Lycka!

 
Blev så himla glad igår. Fick hoppträna med Chacentia igen! Sen hon blev en häst för PSI auktionen så har jag inte hoppat henne så mycket. Hästarna tränas otroligt noggrant och under uppsikt av Klappi och Gerred under den här perioden och sent igårkväll skulle Quinta och Chacentia hopptränas. Normalt är det förstaryttaren i varje stall (dvs Florian i vårat fall) som tränar hästarna, men igår fick jag förtroendet att hoppa Chacentia! Det gick riktigt bra och det kändes som om jag fick bevisa lite vad jag går för. Klappi är "det högsta hönset" här frånsett Paul och när man tränar för honom gäller det att ha full fokus. Han gillar nämligen inte när man klantar till det..
 
Fick hoppa rätt stort också. Banan låg mellan 140 och 150 i slutet, var full av adrenalin efteråt! Det var såå roligt! Nu närmar sig också auktionen, bara en och en halv vecka kvar nu. Usch kommer verkligen att gråta floder när mina tre flickor kommer att åka.
 
Chataga (faktiskt lite stolt då jag kom med i PSI katalogen med den här bilden, hihi)
 
Chacentia
 
Och Fleur
 
 
 

Damme

Casena sto, f-06 e. Casper - Quick Star
 
120 bed. A:0 8 fel
130 bed. A:0 0 fel
 
För Casena var det här fösta inomhustävlingen för iår. Senaste starten gjorde hon i början av september i Lanaken under unghäst VM. I första klassen var jag möjligtvis llite nära till första hindret, blev klar lite för sent. Andra nedslaget kom på hinder nummer tre. Hon föll i korsgalopp och jag hade aldrig tid att korrigera det innan nästa hinder. Två väldigt lätta nedslag som man egentligen inte kan säga så mycket mer om. I 130 flöt det på riktigt bra och hon hoppade jättefina språng! När man rider den här hästen känns det nästan som om man rider ponny igen. Tror hon inte är mer än 160 hög.
 
 
Aloubette sto f-06 e. Armitage - Baloubet
 
120 bed.A:0 0 fel
130 bed. A:0 8 fel
 
Amy hoppade verkligen strålande! Dock hade vi lite otur till första hindret i 130 då hon i anridningen fick syn på nånting och hamnade lite ur fokus. Hon rev då ettan och också tvåan. Hinder nummer två komväldigt kort ur sväng från utgången och jag fick aldrig riktigt ut henne ordentligt i svängen. Däremot hoppade hon resten av banan helt fantastiskt så är väldigt nöjd med henne!
 
 
Jag har fått en del kommentarer då ni är nyfikna vad det gäller mina egna hästar. Jag ska göra ett separat inlägg om det sen. I promise!

Aj!

Är rätt mör. Hade oturen att ramla av idag och med råge dessutom! Hjälmen gick till och med sönder, haha. Skulle hoppa en linje på min väldigt orutinerade 5-åring och han missbedömde en aning. Linjen bestod av en travbom, räcke, två galoppsprång med två bommar och ett räcke med bom bakom. Det gick jättebra fram till andra räcket då han på nått vis fick för sig att försöka räcka över hindret OCH bommen!?.. Och det gick ju som det gick. Han landade på båda framfötterna samtidigt på bommen så jag voltade helt enkelt över halsen på honom. Undrar verkligen hur jag kommer att känna mig imorgon. Har rätt ont i ryggslutet redan..
 
Annars har dagen varit bra, men lång. Red nio hästar, eller ja, Chataga reds två gånger. Först red jag henne på morgonen och sen hade hon kunder från Canada i eftermiddags. Har inte hoppat henne på jättelänge så när Florian gav mig uppgiften att visa henne så vart jag jätteglad! Dock var det rätt pirrigt också för Paul var med och då gäller det att hålla tungan rätt i mun. Men det gick jättebra så jag är nöjd! Hoppade även Chacco Lover och Casena idag. Chacco är verkligen ett litet lyckopiller. Han hoppar, bockar och far som en lite buse hela tiden. Dock är han ursäktad. Att vara fyra år och hingst, plus att man inte har hoppat på länge, vad hade jag förväntat mig? Men jag gillar honom så himla mycket. Skulle sno med han hem om jag hade fått chansen. Casena hoppade jag nu på kvällen. Jag ska ta med henne och Aloubette på tävling imorgon och eftersom jag inte har hoppat henne så mycket förut så hjälpte Florian mig att hitta knapparna lite mer. Gick väldigt bra och hon har ett otroligt hopp denna lilla häst! Så.. Dags att ta en dusch och ladda inför morgondagen!
 
