Poponcini Bits

Är det någon av er som har ett sånt? Jag har funderat lite fram och tillbaka på bett till Warona. Hon är oftast väldigt missnöjd med att ha något i munnen och löddrar sällan vid ridning. Jag har märkt att syntetbett funkar bättre än vanliga bett, när jag rider på Flippanbettet till exempel så löddrar hon jättemycket med det blir lite för skarpt, speciellt i hoppningen. Testade Novabett också, men på det tog hon över totalt och blev för stark istället. Det är så himla svårt att hitta något hon är nöjd med.

Har sneglat lite på Poponcini betten ett tag och har också fått möjlighet att testa ett med parerstänger från en som jobbar här. W verkade gillade det riktigt mycket och hon löddrade massor efter passet, men det är ändå svårt att avgöra efter bara en gång. De är ju rätt dyra också så det gäller ju att man hittar något som passar och som man vet fungerar i längden innan man slänger ut en massa pengar. Nu är han som jag lånade bettet av i Dubi och kommer inte tillbaka förrän om en månad så jag antar att jag får vänta tills han kommer tillbaka och sen kanske få testa det igen några dagar i följd.

Det jag testade såg ut såhär


För er som är intresserade tipsar jag om deras hemsida. Det finns mängder av olika typer!
http://www.poponcinibits.com/en/buy-our-products?page=shop.browse&category_id=16


Kommentarer
Postat av: Louise

Hej!Jag har det ESSE Snaffle, det är otroligt bra. Alla hästar jag ridit på det älskar det, det ger en otroligt behaglig känsla och är varken för skarp eller snällt. Jättebra för lite hetare, känsligare hästar tycker jag. Dessutom kan man ju själv välja vilken ring du har bettet i eller om du kanske vill rida på två tyglar. Det är det som jag tycker är så himla bra, att det finns möjligheter med det!Det är verkligen att rekommendera, tror det säkerligen skulle passa eftersom man kan uppgradera de lite vid hoppning och sedan göra det "snällt" vid markarbete om man vill det.Lycka till!

Louise:)

2012-01-12 @ 13:39:43
URL: http://aaero.devote.se
Postat av: a

Hej,

din häst låter precis som min när det gäller bett, bara en fråga, de där stängerna känns som de kan skava på hästen, fick du den känslan när du red på det?

2012-01-12 @ 16:51:45
Postat av: Anso

Har aldrig fattat varför man vill att hästen ska löddra.

2012-01-12 @ 18:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0