårare att få med sig då hon har en tendens till att skjuta ut högerbogen. Det var precis vad som hände nu och hon fokuserade mer på min hand än på hindret. När jag sen red an det igen så rev hon det. Jag la henne kanske en aning för nära, men sen hoppade hon fint resterande hinder!

Är nöjd med den här tävlingen! Hästarna har vart fina och uppfört sig väl. Nu ser jag bara fram emot nästa tävling som är på tisdag och sen kommande helg!

Juste! Glöm inte att hålla tummarna för Florian i Världscupen imorgon. :)


Resultat Gehrde dag 2

120, bedömning A:0.

Chataga e. Chacco Blue - Carthago, född 2006
0 fel, 7 placering!

Chataga var verkligen super idag. Det här var fjärde gången totalt som jag hoppat henne så har inte riktigt ridit in mig på henne än. Hon har ibland en tendens till att bli rätt stark då hon har otroligt mycket power i sin galopp. Jag blir då vissa gånger rätt svag i mitt säte och låter henne rinna iväg istället för att sätta ner rumpan i sadeln och ta tillbaka henne med hela kroppen. Jag lyckades mycket bättre med det idag. Hon var även lite mer lättmanövrerad inne på banan vilket underlättade en hel del. Känslan var väldigt bra, vi hade en bra rytm och hon gjorde fina språng!Hyacint e. Heartbreaker - Indoctro, född 2005
0 fel, 4 placering!

Hyacint var rätt spänd inne på banan och hoppade inte lika bra som hon normalt gör. Känslan på hinder var dock bra och rundan flöt på väldigt okomplicerat. :)

Är jättenöjd med dagen och hästarna, men även med mig själv och min ridning. Det jag verkligen ska tänka på tills imorgon är att vara ännu mer upprätt i anridningarna. Jag har en förmåga att luta mig framåt lite för tidigt. Måste verkligen skärpa mig med det! Vill ni veta en sak? Det finns FILM på detta! Hoppas att jag kan ladda upp dem efter helgen. Det dumma är att jag måste ta datorn och åka iväg nånstans där det är bättre internetmottagning. Anledningen till att jag inte gjorde det idag är för att det förhoppningsvis finns filmer från morgondagen också och då kan jag ladda upp dem i samma veva!

Well well, dags att ladda om! Upp klockan halv 5 imorgon för att göra klart stallet innan. Sen åker vi med Chataga och Warona till tävlingen igen!Resultat Gehrde dag 1

120 bedömning A, stillbedömmning för 5 och 6-åriga hästar:

Chacentia f-06 e. Chacco Blue - Cento
0 fel, 7.5 poäng - 7 placering!

Det gick bra idag! Banan var väldigt fin med rätt mycket tittiga hinder. Rätt kul och se faktiskt vilken skillnad det är på kvalitén av tävlingsbanorna här jämfört med en vanlig regional tävling i Sverige. Många nationella och faktiskt vissa elittävlingar i Sverige håller inte ens sån här klass. Däremot kan man ju diskutera framridningsmöjligheterna på många ställen jag varit på här.. Det verkar som om de lägger ner allt krut på tävlingsbanorna, men totalt glömmer framridningen. På den här tävlingsplatsen fanns det endast ett pyttelitet ridhus att både rida plus hoppa fram i. Kan tippa på att ridhuset kanske var 20x30 stort och trots att alla red i vänstervarv krockade många ändå, totalt livsfarligt! Tur att jag hade en snäll häst den här gången.

Är riktigt nöjd med henne idag. Hemma är hon rätt "spookey" och kan stanna på ett helt normalt hinder. Därför  var jag lite orolig över hur hon skulle vara inne på en tävlingbana, men faktum är att hon var 10 gånger bättre. Det kändes som om hela hon växte och tog uppgiften på stort allvar. Hon hoppade väldigt fina språng, lite spänd, men inte alls vad jag väntat mig. På tisdag ska jag tävla henne igen fast i Damme och då följer mamma med också. :)

Imorgon blir det tävling igen, fast med två andra hästar!
Wish me luck! 

Värt att tänka på!

