Markarbetsfilm på W!

Ni vet att jag sa för ganska länge sedan att jag hade en video på Warona som mamma filmade när hon kom på besök i vintras. Tänkte dela med mig med den nu när jag faktiskt har ett tillräckligt snabbt internet!

Det är lättare att se om man använder helskärm!


Lite skillnad i alla fall sedan provridningen för lite drygt ett år sedan.


Ni får gärna skriva vad ni tycker! Det är fortfarande mycket jobb kvar, men vi har kommit en bra bit på vägen tycker jag!

Då var man hemma en sväng igen!

Det är rätt lustigt för så fort man är hemma känns det som om man aldrig har varit iväg. Att jag faktiskt jobbar i tyskland känns just nu rätt overkligt. Igår hade jag en rätt stressig dag. Färjan från Travemünde gick klockan 22 vilket innebar att jag var tvungen att vara där en timme innan. Bilresan dit går på ca 2½ timme och jag var tvungen att vara klar i stallet till senast 18.00. Eftersom vi inte hade någon groom igår så innebar det mer jobb för mig med fodringar, ta in/ut hästarna från skritten plus hinna rida fem stycken. Naturligtvis hjälpte de andra till så mycket de kunde, men det tar ändå tid med allting. På något vis lyckades jag vara klar till 17:58 så brassade mot färjan direkt från stallet. Hade sån tur med trafiken också, hade jag hamnat i en liten bilkö så hade det nog varit kört. Kom fram 10 minuter innan de stängde för fler bilar och hamnade på något vänster allra längst fram i utfartskön. Lite flax måster jag säga! Imorse körde vi sista biten från Trelleborg och var hemma vid tretiden. Så nu sitter jag här framför tvn och har precis ätit tacos. Som jag har längtat efter det!

Måste verkligen säga att jag är så otroligt nöjd med Warona just nu. Igår var hon superfin verkligen. Lugn, sansad och koncentrerad. Red på ett tredelat bett för att variera mig lite. Det raka bettet blev nästan lite för starkt i slutet så tror att jag får hoppa mellan det och ett vanligt så att hon fortfarande bibehåller framåtbjudningen. Hoppas att hon känns lika fin när jag kommer tillbaka.

Nu väntar en riktigt slapp kväll och imorgon ska jag träffa mina underbara vänner från skolan. Vi ska fira Johanna som just fyllt år. Ser verkligen fram emot det!

Avslutar det här inlägget med en bild på fina Totto!

Hoppat W idag!

Har ju som ni kanske märkt varit lite tyst på Warona fronten ett tag. Det beror på att hon efter sin ryggbehandling inte har gjort så mycket mer än lite lättare arbete. Nu rider jag henne normalt igen och idag hoppade vi henne riktigt på ena utebanan. Hon var väldigt fin faktiskt. Trodde hon skulle vara het och vimsig, men hon var förvånadsvärt lugn och väntade innan hinderna. Hon har ju också en tendens till att dra till höger i sprången och det gjorde hon heller inte lika mycket nu. Allt tyder verkligen på att hon behövde den där lilla behandlingen för att släppa på spänningarna hon hade i ländryggen. Nu är hon väldigt harmonisk och närvarande vilket både jag och Florian var väldigt glada över att se. Hoppade en bana som låg mellan 120/130 och hon hoppade noggrant och var hyffsat koncentrerad. Det här bettet jag nämnde i mitt tidigare inlägg fungerar verkligen super. Hon har respekt för det, men vågar ändå ta stöd. Har börjar rida henne mycket i förvänd galopp nu också och tycker att jag märker rätt stor skillnad på hennes liksidighet. Nu har det ju säkert mycket med behandligen att göra, men jag känner verkligen att hon har blivit starkare.

Bettet¨


Ena utebanan vi höll till på idag


Sponsorjacka!

Igår fick vi tre stora proppfulla lådor med sponsorgrejer från Schockemöhle ridsport. Vet allvarligt talat inte hur vi ska få plats med allting i vår lilla sadelkammare. Allt nytt, grimmor, grimskaft, transportskydd, täcken, schabrak, tävlingshuvor, träns, pannband, martingalar, tävlingsskydd, you namne it! Vi fick också varsin sponsorjacka som var riktigt snygg tycker jag! Man kan vända den ut och in och välja vilken färg man vill ha.¨
Dagen idag har verkligen varit hur skön som helst. Red sju hästar i det underbara solskenet. Det är sjukt hur mycket vädret påverkar alla. Mysigast var det nu under eftermiddagen. Alla satt och red i kvällssolen och var på gott humör! W var riktig fin och avspänd idag. Har hittat ett bett som jag faktiskt funderar på att skaffa. Har fått låna det av Patrick (Balous ryttare) och det fungerar väldigt bra. Vet inte vad det heter, men det är ett rakt bett i lätt metall som är svagt böjt med ganska små D-ringar. Har ridit med det på några av de andra hästarna också och det har verkligen fungerat på alla! Ska bara lista ut vad det heter.

