Värt att tänka på!

Jag har som jag tidigare berättat svårt att lita på mitt öga och min känsla vissa gånger. Jag har speciellt svårt med att hitta min distans direkt ur sväng. Idag hoppade jag 6-åringen e. Armitage - Baloubet. (trodde tidigare hon var direkt efter Baloubet, men så var visst inte fallet) Det gick riktigt bra, alla svåra linjer gick strålande och jag kände verkligen att jag hade megakontroll över både mig själv och hästen. Distanserna kom på löpande band och hästen hoppade helt otroligt! Som avslutning skulle vi hoppa ett större räcke på kanske 130. Det var nog egentligen det lättaste hindret att komma till i hela ridhuset, det stog praktiskt taget snett igenom. Helt plötsligt fick jag börja leta distansen så ett par gånger kom jag inte riktigt till hindret som önskat. Jag ser den långa distansen, men istället för att rida den så tvekar jag och då är det redan för sent. Jag måste bestämma mig. Antingen rider jag för det eller så får jag lägga till ett galoppsprång, men i tid.

Florian gick sen igenom varför det är så viktigt att ständigt vara koncekvent och tydlig med vad man vill, allra helst när man sitter på en unghäst. Han menar att mitt problem ligger lite i att jag inte tänker framåt tillräckligt i varje sväng mot ett hinder. "Think big in every turn" sa han till mig efteråt. Han menar på att jag i varje sväng ska sträva mer framåt innan nästa hinder. Har man en bra galopp med hästen framför sig kommer distanserna av sig själv och det är lättare att korta eller länga utifrån det . Börjar man med ingenting har man ju heller ingenting kvar om man vill göra något åt situationen. Ni kanske tycker att det låter helt snurrigt för innan visste jag ju om det här, men efter vårt samtal kändes det trots allt som om jag fick en "aha" upplevelse.

Så jag måste verkligen säga detta. Jag är enormt glad över att jag har Florian som tränare. Han är grym på att förklara vad man gör fel och vad man ska förbättra och framförallt förklarar han HUR man ska göra och VARFÖR just det sättet är bättre och hur det i sin tur påverkar hästen. Det är något många tränare är rätt dåliga på överlag tycket jag. De säger vad du ska göra för stunden för att det ska gå bra just då, men du får inte riktigt något grepp om varför du ska göra på det viset vilket i sin tur bidrar till att man kanske inte lägger så stor vikt i det till nästa gång och begår samma misstag om och om igen. Har verkligen fått en helt annan bild av ridning sen jag kom hit och det är något jag värderar väldigt högt.

Så.. All heder till Florian, här med sin bästa häst Heidigirl.Kommentarer
Postat av: Alida

Visst är det härligt när man får dom där aha upplevelserna! Man har hört det förut 1000 gånger, men plötsligt så förstår man verkligen vad som menas och varför. Det är nog det som får en att fortsätta :)Kul att du får tävla andra hästar också, bevis på att du är grym på att rida :)

2012-01-17 @ 23:36:59
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Chet

Kan du inte skriva lite om hållbarhet? Gör ni nåt spec för att få hästarna hållbara? hur ser ett veckoschema ut för en häst? Verkar som ni endå hoppar ganska ofta. Hoppas du förstår frågan :)

2012-01-18 @ 08:39:36
Postat av: Carolina

Stämmer helt och hållet in på din tränar analysering! Klockrent. :-D

2012-01-18 @ 21:19:12
Postat av: Malin

Åh vad glad jag blev över att hitta den här bloggen!

Satt ikväll och kikade efter nya hästbloggar och trillade in på din och blev verkligen ÖVERLYCKLIG! Följde dig förut på jag tror det var nogg.se eller liknande, men sedan försvann du.

Vad hände med Lalla(?) och alla dom hästarna? Minns att du hade två skimlar iaf och Lalla(?) hade du precis debuterat 150cm med har jag för mig :)

2012-01-18 @ 22:37:16
URL: http://mightybouncer.blogg.se/
Postat av: Malin

Okej.. pinsamt, klickade man bara runt lite så hittade jag svaret på alla frågor, ber om ursäkt, strunta i min förra kommentar 8)

2012-01-18 @ 22:42:36
URL: http://mightybouncer.blogg.se/
Postat av: F

Mycket intressant och lärorikt inlägg!! :)

2012-01-22 @ 20:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0