Svar del 3!

Här kommer sista delen av frågestunden, ledsen för förseningen!


Är det hästar du vill jobba med i framtiden? Är det isåfall eget eller jobba hos någon. Sverige eller utomlands om du vill ha eget?

Kan du inte lägga upp lite fler bilder . Både ridningen och bilder utöver det? Vore kul att se lite mer om din vardag även utanför hästarna..

När planerar du att komma tillbaka till sverige eller har du planer på att fortsätta jobba utomlands? Isåfall hur många år?

Ja, det är faktiskt något som jag skulle vilja arbeta med. Jag tror inte att jag skulle jobba här i hur många år som helst, men får man ett erbjudande som tex. Henrik Von Eckerman så hade jag ju inte tackat nej till det. ;) Som jag svarat på en tidigare fråga så skulle jag vilja ha något eget, vart vet jag inte riktigt. Tror jag skulle vilja ha något i Sverige, men kanske ha lite kundkontakter utomlands. Framtiden får utvisa. Rätt som det är kan nya tillfällen och möjligheter dyka upp!

Det är ganska svårt att lägga ut ridbilder härifrån eftersom jag inte har någon som kan fota. Och jo, jag måste medge att jag är rätt dålig på att ta kort överlag. Min mobilkamera är sämst och jag glömmer allt som oftast att ta en kamera med mig. Får bli bättre med det.

Ingen aning. Tar dagarna som de kommer och så länge jag trivs så kommer jag att stanna. :)

4-åringen hoppar fram i långa ridhuset. (typ enda bilden jag har härifrån och den tog mamma när de var här)Jättekul att du bloggar om ditt jobb där nere, väldigt intressant att läsa! Tänkte höra om du vet någon mer bra sida en Y&G när man kollar efter jobb (som ryttare)? Känns som det går i perioder ibland kommer det upp rätt mycket jobb och ibland står det typ helt still. En annan sak jag kom och tänka på bara som du kanske inte vet men kan ju alltid fråga:) självklart är det ju olika från ställe till ställe oavsett land men annars om du har någon koll på om det är några större skillnader överlag i stall i tys/holl/belg. tex?

Hoppas du haft en skön helg nu iaf:)

Vad kul att du tycker det! :) Nja. Jag har tidigare kollat på annonserna på Bukefalos, det var innan jag upptäckte Y&G så det är i princip de enda sidorna som jag har varit inne på. Y&G är riktigt bra tycker jag och jag tror ärligt talat att den sidan är den som är störst och som de flesta vet om. Sen går det ju upp och ner hela tiden med jobben, det är bara att ha tålamod för när man minst anar det kan det dyka upp något instressant!

Det vet jag faktiskt inte riktigt. Har ju inte jobbat nånannanstans än i Sverige och Tyskland, men jag tror att det är ungefär detsamma. Har vänner som har jobbat i bland annat Holland och vad jag har hört verkar det inte som att det är en sån stor skillnad.


vet inte om du vill svara på detta, men tänkte faktiskt på hur det fungerar med sk "long distance" för dig och din pojkvän? jag skulle gärna åka utomlands och jobba men vet inte om jag skulle orka med att lämna min pojkvän...

Det funkar faktiskt väldigt bra. Vi har varit tillsammans i totalt drygt 3½ år nu och redan varit ifrån varandra i ett bra tag förut. Han jobbade som reseledare i Bulgarien och Thailand och jag jobbade ju nere i skåne. Vi hade ett break i ett år 2009, det var då jag flyttade till skåne och han drog utomlands för att jobba. Vi blev faktiskt tillsammans igen sen via Facebook, alla våra vänner trodde vi hade blivit knäppa, men för oss kändes det inget konstigt alls. Saknaden efter varandra kom tillbaka när vi var så långt ifrån varandra och det tror jag har stärkt vår relation yttligare. Visst är det sjukt jobbigt íbland, men vi har sånt förtroende för varandra att det trots allt går bra.

