Hoppning på schemat!

 
Idag var det banhoppning med tre av mina unghästar, Naloubet, Sandro boystoet och Celina. Celina är stoet e. Centadel - Stakkato, hon har fått ett namn nu eftersom hon ska med på tävlingen på tordsdag! Naloubet var först ut. I morse var banan rätt klurig med många linjer, bland annat var det en en oxer med vattenmatta, fyra långa galoppsprång på böjd båge till en annan oxer sen direkt tre korta till en smal grind. Denna linje var riktigt bra för honom att träna på. Han var tvungen att fokusera och se upp lite själv, speciellt till grinden där han verkligen fick lov att backa av lite.
 
Innan jag hoppade de andra hästarna ändrades banan lite till det enklare. Den linjen byttes bla ut så det var oxer, sex galoppsprång till en annan oxer. Celina var riktigt fin. Hoppade bara igenom banan en gång och sen var det bra. Sandro stoet hade det lite jobbigare. Hon har överlag kroppen emot sig och är generellt lite emot ryttaren hela tiden vilket försvårar hoppningen när det blir mer tekniskt. I slutet var det bättre, men vi fick verkligen jobba med sista linjen som bestod av en kombination direkt ur sväng och sen böjd linje på fem galoppsprång till ett räcke mot utgången. Alla andra fick långt med dessa fem, jag hade däremot problem med att få plats med mina fem. Fick göra halt efter kombinationen några gånger och sen var hon bättre!
 
Annars red jag fem hästar utöver det, inget speciellt. Imorgon ska jag hoppa Amy och Chadossa vilket jag ser fram emot! Dem ska också med och tävla i helgen. :)
 
Amy och Chadossa
 
 
 

Tre frågor

 
 
 
Har du kvar din unghäst? Var det Warona den hette?

Nyfiken frågar också om du bytt pojkvän? För du hade väl en svensk kille förut och nu en tysk ryttare? Drama?
 
Warona är ingen unghäst, hon är nio i år men det har jag. Hon är hemma och är dräktig med Clinton II. :)
 
Ja jag har ny pojkvän sen 8 månader tillbaka. Anledningen till att jag och mitt ex gjorde slut var pga distansen. Vi var tillsammans väldigt länge på skillda håll, men i längden går det inte. Vi har dock väldigt bra kontakt fortfarande och han har också en ny flickvän hemma i Sverige.
 
Ville gärna höra en kommentar på skorna och chapsen du köpte. Är du nöjd? Är på jakt efter nya men de måste vara hållbara.           
 
Ja jag är rätt nöjd. Chapsen är väldigt sköna, dock tycker jag att lädret töjde sig väldigt fort. Ska lämna in dem igen så de får sy in dem lite. Skorna är också ganska stela, de börjar bli bättre, men jag har haft några smärtsamma dagar nu när jag har varit tvungen att gå in dem. Däremot är dem sjukt snygga och chapsen ger dig ett väldigt bra grepp om sadeln.
 
 
 
 
hej! såg att du köpt en co ayr8 hur är den i strl till co whitaker hjälmen, har du samma storl på dem?
 
Jag kommer tyvärr inte ihåg vad jag hade för storlek i min Whitaker hjälm. Dock hade jag 56 i min gamla Wellington, men i denna har jag strl 57.
 

Träningarna i Ankum.

I tisdags åkte vi ju som sagt till Ankum med sju hästar. Jag red Le Beau, Sandro Boy-stoet, Naloubet och Cece. Jag skulle ha ridit Chacco Lover också, men det blev rätt sent så Florian red honom istället. Le Beau och Sandro boymärren var helt okej, de var båda rätt spända så i torsdags åkte vi dit igen och då var de båda super. Sandro stoet har aldrig varit ute och tävlat, men i torstags hoppade hon en 110 och 120 bana felfritt på första försöket. Tror hon kommer att få följa med på tävlingen nästa helg. Naloubet som har varit lite av mitt projekt var riktigt pigg och sprallig i tisdags. Han är otroligt speciell, men jag gillar honom mer och mer. Han har ett riktigt bra hopp och är otroligt tuff, men rätt som det är kan han få fnatt, dra iväg och bocka satan. Dock skötte han sig väldigt bra, lite skuttig i första rundan, men i andra rundan skötte han sig! Cece (Centadel - Stakkato-stoet) var också riktigt fin. Det var andra gången jag red henne och det gick väldigt bra. Hon har heller inte varit ute och tävlat än, men visade att hon var helt på det klara och också mogen att komma ut nu.
 