Jag har som jag tidigare berättat svårt att lita på mitt öga och min känsla vissa gånger. Jag har speciellt svårt med att hitta min distans direkt ur sväng. Idag hoppade jag 6-åringen e. Armitage - Baloubet. (trodde tidigare hon var direkt efter Baloubet, men så var visst inte fallet) Det gick riktigt bra, alla svåra linjer gick strålande och jag kände verkligen att jag hade megakontroll över både mig själv och hästen. Distanserna kom på löpande band och hästen hoppade helt otroligt! Som avslutning skulle vi hoppa ett större räcke på kanske 130. Det var nog egentligen det lättaste hindret att komma till i hela ridhuset, det stog praktiskt taget snett igenom. Helt plötsligt fick jag börja leta distansen så ett par gånger kom jag inte riktigt till hindret som önskat. Jag ser den långa distansen, men istället för att rida den så tvekar jag och då är det redan för sent. Jag måste bestämma mig. Antingen rider jag för det eller så får jag lägga till ett galoppsprång, men i tid.

Florian gick sen igenom varför det är så viktigt att ständigt vara koncekvent och tydlig med vad man vill, allra helst när man sitter på en unghäst. Han menar att mitt problem ligger lite i att jag inte tänker framåt tillräckligt i varje sväng mot ett hinder. "Think big in every turn" sa han till mig efteråt. Han menar på att jag i varje sväng ska sträva mer framåt innan nästa hinder. Har man en bra galopp med hästen framför sig kommer distanserna av sig själv och det är lättare att korta eller länga utifrån det . Börjar man med ingenting har man ju heller ingenting kvar om man vill göra något åt situationen. Ni kanske tycker att det låter helt snurrigt för innan visste jag ju om det här, men efter vårt samtal kändes det trots allt som om jag fick en "aha" upplevelse.

Så jag måste verkligen säga detta. Jag är enormt glad över att jag har Florian som tränare. Han är grym på att förklara vad man gör fel och vad man ska förbättra och framförallt förklarar han HUR man ska göra och VARFÖR just det sättet är bättre och hur det i sin tur påverkar hästen. Det är något många tränare är rätt dåliga på överlag tycket jag. De säger vad du ska göra för stunden för att det ska gå bra just då, men du får inte riktigt något grepp om varför du ska göra på det viset vilket i sin tur bidrar till att man kanske inte lägger så stor vikt i det till nästa gång och begår samma misstag om och om igen. Har verkligen fått en helt annan bild av ridning sen jag kom hit och det är något jag värderar väldigt högt.

Så.. All heder till Florian, här med sin bästa häst Heidigirl.Hiss och Diss!Mamma kommer ner hit på söndag! Hon ska vara här söndag till torsdag nästa vecka och det ska bli så mysigt!! Hon ska hänga med mig i stallet och kika på Warona. Har tävling på tisdagen också med en annan häst så det blir lite back in the days att åka på tävling tillsammans igen. Ska be henne att ta med kameran så kanske vi kan lyckas filma lite. Skulle vara kul att få kunna lägga upp några filmer snart!

Älskade mumz ♥Nu ser det ut som att jag kommer att komma igång att tävla lite mer! Ska tävla fyra hästar nu i helgen, tror det var torsdag, fredag och lördag med Warona, två 6-åringar (Chacco Blue - Cento stoet och Chacco Blue - Carthago stoet) samt 7-årigen e. Heartbreaker. Det blir tävlingsdebut med 6-åringarna så det blir spännande! Hoppade alla hästarna idag och känslan var riktigt bra på alla utom Warona. Hon var lite vild idag så vi ska hoppa henne lite mer imorgon. Chacco - Carthago märren är ruskigt fin. Hon hoppade verkligen super idag. Tips till er som ska betäcka till våren. Kolla Chacco Blue. Det är hur många unghästar här som helst som är efter honom och de allra flesta jag sett är riktigt riktigt fina! I alla fall. Veckan efter är det tävling igen på tisdagen den 24 och sen helgen 27, 28, 29 som det ser ut nu. Äntligen säger jag bara!!
Det känns verkligen som om jag har börjat lita merpå min känsla vad det gäller att rida an hinder nu. Innan har det kännts som om jag varit i nån förvirrad fas där jag försöker få ihop allt som Florian säger samtidigt som jag måste rida inför ständig publik hela tiden. Känns som att jag lättare kan koppla bort omgivningen och fokusera på det jag har framför mig nu. Jag har alltid varit väldigt lättpåverkad av saker runtomkring och tappat koncentrationen i vissa situationer. Jag har också en förmåga att göra det svårare för mig än vad det behöver vara. Jag vill att det ska bli så perfekt hela tiden, men saken är ju bara den att det aldrig blir perfekt då. Nu litar jag mer på mitt öga vilket har visat sig fungera betydligt bättre!