Ha en bra kväll allihopa!
 
Älskade Chacco Lover :)
 
 
 

Två tävlingsfilmer!

Är lite lat ikväll så det blir inget långt inlägg. Därför tänkte jag lägga upp två tävlingsfilmer på två av hästarna i stallet. Det var för några helger sedan, men ändå!
 
Den första är på min jättebebis Le Beau eller Bobby som vi kallar honom. Han är fyra år och det här var hans andra start i livet och första gången inomhus. Tyckte han skötte sig riktigt bra frånsätt att han blir lite *hrm* trutig och stark ibland.
 
 
 
Här ser ni mig och Chaloubet. Detta var min första tävling på den här hästen. Hade bara hoppat honom sammanlagt tre gånger innan, men vi var faktiskt felfria i både 120 och 130! Dock filmades aldrig 130 klassen..Faktum är att Andreas tävlade honom förut när han fortfarande jobbade här på Schockemöhle. Dock har det bara varit killar som har ridit honom innan då han är väldigt stark och är jättesvår att få med sig i svängarna, speciellt till höger men jag lyckades ändå ganska bra tycker jag! Som tur var var det mest vänstersvängar, haha.
 
 

Tisdag

Idag har jag jobbat näst intill normalt. Dock behövde jag inte mocka på morgonen och hade bara sex hästar att rida. Det kändes faktiskt bättre än väntat så jag hoppas att det är på väg åt rätt håll. Idag jobbade vår förhoppningsvis nya arbetskamrat för första gången. Han  är i 20-års åldern och kommer från frankrike. Tanken är att han ska hjälpa till att grooma samt rida några hästar om det behövs. Dock kan han inte så mycket engelska, men kämpar på och är jätteambitiös i stallet och sånt gillar vi!
 
Hästarna gick bra idag. Red alla P.S.I hästar utom Fleur plus Messenger. Imorgon kommer det nämligen kunder så det kommer nog att vara full rulle hela dagen. Hoppas bara att jag är fit for fight för det är jag som ska visa dem. Men men, det visar sig.
 
Nu är det slappmode on. Ligger i soffan med tända ljus, väldigt mysigt faktiskt. Hoppas på att Andi ramlar in här snart också. Tror han skulle försöka komma ikväll igen. :)
 
Fina Chataga som tyvärr ska vara med på aktionen..
 

Sämst..

Var ju hos läkaren idag och fick tyvärr inte det beskedet som jag önskat.. Var stensäker på att jag skulle bli friskförklarad, men där hade jag fel.. Infektionen vill inte ge med sig så fick ännu ett antibiotika som jag ska äta i 10 dagar. Han ville även sjukskriva mig i en vecka till, men det gick jag inte med på. Har redan varit sjuk i en vecka och jag är uttråkad till max så jag fick faktiskt lov att jobba men inte fullt ut.
 
 
På eftermiddagen idag red jag Aloubette och Ninja. Amy som hon också kallas kändes väldigt fin och jag var så glad över att vara tillbaka i sadeln på henne igen. Ninja var också överaskande bra idag. Han är fem år, men blev inriden för ett halvår sen och är väldigt mycket efter i utbildningen. Vi har precis börjat hoppa små banor med honom, dock har ridbarheten inte varit den bästa. Han krullar mest ihop sig och kör sen sitt eget race, men att han har fått tagit det lite lugnt nu några dagar när jag inte har varit i stallet har nog bara gjort honom gott. Idag var han verkligen supertrevlig att rida och lyssnade väldigt bra. Vet inte hur dagen kommer att se ut imorgon. Florian ville att jag skulle trimma P.S.I hästarna för han är inte här på tisdag och onsdag. Måste troligtvis visa dem också på onsdagen då det kommer kunder. Hoppas bara att min kropp kan ta och läka ut den här sk*ten nu så jag kan börja jobba normalt igen. Är så trött på det här!
 
 
 

Back to work!

 
I eftermiddag är det dags att börja arbeta igen. Ska tillbaka till läkaren nu på förmiddagen bara för att säkerhetsställa så att infektionen har gått tillbaka. Är nästan helt hundra på det för jag har inte känt av nånting de senaste två dagarna.
 
Igår på eftermiddagen var jag och Viktoria och tittade på tävlingarna i Oldenburg. Andreas red Grosser Preis så vi drog dit för att kika lite. Det är en sån otrolig skillnad på tävlingarna i tyskland om man jämför med de stora tävlingarna som vi har i sverige. Här är det mer en folkfest och det är fullsatt på läktarna och folk kommer dit och får en upplevelse. Det är mässa på nästan alla stora tävlingar och det är mat och dryckstånd nästan överallt. I sverige får man hoppas på att cafeterian håller en någorlunda bra standard och att det förhoppningsvis finns nån som säljer hästprylar ifall man skulle behöva något. Det är så tydligt hur mycket större hästland tyskland är jämfört med sverige sånna här gånger.
 