Är med andra ord väldigt nöjd med mina små ungdomar. Ser verkligen fram emot nästa helg då det är tävling igen!
 
Min lilla spillevink, Naloubet som alltid har en liten räv bakom örat!

Groom sökes!

Någon som skulle vilja testa på livet att jobba med hästar utomlands? Vi söker just nu en groom till vårat stall hos Paul Schockemöhle som just nu består av 24 hästar. I jobbet ingår all typ av häst- och stallskötsel samt följa med mig ut på tävlingar. Det finns också möjlighet till en del ridning, men det efter förmåga.

I lönen ingår boende plus frukost, lunch och middag. Någon som känner sig manad eller vet någon som vill testa på att jobba i ett stall?  Maila gärna mig då på zazza_195@hotmail.com så kan ni få veta mer! :)

 

 


Filmer från tävlingen!

Sorry för dålig uppdatering, men det har varit lite fullt upp. Kommer förmodligen en sammanfattning imorgonkväll. Tänkte iaf bjuda på filmerna från helgens tävling på Aloubette!
 
 Blev ett litet missförstånd i svängen efter hinder nummer fem.
 
 
 
Glad alla hjärtans dag btw! :)
 

Dagen

Red åtta hästar, mina sex plus Chataga och ett nytt sto som vi fått in i stallet. En 6-åring efter Centadel (Cento - Landadel) - Stakkato. Alla hästar gick väldigt bra idag, skuttade lite på fem av dem, Chacco Lover, Le Beau, Naloubet, Sandro Boy - Padarco stoet och den nya Centadelstoet som jag btw tror vi ska kalla Cece. Imorgon ska jag nämligen åka med dessa fem och hoppa bana i Ankum. Ankum är en anläggning liksom Damme dit vi ibland åker med hästarna för att träna. Blir första gången där för alla av dem så det kan ju bli spännande. Själva banan är rätt liten och det är ganska "spooky" där så vi får väl se hur det kommer att gå. Utöver mina fem, tar Florian och Nicola med sig varsin häst.
 
Ankum är också det stället PSI-auktionen håller till!
 
Annars har det inte hänt så mycket mer speciellt idag. Kom precis hem efter en mysig middag med Andreas. :)
 
 
 

Resultat Damme

 
Chadossa, sto f-05 e. Chacco Blue - Polytraum
 
130 bed. A:0 - 4 fel
135 bed A:0 - 12 fel
 
Chadossa hoppade inte alls så bra igår. Hon var lite stressad och hoppade alldeles för mycket framåt. Det kändes lite trist eftersom hon var så fin förra tävlingen. Vet inte om det har något att göra med att hon vart provad veckan innan. Det gick ju som sagt inte så bra då och killen som provred henne höll i henne alldeles för hårt vilket gjorde att hon inte hoppade igenom kroppen och skyndade sig för mycket i sprången. Rundorna i sig flöt på väldigt bra, hon bara tog med sig bommarna på vägen..
 
Aloubette, sto f-06 e. Armitage - Baloubet du Rouet
 
130 bed. A:0 - 0 fel
135 bed. A:0 - 0 fel
 
Amy var en riktigt stjärna igår. Hon hoppade så himla bra och jag är så lycklig över att jag fortfarande får rida henne! Hon debuterade 135 och visade otroligt mycket kvalité. Ska försöka ladda upp filmerna på hennes rundor, men tills dess får ni nöja er med er par biler! :)
 
 
 
 
 
Min fina flicka <3
 

Tävling imorgon!