Ju längre jag har varit här har jag också träffat och lärt känns väldigt trevliga och underbara människor. Det är så kul när de bjuder med mig på fester och middagar trots att jag fortfarande är relativt ny. Det känns som om folk vill lära känna mig vilket är väldigt kul för jag själv vill ju inget hellre än att lära känna så många som möjligt! Igårkväll var jag, Martin (en irländsk kille som jobbar som assistansryttare i samma stall som oss) och två andra tjejer ute och åt middag på en väldigt fin kinesisk resturang, det var verkligen hur gott som helst! Imorgon eller i övermorgon kommer Alexandra hit och då ska vi troligtvis på middag igen Alex är ursprungligen från Sverige, men är bosatt här i Tyskland sen 16 år tillbaka! Har bara träffat henne två gånger, men nu sist vi träffades klickade vi verkligen! Hon är supertrevlig och känner en massa människor från stallet vilket gör det ännu roligare!
Det är såååå kallt just nu!! Eller ja, det har typ varit 5 minus idag, men efter att ha haft en vinter med runt 10 plusgrader på dagarna har man blivit rätt bortskämd.

Saknaden efter alla där hemma är oundviklig... Tänk om man kunde flytta allt det här till Sverige så jag hade lite närmare till allt och alla. Pojkvän, familj och vänner. Jag älskar och saknar er allihop! ♥

För det faktum att jag ska åka helt själv till tävlingen i helgen. Utan Florian och hästskötare. Ska haka på någon annan från stallet i deras lastbil så får se hur det hela kommer att sluta. Sen är jag och Vanessa ensamma hela helgen med tolv hästar eftersom Florian är och tävlar i Leipzig. Vet inte hur vi ska få det att gå ihop eftersom det kommer att ta några timmar på tävlingen för mig och sen måste resten av hästarna motioneras. Vi får se helt enkelt hur det kommer att lösa sig.

För att mitt j*vla internet strular från och till. Vet att det är ett ständigt tjat om det, men det är så irriterande! När jag väl får det att fungera tappar den kontakten lika fort. De senare dagarna har det varit otroligt dålig mottagning här. Får verkligen krupp de gånger det envisas att inte fungera!

Sen en stor diss på mig själv. Har varit för lat för att blogga, men ska försöka bli bättre med det. Blir bara så less när mitt internet segar sig att jag tappar motivationen. Idag verkar vara en bra "internetdag" och då är det ju lite roligare. Men som sagt. Ska ta mig lite mer i kragen framöver.


Lunch

Är hemma på snabblunch. Börjar igen klockan halv 2 och har då tre hästar kvar att rida. Imorse var Florian här en snabbis och vi hoppade bana med 5-åringen (fd 4-åringen) i nya ridhuset. Nu har de satt upp banderollen längs hela sidorna av ridhuset för att få det att likna en tävlingsarena så mycket som möjigt, men det struntade lillfia så duktigt i! Det gick riktigt bra! Hon hoppade väldigt fina språng och känslan var super! Det är så otroligt roligt när det mesta stämmer. Florian lät väldigt nöjd med min ridning också så det vart en extra skjuss för självförtroendet, alltid skönt!

Igår var jag så otroligt trött, därför blev det heller ingen uppdatering. Red nio hästar och kvällen innan var vi ett gäng som drog till en bar här i närheten och firade två som fyllde år. Vi kom hem rätt sent så gårdagen var rätt tung. Efter att ha slutat jobbet slocknade jag i sängen direkt och vaknade igen lagom till kvällsfodringen. När jag sen kom hem igen gick jag och la mig. Man börjar bli gammal nu, haha.

Nu i eftermiddag tänkte jag faktiskt ta med kameran! Eftersom det bara är vi som jobbar på lördagseftermiddagar så är det lite lättare. Får se vad jag lyckas få till. :)

Hörs senare!