Nu är det precis en vecka kvar tills jag åker hem!! Mamma och mormor kommer att flyga ner till Hamburg där jag kommer att hämta upp dem för att sen åka till färjan som går från Travemünde. Måste nämligen ta hem bilen för besiktning och då kommer dem ner för att vara mitt resesällskap! Saknar alla jättemycket så det ska verkligen bli skönt att komma hem en sväng igen!Tre hoppbilder från igår!

Hoppade ju Chacentia och Chataga lite i gårkväll. Båda hoppade riktigt bra och faktum är att Anna (ägare till Hyacint) fotade mig och Chacentia! Har ju inte så mycket bilder att bjuda på annars så slänger givetvis upp dem här!Annars har dagen varit väldigt lugn. Har endast ridit Messenger och Clementine. Clemi är en häst som Florian tävlade framgångsrikt på förut innan Paul köpte henne. Hon har sedan dess tävlats av en av ryttarna här, men är nu tillbaka hos oss! Longerade även Warona lång och låg och hon var super. Vi jobbar bara halvdag idag så ska bara hjälpa Nadine att lasta av hästarna ikväll när de kommer tillbaka från tävlingen. Ganska najs med andra ord!


Våren är här!

Det har varit så underbart väder nu de senaste dagarna. Sol och över 15 grader! Har kunnat rida i bara tröja och hästarna har till och med varit utan täcken en stund mitt på dagen! Träden börjar slå ut och gräsmattorna börjar bli gröna. Så härligt!

I veckan hoppade jag Fleur och Aloubette. Fleur hoppade vi utomhus på en av de stora sandbanorna. Hon hoppade riktigt bra och var stentuff! Hon är fem i år, men beter sig som en betydligt äldre och mer erfaren häst. Älskar verkligen hennes attitiyd, hon bara kör! Aloubette hoppade vi fram utomhus. Det är betydligt lättare att hoppa henne ute då hon har en enorm galopp. Inne fastnar hon gärna lite i hörnen och går inte riktigt fram. Nu var jag tvungen att hoppa henne inne i alla fall eftersom Florian ville att hon skulle gå banan som stod uppe i ena ridhuset, men det gick ändå riktigt bra! Fick verkligen tänka på att rida framåt i varje sväng och rida henne lite utifrån hela tiden så hon var tvungen att hitta sin egen balans och framåtdriv. I slutet hoppade hon en bana som låg mellan 120/130 och gjorde det väldigt bra. Hon är fortfarande ganska svag och blir lätt ganska trött, men hon kämpade på och gjorde mycket fina språng!

Vi har fått två nya hästar i stallet också. Quidams Classic och Carouska. Båda är åtta år, men jag vet inte riktigt stammarna på dem än. Quidam är pappa till Classic, det vet jag i alla fall! Carouska har jag inte ridit än så länge och Classic är väl sådär. Det är en väldigt stor häst och jag har haft lite svårt med att hitta ridningen på honom.

Igår fick jag rida Messenger! Ni vet en av Pauls avelshingtar som visades på hingstvisningen och som Florian normalt rider. Herrejösses vilken underbar galopp den hästen har. Har aldrig kännt något liknande. Trevligt att få förtroendet att sitta på honom! Passade på att hälsa lite på Sandro Boy också när jag ändå tog hand om Messi. De står nämligen i samma stall. :)

Nu i eftermiddag kommer Florian tillbaka från tävlingen som han varit på i två dagar. Han nämnde något om att jag skulle hoppa Chacentia och Chataga senare. Hoppas på det! Men nu måste jag kila!
Önskar er alla en riktigt trevlig lördag!


Messenger


http://www.schockemoehle.com/en/service-station-stud/breeding-stallions-2012/?details=131&cHash=qytsjmhvhpDinklage dag 2!

Chacentia, 6 år e. Chacco Blue - Cento.

120 bed A:0
0 fel

Chacentia var riktigt fin igår också! Banan var en aning svårare den här gången eftersom det inte var en unghästklass, men hon hoppade riktigt bra och var felfri! Fortfarande en aning trutig och stark, men absolut bättre!


Chataga, 7 år e. Chacco Blue - Carthago.

120 bed. A:0
0 fel


Chataga är en solklar favorit i stallet. Herrejösses vad den hästen hoppar. Hon har ett sånt kraftfullt språng och är så otroligt försiktig utan att bli osäker. Det är en fantastisk känsla att rida henne även om hon har en tendens att bli lite nervös ibland. Jag uppskattar varje tillfälle jag får att hoppa/tävla den här hästen. Hoppas bara att jag kommer att få ha kvar henne ett tag till bara.


Är väldigt nöjd med min tävlingshelg. Hästarna har skött sig super och ridningen har kännts bra! Helgen slutade väldigt bra också då jag fick chansen att åka till Dortmund idag och se Florian och Heidi komma 3:a i Grand Prixen! Innan de åkte hem sen gav de oss sina VIP-band så vi kollade på den sista klassen också innan vi åkte hem. Har med andra ord haft en riktigt bra helg!Tävling Dinklage dag 1!