Och jag är riktigt taggad! Tar med mig Aloubette och Chadossa och båda går troligtvis 130 och 135. Amy beror det lite på hur hon känns i den första klassen, är första tävlingen hon går direkt in i 130! :)
 
Bobby i Damme för några månader sen.
 

Hoppat!

Idag hoppade jag Chadossa och Amy. Vi hoppade banan inne i Viebrockhallen inför tävlingen på lördag. Båda tjejerna hoppade riktigt bra. Amy, som fortfarande är hyffsat orutinerad för att vara sju år sattes på prov idag. Vi hoppade lite större och oxrarna var rätt breda. Tränade också på kortare uppvändningar så att hon ska bli mer med på noterna ur sväng.
 
Chadossa var förvånandsvärt lugn idag. Jag trodde att hon skulle hoppa sämre efter provridningen här om dagen, men hon hoppade faktiskt riktigt bra. Dock får hon gärna lite bråttom ut ur kombinationerna så det tränade vi lite extra på. Att hon ska vara rak och inte dra till höger samt ta mer tid på sig. Banan i övrigt gick riktigt bra. Även om detta inte är en superflashig häst så är hon bara så himla go. Hon gör allt man ber henne om, även om hon ibland kan bli lite nervös.
 
 
Åh är verkligen supertaggad inför helgen!
 
Chadossa förra gången i Damme.
 
Annars har jag inte gjort så jättemycket idag. Fodrade hästarna på morgonen och utöver Chadossa och Amy red jag även Naloubet. Efter det fick jag ledigt resten av dagen. Känner av sidan rätt mycket fortfarande så får inte göra alltför mycket.
 
Var till Schockemöhle shoppen också och köpte nya skor och chaps, plus en ny hjälm. Något som jag verkligen har behövt.
 
Skor
 
Chaps
 
Hjälm
Så nu återstår med andra ord bara en lugn eftermiddag. Ska åka till Andreas och spendera kvällen där. Vi har inte setts så mycket nu eftersom han tävlar nästan varje helg. Ser verkligen fram emot en riktigt myskväll! :)
 

Frågor och svar

 
Vad anser du krävs av häst och ryttare att ta steget från 120 till 130 cm på tävling? Vilka nya svårigheter kommer i 130? :)
 
Först och främst skulle jag säga att sammarbetet mellan häst och ryttare måste fungera. När man börjar hoppa 130 och högre så gäller det att man har tillräckligt mycket koll och kontoll för att klara de nya svårgheter som dyker upp. I 130 brukar det vara lite mer relaterade avstånd, det kan förekomma trekombination mm. Annars är det inte så mycket som skiljer förutom höjden då. Största steget tycker jag är mellan 130 till 140, där känner man ofta en större skillnad på svårighetsgraden. För att vara så förberedd som möjligt tycker jag givetvis att man ska ha tränat på den höjden hemma, gärna hoppat en hel bana så att man inte blir osäker sen när man väl kommer ut på tävling. Jag tycker heller inte att man ska debutera om det inte känns 100% i klassen innan. Det är dumt att stressa upp i klasserna utan att man är mentalt förberedd på det. Då går det ofta inte riktigt som man vill.
 
 
 
Kan du inte berätta lite hur ni tränar hästarna, vad ni fokuserar på osv :)
 
Det är rätt olika mellan häst och häst, men i stora drag så tränar vi på att de ska ha en bra framåtbjudning, jobba aktivt bakifrån och sen såklart på att de är lydiga. I markarbetet rider vi mycket tempoväxlingar, hästarna ska svara framåt och komma tillbaka snabbt utan att vi ska behöva använda för mycket hand. Sen rider vi också mycket lösgörande, sidvärtsrörelser, förvänd galopp osv. I hoppningen sen ligger största fokus på att få hästarna att utveckla sin hoppteknik på bästa sätt. Alla hästar travhoppas ganska mycket och vi använder oss mycket av bommar före och efter hinderna, samt hoppar mycket linjer. Det fokuseras otroligt mycket på små detaljer. Detaljer som får hästarna att tänka till lite mer och börja använda sin kropp på ett bättre sätt.
 