Poponcini Bits

Är det någon av er som har ett sånt? Jag har funderat lite fram och tillbaka på bett till Warona. Hon är oftast väldigt missnöjd med att ha något i munnen och löddrar sällan vid ridning. Jag har märkt att syntetbett funkar bättre än vanliga bett, när jag rider på Flippanbettet till exempel så löddrar hon jättemycket med det blir lite för skarpt, speciellt i hoppningen. Testade Novabett också, men på det tog hon över totalt och blev för stark istället. Det är så himla svårt att hitta något hon är nöjd med.

Har sneglat lite på Poponcini betten ett tag och har också fått möjlighet att testa ett med parerstänger från en som jobbar här. W verkade gillade det riktigt mycket och hon löddrade massor efter passet, men det är ändå svårt att avgöra efter bara en gång. De är ju rätt dyra också så det gäller ju att man hittar något som passar och som man vet fungerar i längden innan man slänger ut en massa pengar. Nu är han som jag lånade bettet av i Dubi och kommer inte tillbaka förrän om en månad så jag antar att jag får vänta tills han kommer tillbaka och sen kanske få testa det igen några dagar i följd.

Det jag testade såg ut såhär


För er som är intresserade tipsar jag om deras hemsida. Det finns mängder av olika typer!
http://www.poponcinibits.com/en/buy-our-products?page=shop.browse&category_id=16


Haft problem med internet igen..

Därför jag inte har kunnat uppdatera förrän nu. Slutade med att jag fick köpa nytt internet för den här månaden igen, 30 euro i sjön, det är ju alltid kul!

I alla fall. Detta har hänt:

Warona har kännts super nu efter tävlingen. Väldigt lugn och rätt så ridbar, riktigt kul! Idag skuttade vi lite i Viebrockhallen som är det största ridhuset på gården. Hoppade lite på volt i båda varven och hon orkade vara samlad och väntade rätt bra!

Två av hästarna som vi haft ett tag har nu lämnat oss. Jag tror att de åkt tillbaka till Lewitz som är Pauls avelsanläggning. Det var 6-åringen e. Charity - Calvaro och jättehästen som jag visade på bild för några inlägg sedan. Florian ville inte ha kvar dem eftersom de ligger rätt långt efter de andra hästarna vi har just nu och de behöver rätt mycket tid båda två. Tid som vi inte hinner lägga ner.. Lite tråkigt med Charity-valacken faktiskt. Det skulle bli en riktigt fin häst om någon skulle lägga ner lite mer jobb på honom.. Vi har också fått en ny häst. 7-årigt sto e. Kannan - Quick Star. Har inte suttit på henne än så vet inte så mycket om den mer än att den ska ha gått 120 klasser innan.

Idag har Florians tränare varit här. Han är typ 70 år och jag har aldrig varit med om en mer engagerad gubbe. Han tränar ryttare som Ludger Beerbaum och sitter ibland upp på hästarna för att rida igenom dem. Han är helt otrolig! Envis som en åsna och han verkar inte spara på krutet vad det gäller att häva ur sig kommentarer. Som tur är pratar han endast tyska så jag kan ju inte förstå det han säger, men Florian brukar berätta vad han ibland häver ur sig och det är inte alltid rumsrent, haha. Idag fick även jag rida för honom. Red numera 7-åriga Hearbreaker-stoet. Florian var såklart också med och agerade tolk. Red ett intensivt markarbetspass, var helt slut efteråt men det var otroligt nyttigt. Hon kan ju vara lite strulig ibland och är rätt svårriden, men nu fick jag tips om hur jag ska ta mig till när hon blir stark och försöker dra mig ur sadeln.

Ja det var väl det. Så mycket mer har faktiskt inte hänt. Imorgon är jag ledig, eller ja, halvt. Ska till stallet på eftermiddagen och rida tre hästar. Ska göra ett litet ärende på förmiddagen, men utöver det blir det en lugn dag. Känns som om det kan behövas!

Världens sötaste!


Första tävlingen inomhus med W!

