Första tävlingen inomhus med W!

Och det gick väl.. Helt okej! Hade två ner i alla tre klasser. Lustigt egentligen att känslan kan bli så annorlunda på tävling jämfört hur det är hemma. Ridhuset på den här tävlingen var väldigt fint och det var rätt många tittiga hinder. I vanliga fall bryr hon sig inte ett dugg om hur hinderna ser ut, men i första klassen backade hon nästan av alldeles för mycket och det i sin tur ledde till att jag inte alls var med till första hindret. Det stog precis vid väggen med blåa bommar och en grind under. Jag såg en jättebra distans, men precis i upphoppet tittade hon till och förlorade språngkurvan och där fick vi då också vårt första nedslag. Andra nedslaget kom på en linje mellan hinder 6 och 7. Hon hoppade jättestort på nummer 6 som var en oxer och sen fick jag aldrig tillbaka henne ordentligt till räcket som var nummer 7. I första klassen var ändå känslan helt okej. Hade jag bara haft lite mer ben och varit lite mer bestämd när hon flöt iväg så hade hon inte haft de bommarna för hon var inte i närheten av något annat.

I andra klassen stog hon inte alls emot så mycket längre. Nu vart hon snarare åt andra hållet. Att hon nästan attackerar hinderna när vi har typ tre galoppsprång kvar. I den här klassen fick vi nedslag just för att hon drog sig alldeles för nära hinderna. Pratade med Florian efteråt och han sa att jag ska försöka att göra det lite enklare till nästa gång. Alltså försöka hålla rytmen trots att hon drar iväg lite på hinderna. Han menar på att hon får ta nedslagen som blir då, men hon måste lära sig att se upp lite mer för bommarna. Samma sak hände lite i sista klassen, dock var hon väldigt mycket bättre och det flöt på mer. Nu hade vi nedslag i uthoppet i kombinationen och oxern som kom direkt efter. I kombinationen trängde hon lite från väggen och tappade ett framben och på hindret efter hann hon inte med sig själv riktigt.

Överlag är jag ändå väldigt nöjd. Hon har ju inte gjort så jäkla många starter så att hon var lite okoncentrerad är ju kanske inte så konstigt. Hon har ju varit strålande på de snaste träningarna, men nu kom de ovanor hon haft förut tillbaka lite igen. De gör ju lätt det när man kommer till en annan plats.

Juste! Det kom faktiskt fram en kille efteråt som frågade om stammen och vad hon gjort inna mm. Han tyckte att hon var en väldigt fin häst. Sånt är ju alltid kul! :)

Sessan


BananKommentarer
Postat av: My

Va kul att säsongen har börjat för er... Låter ändå som en helt okej dag som du beskriver det :) /M

2012-01-11 @ 20:24:38
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/
Postat av: Maja

Vad va det för klasser? =)

2012-01-12 @ 21:21:59
URL: http://majagoesirish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0