 
 
 

Våra hästar

 
Tänkte uppdatera er lite om vilka hästar som vi har just nu i stallet. Efter årsskiftet kommer det dock att ändras en del då bland annat sex av våra hästar troligtvis kommer att säljas under aktionen.
 
Heidegirl, sto f -02 e. Quick Star - Zeus
Bagrana, sto f -07 e. Baloubet - Grannus
Campari, val f -05 e. Armitage
Le Beau, hingst f -08 e. Lawito - Baloubet
Chacco Lover, hingst f -08 e. Chacco Blue - Cento
Messenger, hingst f -07 e. Montender - Baloubet
Diablue, hingst f -09 e. Diarado
Ninja, val f -07 e. Nintender - Baloubet
Centadel, hingst f -01 e. Cento - Landadel
Toulonia, sto f -06 e. Toulon - Carthago
Charlie, val f -07 e. Chacco Blue - Pilot
Aloubette, sto f -06 e. Armitage - Baloubet
Casena, sto f -06 e. Casper - Quick Star
Casania, sto f -04 e. Casall
Chaloubet, hingst f -05 e. Chacco Blue - Baloubet
Billy King, hingst f -02 e. Baloubet - Quilot
Quidams Classic, val f -04 e. Quidams Rubin - Wienerwald
 
Våra P.S.I hästar:
 
Chacentia, sto f -06 e. Chacco Blue - Cento
Quinta, sto f -06 e. Quite Capitol - Acobat II
Chabento, val f -05 e. Chacco Blue - Cento
Chacciana, sto f -05 e. Chacco Blue - Andiamo Z
Chataga, sto f -05 e. Chacco Blue - Carthago
La Petite Fleur, sto f -07 e. Lexicon - Romino
 
På den här hemsidan finner ni bilder och filmer på hästarna som kommer att delta i aktionen. Tre av dem var tidigare mina tävlingshästar. Chacentia, Chataga och La Petite Fleur.
 
http://psi-auktion.de/front_content.php?idcat=381&lang=6&pageno=1
 
Chacciana och Florian när de vann VM i Zangersheide för 7-åriga hästar.
 
 

Blää..

Är så sjukt mätt. Jag, Viktoria och Malin kom precis hem efter att ha ätit kinabuffét i Lohne. Har ätit så jag mår illa, men det är ju så gott! Älskar asiatisk mat.

Under eftermiddagen var vi tre också i Vechta i hopp om att hitta en klänning, men det var mindre lyckat. Nu ligger jag och väntar på att Andreas ska duscha klart så vi kan ta och mysa till det lite med en film. Han tävlar i Oldenburg i helgen så han kom just tillbaka därifrån.

Det var det. Uppdaterar mer imorgon! Ha en bra kväll allihopa!

Kanske dags att ta tag i den här bloggen igen?

 
Eller vad tycker ni? Nu har jag ju faktiskt ett rätt bra internet vilket gör att det blir väldigt mycket lättare att uppdatera igen! Ska försöka att uppdatera så mycket som jag hinner, men att hinna med vänner, jobb och pojkvän är stressigt nog. Dock har jag flyttat till en lägenhet på gården nu vilket gör att jag förhoppningsvis får lite mer tid över.
 
Som ni kanske förstår har det hänt en del sen jag bloggade sist. Såg att det var i april senast, haha.. Jag funderade lite på hur jag skulle kunna få er att catcha upp på bästa sett och jag kom fram till att det är nog bättre att jag tar det lite vart eftesom. Tror att jag kommer att få sitta här och skriva hela dagen annars.
 
I alla fall. Idag kommer jag nog att ha en ganska så händelselös dag. Är sjukskriven fram till måndag efter att ha haft en njurinfektion och legat på sjukhus i två dygn. Fick komma hem igår vilket var en befrielse. Hatar att ligga på sjukhus och det faktum att de knappt pratar engelska gör ju inte upplevelsen bättre precis. Får se om jag kanske hittar på något med Viktoria senare på eftermiddagen. Kanske drar vi och kollar på lite klänningar till P.S.I aktionen som är om fyra veckor. Är annars väldigt duktig på att spara sånt till veckan innan.
 
Men men. Hoppas att ni kommer att vilja följa mig igen. Ska verkligen försöka få till att blogga så mycket jag kan!
 
 
 
 
 

RSS 2.0