Och det gick väl.. Helt okej! Hade två ner i alla tre klasser. Lustigt egentligen att känslan kan bli så annorlunda på tävling jämfört hur det är hemma. Ridhuset på den här tävlingen var väldigt fint och det var rätt många tittiga hinder. I vanliga fall bryr hon sig inte ett dugg om hur hinderna ser ut, men i första klassen backade hon nästan av alldeles för mycket och det i sin tur ledde till att jag inte alls var med till första hindret. Det stog precis vid väggen med blåa bommar och en grind under. Jag såg en jättebra distans, men precis i upphoppet tittade hon till och förlorade språngkurvan och där fick vi då också vårt första nedslag. Andra nedslaget kom på en linje mellan hinder 6 och 7. Hon hoppade jättestort på nummer 6 som var en oxer och sen fick jag aldrig tillbaka henne ordentligt till räcket som var nummer 7. I första klassen var ändå känslan helt okej. Hade jag bara haft lite mer ben och varit lite mer bestämd när hon flöt iväg så hade hon inte haft de bommarna för hon var inte i närheten av något annat.

I andra klassen stog hon inte alls emot så mycket längre. Nu vart hon snarare åt andra hållet. Att hon nästan attackerar hinderna när vi har typ tre galoppsprång kvar. I den här klassen fick vi nedslag just för att hon drog sig alldeles för nära hinderna. Pratade med Florian efteråt och han sa att jag ska försöka att göra det lite enklare till nästa gång. Alltså försöka hålla rytmen trots att hon drar iväg lite på hinderna. Han menar på att hon får ta nedslagen som blir då, men hon måste lära sig att se upp lite mer för bommarna. Samma sak hände lite i sista klassen, dock var hon väldigt mycket bättre och det flöt på mer. Nu hade vi nedslag i uthoppet i kombinationen och oxern som kom direkt efter. I kombinationen trängde hon lite från väggen och tappade ett framben och på hindret efter hann hon inte med sig själv riktigt.

Överlag är jag ändå väldigt nöjd. Hon har ju inte gjort så jäkla många starter så att hon var lite okoncentrerad är ju kanske inte så konstigt. Hon har ju varit strålande på de snaste träningarna, men nu kom de ovanor hon haft förut tillbaka lite igen. De gör ju lätt det när man kommer till en annan plats.

Juste! Det kom faktiskt fram en kille efteråt som frågade om stammen och vad hon gjort inna mm. Han tyckte att hon var en väldigt fin häst. Sånt är ju alltid kul! :)

Sessan


BananDå var allt som vanligt igen

Det är så konstigt när man varit borta. Så fort man kommer tillbaka till rutinerna igen känns det nästan som om man aldrig var iväg. Idag har allt känts precis som vanligt.

Igårkväll när jag kom tillbaka hit åkte jag direkt till stallet för att rida Warona. Vi hoppade henne lite eftersom vi ska tävla i helgen. Florian har ridit henne medans jag varit borta och han sa att hon varit ganska så motsträvig. Det var länge sen han red henne så jag antar att hon vart lite stressad när han hoppade upp. Han rider ju med lite mer press än vad jag gör. Igår var hon däremot super! Vill tro att det var för att hon fick lillmatte på ryggen igen. Vi säger så för mitt eget egos bästa! Vi hoppade en ny bana i Nya ridhuset den här gången. Nu hoppade vi inte så högt, kanske 120/130, men det märktes verkligen att hon tog åt sig av förra träningen då vi hoppade lite större. Hon hoppade otroligt väl och genom hela kroppen. Det var nästan så hon sköt mig ur sadeln några gånger, men sånt gillar vi!

Tävlingen är visst lördag och söndag. Ska hoppa tre 120 klasser, två första dagen och sen en den sista. Det ska verkligen bli jättespännande! Hoppas att hon sköter sig bara, var ju ett tag sen hon tävlade sist. I maj typ.

Idag red jag sju hästar. Hoppade Baloubet-stoet lite för Stefan (en av tränarna här) och det gick bra! Det är en mycket trevlig häst, väldigt simpel med mycket kapacitet. Idag visade hon några väldigt fina språng. Tror vi ska hoppa bana med henne imorgon.

Avslutar det här inlägget med att säga GRATTIS till dagens födelsedagshunk! Gamlingen blir hela 23 år idag! Älskar dig. :) ♥

Tillbaka till Tyskland.

Och det känns inge kul alls faktiskt.. Hade så gärna velat stanna lite längre och fått chans att landa lite mer. Men men, that's life. Sitter just nu och äter frukost och ska snart bege mig till Arlanda. Mitt flyg går 9.10 och jag tror jag kommer att vara tillbaka i Hamburg runt lunch.