Aloubette, 6 år e. Armitage - Baloubet du Rouet

1m/110 bed. A stilbedöming
0 fel, 7.8 poäng, 4 placering!


Amy gjorde sin andra tävling idag och var superfin. Banan i Dinklage är otroligt liten. Tror den var 30 X 40 meter så hinderna kom väldigt fort och man hoppade rätt in i väggen kändes det som ibland. Kunde haft lite högre poäng om jag haft ett lite bättre grundtempo. Blir lätt lite passiv när det är trångt.


Chacentia, 6 år e. Chacco Blue - Cento

120 bed. A stilbedömning
0 fel, 7.5 poäng, 5 placering!


Chacentia var faktiskt inte så tittig idag. I vanliga fall kan hon vara jättetöntig, speicellt på första hindret innan hon kommit igång, men idag var hon rätt så bra faktiskt. Eftersom väggarna kom så fort var det lite lättare att få tillbaka henne efter hinderna också så det var ju åtminstonde något positivt med banan. Imorgon går hon en 120 klass till!


Dagen har annars varit ganska lugn. Red tre hästar på morgonen och var sen på tävlingen hela eftermiddagen. Imorgon kommer det däremot vara lite jobbigare. Då jobbar vi normalt hela dagen. Tror jag kommer att ha fem hästar att rida så det är inte så farligt, men sen är inte min klass förrän klockan sex på kvällen. Florian sa också att om Chataga går bra i 120 klassen så kanske jag också ska rida 130 och den startar klockan åtta. Kan bli en sen kväll imorgon med andra ord. Men men, vad gör man inte. Älsklar ju att tävla!


Jag är såå glad!

Att jag chansade och åkte till Tyskland är nog det bästa jag gjort. Jag är så glad att jag är där jag är med dessa duktiga människor omkring mig. Just nu trivs jag så otroligt bra och det är en sån underbar känsla! Jag har fått många nya vänner, jag får tävla och träna väldigt fina hästar, jag känner att min ridning utvecklas hela tiden och jag får riktigt bra uppbackning och träning av Florian! Sen är det ju självklart inte en dans på rosor alla gånger. Vet inte hur många gånger jag brytit ihop och kännt att jag bara vill hem, men det är stunder man måste ta sig igenom för att sen bli bättre! Sen kommer också de dagar då allt stämmer och då är allt tufft arbete värt det!

Florian och Lilly kom hem från sin semester i måndags och faktum är att jag blivit så sjukt mycket mer motiverad sen de kom tillbaka. Under dessa två veckor har jag inte hoppat någonting eftersom Florian tyckte att hästarna kunde ta det lite lugnt under den tiden, men nu har vi äntligen satt igång igen! I tisdags hoppade jag Aloubette, Fleur och Chacentia i Viebrockhallen för Nicole, en av de andra tränarna. Jag var lite nervös eftersom mina unghästar inte hoppat på länge och inte heller jag, men de var så duktiga och ridningen kändes riktigt bra. Chacentia är fortfarande ganska svår efter hinderna, hon vill gärna truta och springa iväg istället för att komma tillbaka och lyssna igen. Därför red jag banan väldigt mycket på lydnad och så fort hon började truta och springa tog jag in henne på en volt och lät henne inte få ta övertaget nånstans. Fick igenom det rätt så bra i slutet, men det är fortfarande något som vi verkligen måste jobba på.

Idag hoppade jag Aloubette igen och även Chataga. Aloubette var riktigt fin och känns verkligen super. Chataga var en aning överladdad, men trots det kände jag att jag kunde vara kall och verkligen tänka och vara koncekvent på varje hinder. Florian var mycket nöjd efteråt och kom med mycket positiv feedback. Så himla härligt när man ibland får cred för jobbet man lägger ner. Man behöver verkligen det. Efteråt sen pratade vi en del och han undrade hur jag trivdes här nu. Han berättade att han gärna vill att jag ska stanna och fortsätta att jobba för honom och att han var mycket nöjd med både min och hästarnas utveckling. Jag sken upp som en sol och förklarade att jag fortfarande trivs väldigt bra och att jag inte har några planer på att åka hem än. Det låter kanske fånigt, men att få höra sånt betyder så mycket och självförtroendet får sig den kick som det faktiskt behöver med jämna mellanrum. Känns grymt helt enkelt!

I helgen nu så är Florian och tävlar i Dortmund med två hästar och sen har även jag tävling imorgon och på lördag med Aloubette, Chacentia och Chataga. Vet inte riktigt vilka hästar som går vilka dagar än, det får vi se helt enkelt!

Juste! Florian bad mig även att ta semester i början av april så jag kommer att komma hem en vecka, yey!! :D

RSS 2.0