Jag är så grymt glad över att han är så förstående och stöttar mig i det härKom på en till fråga!
När upptäckte du att du ville jobba med hästar? Hur gammal var du ungefär, och vad hade du gjort vid den tidpunkten? Tävlingsmässigt alltså. (:

Oj, det vet jag inte riktigt, men det var senare när jag kommit upp i klasserna lite. Jag har liksom haft det lite i baktanken hela tiden, men inte riktigt vetat när det skulle bli av. Efter skolan jobbade jag i nästan ett år i en butik på Arlanda flygplats, men tröttnade på det och ville göra något annat. I april 2010 åkte jag ner till Henriksdal nere i Skåne. Dit tog jag ju efter ett tag ner både Lalla och Itzy och tävlade med dem där nere samtidigt som jag jobbade åt Ragnar. Jag trivdes jättebra där, men i maj förra året kände jag att jag ville vidare. Eftersom jag då kände mig redo till att ta klivet utomlands passade jag på eftersom jag vid den här tiden haft lite otur med mina egna hästar. Lalla vart ju opererad och Itzy åkte tillbaka till sin ägare. Warona var ju också vädigt ny då så mamma red henne under min första tid i tyskland. Sen löste det sig ju väldigt bra eftersom jag fick ta med henne ner.

Stall HenriksdalHar sett några frågor om ifall du ska satsa på att jobba med hästar i framtiden, och jag måste bara fråga att OM du inte ska det - vad är planen?
Ska du läsa något/vidareutbilda dig?

Jag har faktiskt inte ens tänkt i de banorna än för just nu är jag så inne i det här, men jag tror att jag nog sökt till polishögskolan faktiskt. Har en vän som går där nu och hon tycker att det är riktigt roligt. Gillar praktiska saker där jag får röra mig mycket så tror det kunde passa mig rätt bra.


Hej!Var i tyskland jobbar du? dvs vilken stad? Jag jobbar i ett fälttävlanstall i närheten av flensburg och saknar också det senska lösgodiset otroligt mycket men de finns faktiskt en affär en bit här ifrån som säljer SVENSKT LÖSGODIS tro det eller ej!! karamellkungen för att vara exakt;) så om du inte bor här i närheten kanske det ändå inte är omöjligt att det finns i någon affär i dina trakter! Ge inte upp hoppet!;) haha

Nu bor och jobbar jag i Mühlen. Det ligger ca 25 minuter från Osnabrück. Här är en karta. :)


Men oj vilken tur du har då! :P Än har jag inte hittat nån affär som gör det, får ta och leta vidare!


Hej! :D
Jag undrar om du vet något som hjälper att hästarna inte får så höga styltor? (förutom snösulor)

Tacksam för svar/ Sandra

Förutom snösulor har vi använt oss av Snowgrips. Däremot tycker jag personligen att snösulor är det mest effektiva. Nu finns det säkert andra lösningar. Har inte behövt använda sånt nu på två år så känner mig lite ouppdaterad i det ämnet just nu tyvärr.


Känner du dej inte riktigt utnyttjad eller mer som en slav kanske dom dagarna det blir såhär att du får göra precis allting själv?

Har själv jobbat i tyskland och kände mej som en riktig slav de dagar man fick göra allt själv och inte visa minsta täcken på trötthet utan skulle vara pigg och alert varje dag..

Nej det tycker jag faktiskt inte. Det här var ju en enstaka gång eftersom det blev ett missförstånd med schemat. De hjälpte till mycket mer än vad jag hade räknat med. Lily hjälpte med att ta in och ut hästar ur skritten samt gjorde iordning en del hästar åt Florian. Florian i sin tur hjälpte till med att mocka några boxar, hjälpte till när jag klippte hästen plus smörjde läder sent på kvällen efter vi hoppat Warona. Visst, de är mina chefer och det är hårt vissa dagar, men vi har faktiskt en ganska bra teamkänsla. Sen blir det ju lite vad man själv ser sig som. Jag ser tex. att Florian väljer att stanna kvar till klockan 8 på kvällen endast för att hjälpa mig att hoppa Warona som ett sett från hans sida att visa uppskattning för mitt arbete. Jag kan tänka mig att om man inte skulle få något tillbaka på något vis så hade man nog haft den känslan, men de ger en mycket tillbaka som visar att de är glada för ens arbete och det gör ju att det känns mer värt.

Nu börjar vi ju känna varandra så pass väl också så jag känner tex ingen press på att jag måste visa mig från min bästa sida hela tiden. Givetvis försöker man hålla skenet uppe, men det har hänt att man brutit ihop vissa dagar och då är de väldigt snabba med att försöka muntra upp en igen.

Florian och Cornet's CristalloKommentarer
Postat av: Sara

Haha, en snyggare Edward från twilight! ;). Avundsjuk på dig mer än bara ditt liv tror jag vi är många som är, haha! :D (bara menat positivt, ingen flirt mot din bf) :P

2012-01-03 @ 16:08:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0