I måndagskväll var hela släkten här på middag. Det var sjukt mysigt och det kändes precis som det alltid ha gjort. Många skratt och tokerier. Sen igår hade jag, mamma och mormor en shoppingdag i Uppsala och sen på eftermiddagen träffade jag mina gamla och absolut närmaste vänner från skolan. Jag är så otroligt glad över att ha dem och vi har alltid lika roligt när vi ses. Även om vi faktiskt är jättedåliga på att höras av när jag är borta så är allt trots allt som vanligt när vi sen ses och det är jag riktigt tacksam över. Er vill jag ju inte mista! 

Vill verkligen tacka alla mina nära och kära för den här gången och hoppas att vi ses snart igen!

Jag, min kära farbror och bror.


Sen mina kära vänner
Med Carro och Johanna


Jag och EmmaSvar del 3!

Här kommer sista delen av frågestunden, ledsen för förseningen!


Är det hästar du vill jobba med i framtiden? Är det isåfall eget eller jobba hos någon. Sverige eller utomlands om du vill ha eget?

Kan du inte lägga upp lite fler bilder . Både ridningen och bilder utöver det? Vore kul att se lite mer om din vardag även utanför hästarna..

När planerar du att komma tillbaka till sverige eller har du planer på att fortsätta jobba utomlands? Isåfall hur många år?

Ja, det är faktiskt något som jag skulle vilja arbeta med. Jag tror inte att jag skulle jobba här i hur många år som helst, men får man ett erbjudande som tex. Henrik Von Eckerman så hade jag ju inte tackat nej till det. ;) Som jag svarat på en tidigare fråga så skulle jag vilja ha något eget, vart vet jag inte riktigt. Tror jag skulle vilja ha något i Sverige, men kanske ha lite kundkontakter utomlands. Framtiden får utvisa. Rätt som det är kan nya tillfällen och möjligheter dyka upp!

Det är ganska svårt att lägga ut ridbilder härifrån eftersom jag inte har någon som kan fota. Och jo, jag måste medge att jag är rätt dålig på att ta kort överlag. Min mobilkamera är sämst och jag glömmer allt som oftast att ta en kamera med mig. Får bli bättre med det.

Ingen aning. Tar dagarna som de kommer och så länge jag trivs så kommer jag att stanna. :)

4-åringen hoppar fram i långa ridhuset. (typ enda bilden jag har härifrån och den tog mamma när de var här)Jättekul att du bloggar om ditt jobb där nere, väldigt intressant att läsa! Tänkte höra om du vet någon mer bra sida en Y&G när man kollar efter jobb (som ryttare)? Känns som det går i perioder ibland kommer det upp rätt mycket jobb och ibland står det typ helt still. En annan sak jag kom och tänka på bara som du kanske inte vet men kan ju alltid fråga:) självklart är det ju olika från ställe till ställe oavsett land men annars om du har någon koll på om det är några större skillnader överlag i stall i tys/holl/belg. tex?

Hoppas du haft en skön helg nu iaf:)

Vad kul att du tycker det! :) Nja. Jag har tidigare kollat på annonserna på Bukefalos, det var innan jag upptäckte Y&G så det är i princip de enda sidorna som jag har varit inne på. Y&G är riktigt bra tycker jag och jag tror ärligt talat att den sidan är den som är störst och som de flesta vet om. Sen går det ju upp och ner hela tiden med jobben, det är bara att ha tålamod för när man minst anar det kan det dyka upp något instressant!

Det vet jag faktiskt inte riktigt. Har ju inte jobbat nånannanstans än i Sverige och Tyskland, men jag tror att det är ungefär detsamma. Har vänner som har jobbat i bland annat Holland och vad jag har hört verkar det inte som att det är en sån stor skillnad.


vet inte om du vill svara på detta, men tänkte faktiskt på hur det fungerar med sk "long distance" för dig och din pojkvän? jag skulle gärna åka utomlands och jobba men vet inte om jag skulle orka med att lämna min pojkvän...

Det funkar faktiskt väldigt bra. Vi har varit tillsammans i totalt drygt 3½ år nu och redan varit ifrån varandra i ett bra tag förut. Han jobbade som reseledare i Bulgarien och Thailand och jag jobbade ju nere i skåne. Vi hade ett break i ett år 2009, det var då jag flyttade till skåne och han drog utomlands för att jobba. Vi blev faktiskt tillsammans igen sen via Facebook, alla våra vänner trodde vi hade blivit knäppa, men för oss kändes det inget konstigt alls. Saknaden efter varandra kom tillbaka när vi var så långt ifrån varandra och det tror jag har stärkt vår relation yttligare. Visst är det sjukt jobbigt íbland, men vi har sånt förtroende för varandra att det trots allt går bra.

Jag är så grymt glad över att han är så förstående och stöttar mig i det härKom på en till fråga!
När upptäckte du att du ville jobba med hästar? Hur gammal var du ungefär, och vad hade du gjort vid den tidpunkten? Tävlingsmässigt alltså. (:

Oj, det vet jag inte riktigt, men det var senare när jag kommit upp i klasserna lite. Jag har liksom haft det lite i baktanken hela tiden, men inte riktigt vetat när det skulle bli av. Efter skolan jobbade jag i nästan ett år i en butik på Arlanda flygplats, men tröttnade på det och ville göra något annat. I april 2010 åkte jag ner till Henriksdal nere i Skåne. Dit tog jag ju efter ett tag ner både Lalla och Itzy och tävlade med dem där nere samtidigt som jag jobbade åt Ragnar. Jag trivdes jättebra där, men i maj förra året kände jag att jag ville vidare. Eftersom jag då kände mig redo till att ta klivet utomlands passade jag på eftersom jag vid den här tiden haft lite otur med mina egna hästar. Lalla vart ju opererad och Itzy åkte tillbaka till sin ägare. Warona var ju också vädigt ny då så mamma red henne under min första tid i tyskland. Sen löste det sig ju väldigt bra eftersom jag fick ta med henne ner.

Stall HenriksdalHar sett några frågor om ifall du ska satsa på att jobba med hästar i framtiden, och jag måste bara fråga att OM du inte ska det - vad är planen?
Ska du läsa något/vidareutbilda dig?

Jag har faktiskt inte ens tänkt i de banorna än för just nu är jag så inne i det här, men jag tror att jag nog sökt till polishögskolan faktiskt. Har en vän som går där nu och hon tycker att det är riktigt roligt. Gillar praktiska saker där jag får röra mig mycket så tror det kunde passa mig rätt bra.


Hej!Var i tyskland jobbar du? dvs vilken stad? Jag jobbar i ett fälttävlanstall i närheten av flensburg och saknar också det senska lösgodiset otroligt mycket men de finns faktiskt en affär en bit här ifrån som säljer SVENSKT LÖSGODIS tro det eller ej!! karamellkungen för att vara exakt;) så om du inte bor här i närheten kanske det ändå inte är omöjligt att det finns i någon affär i dina trakter! Ge inte upp hoppet!;) haha

Nu bor och jobbar jag i Mühlen. Det ligger ca 25 minuter från Osnabrück. Här är en karta. :)


Men oj vilken tur du har då! :P Än har jag inte hittat nån affär som gör det, får ta och leta vidare!


Hej! :D
Jag undrar om du vet något som hjälper att hästarna inte får så höga styltor? (förutom snösulor)

Tacksam för svar/ Sandra

Förutom snösulor har vi använt oss av Snowgrips. Däremot tycker jag personligen att snösulor är det mest effektiva. Nu finns det säkert andra lösningar. Har inte behövt använda sånt nu på två år så känner mig lite ouppdaterad i det ämnet just nu tyvärr.


Känner du dej inte riktigt utnyttjad eller mer som en slav kanske dom dagarna det blir såhär att du får göra precis allting själv?

Har själv jobbat i tyskland och kände mej som en riktig slav de dagar man fick göra allt själv och inte visa minsta täcken på trötthet utan skulle vara pigg och alert varje dag..

Nej det tycker jag faktiskt inte. Det här var ju en enstaka gång eftersom det blev ett missförstånd med schemat. De hjälpte till mycket mer än vad jag hade räknat med. Lily hjälpte med att ta in och ut hästar ur skritten samt gjorde iordning en del hästar åt Florian. Florian i sin tur hjälpte till med att mocka några boxar, hjälpte till när jag klippte hästen plus smörjde läder sent på kvällen efter vi hoppat Warona. Visst, de är mina chefer och det är hårt vissa dagar, men vi har faktiskt en ganska bra teamkänsla. Sen blir det ju lite vad man själv ser sig som. Jag ser tex. att Florian väljer att stanna kvar till klockan 8 på kvällen endast för att hjälpa mig att hoppa Warona som ett sett från hans sida att visa uppskattning för mitt arbete. Jag kan tänka mig att om man inte skulle få något tillbaka på något vis så hade man nog haft den känslan, men de ger en mycket tillbaka som visar att de är glada för ens arbete och det gör ju att det känns mer värt.

Nu börjar vi ju känna varandra så pass väl också så jag känner tex ingen press på att jag måste visa mig från min bästa sida hela tiden. Givetvis försöker man hålla skenet uppe, men det har hänt att man brutit ihop vissa dagar och då är de väldigt snabba med att försöka muntra upp en igen.

Florian och Cornet's CristalloGott Nytt År allihopa!

Hoppas att ni hade ett underbart nyårsfirande! :) Jag åkte ner med mina kära vänner Mikaela Zimdahl och Julia Johansson till Helsingborg och firade in det nya året på Zettermans årliga nyårsfest. Som alltid har vi sjukt kul när vi umgås och det var vekrligen något jag behövde. Att få skratta så man får ont i magen, det är så härligt! Dock saknade vi två personer till vår ordinare skara. Isabel Ledin och Amanda Gullström som inte följde med av olika anledningar. Det var lite tråkigt, men hoppas att ni hade det bra på erat håll. :)

Åh ni kan inte förstå hur härligt det är att vara hemma igen. Just nu ligger jag i soffan i min rosa OnePiece som jag fick av min kära pojkvän och slappar. Min sista dag på jobbet var fruktansvärd. Jag brukar aldrig tycka att jobbet är så påfrestande, men de här tre sista dagarna var otroligt jobbiga. Inte minst den sista i torsdags. Jag var som sagt själv med våra 16 hästar. Lily hjälpte till så mycket hon kunde, men det var ändå väldigt mycket att göra. Jag hade endast fyra hästar att rida, men så var jag även tvungen att klippa(!!?) en av hästarna. När jag skulle rida Warona var klockan 19.00, då hade också Florian kvar sin sista häst att rida.. Vi började tillsammans, men sen gick han tillbaka med sin häst och kom därefter tillbaka för att hjälpa mig att hoppa W. Jag kom tillbaka till lägenheten halv 9 på kvällen och jag hade börjat jobba halv 7 den morgonen. Efter en hemsk dag avslutade Warona med att vara super på hoppträningen. Vi hoppade i slutet en bana på 140/145. I början hade hon lite svårt med att hinna upp med sina framben och sprang på speciellt räckerna lite för mycket, men efter att ha hoppat det några gånger var det som en polett ramlade ner och hon började vända ut och in på sig själv för att inte vara i bommarna. Det var en fantastisk känsla. Hon har en enorm kvalité och är inte rädd för någonting verkar det som. Hon blir faktiskt bara mer lättriden ju större hinder hon har framför sig. Laddar nu inför helgens tävling då vi kommer att rida tre 120 klasser. Två på fredag och en på lördag. Ska bli spännande! :D

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från nyår, varsegoda!

Tågresa, jag och Julia
Vår underbart goda nyårsmiddag! Thank you Bid Buddah!


Förfest med världens godaste drink!


Vi hade faktiskt jättesnygga sugrör också, svårt att se, men någon kanske kan gissa vad de föreställer. Höhö..


Gamlingarna firade nyår på hotellet och svängde sina lurviga nere i hotellobbyn!


Jag och Julia ville ju såklart inte vara sämre så vi körde också en liten svängom!


Eftersom vi är en rätt förvirrad och slarvig skara tog vi det säkra före det osäkra och fotade våra garderoblappar, ifall vi skulle tappa dem. ;)Det var lite från den kvällen. Kommer säkert flera bilder, snodde dessa av Mickis, hoppas det var okej. ;) 
(Lägg också märke till att jag har olika kläder på mig, hade lite svårt att välja, haha)

RSS 2.0