 
 Här rider jag lite markarbete på Chataga. Vill inte ha några kommentarer ang. hjälmen. Det var riktigt kallt och jag är vuxen nog till att bestämma över min egen kropp. Rider i normala fall alltid i hjälm.
 
Har du någon taktik för framtiden? Hur länge kan du tänka dig jobba utomlands och om du flyttar tillbaka hem till Sverige vad är dina planer då? :)
 
Just nu tar jag bara en dag i taget. Jag har ingen direkt plan över hur längre jag kommer att stanna här. Just nu trivs jag väldigt bra, jag har fina vänner, är omringad av otroligt duktiga tränare, får möjlighet att rida och tävla bra hästar plus att jag även har min pojkvän här. Jag kommer med andra ord stanna så länge jag känner att det ger mig något. Den dagen jag kommer hem till Sverige vill jag nog starta eget, ta emot lovande hästar för träning och tävling.
 
Hur har ditt liv förändras sen sist du hade igång bloggen. Är du första ryttare nu? Vad är ditt mål med ridningen och vad hoppas du på i framtiden? Tror du att du och lalla någon gång kommer komma tillbaka till den nivån ni varit på? Kul att du bloggar igen även  fast det inte blir så ofta och stort lycka till, du rider fantastiskt bra!
 
Tack så mycket! :) Min position här på Schockemöhle har förbättras en aning tycker jag. Jag rider fortfarande kvar i Florians stall, men är mer självständig och har mina egna hästar som jag blivit tilldelad. Givetvis hjälper Florian mig fortfarande och känner ibland igenom även mina hästar om jag behöver hjälp, men annars ansvarar jag mestadels över dessa. Är Florian inte här några dagar eller under en helg tex. så tränar jag med de andra tränarna och åker själv på tävlingarna. Förut jobbade jag en större del i stallet än vad jag gör förtillfället. Jag har nu en groom som hjälper mig att göra iordning hästarna så största delen av dagen sitter jag i sadeln. Jag tror min situation ändrades lite efter PSI-akutionen. De högre satta tränarna vet vad jag går för nu och jag har en bra kontakt med dem. Det är som sagt väldigt lätt att bara bli "en i mängden" här, men nu känns det som att jag är mer delaktig.
 
Målet med min ridning är att utveckla min förmåga att rida olika hästar, veta hur jag ska ta mig till i olika situationer för att få ut det bästa ur varje häst jag sitter på. Jag försöker ta till mig alla olika knep som jag får lära mig för att sen ta med mig dessa vidare i livet. Jag vill såklart också komma upp i klasserna igen och rida större tävlingar, dock är det ganska svårt på ett sånt här ställe där det finns så otroligt duktiga ryttare och alla fajtas om att få den chansen. Jag ser mest den här tiden som en läroperiod och sen får vi se vart det sen leder och om det kanske dyker upp andra erbjudanden. Efter den här tiden på Schockemöhle hade jag gärna hittat något annat stall där jag får chansen att tävla ännu mer!
 
Ang Lalla är svårt att säga. Hon ska sättas igång nu lite smått av min kära mamma och sen ska hon till veterinären igen för ett återbesök. Om det verkar som hon kommer att hålla så vill jag gärna börja tävla henne igen. Tror det kan bli aktuellt då att jag tar hit henne, men då ska det vara 100% säkert att hon kan börja hoppa. Drömmen är ju såklart att börja tävlar henne ordenligt igen!
 
Min stjärna! <3
 
 

Bajs..

Är sjukskriven nu i två dagar.. Var tungen att åka till doktorn nu ikväll då jag har rätt kraftiga smärtor i högersidan. Han sa att det förmodligen är en muskelinflammation och att jag ska ta det lugnt nu och äta antiinflammatoriskt samt muskelavslappnande så att jag kan sova lite lättare. Dock var jag inte så jättenöjd över detta beslut eftersom jag vill rida hästarna som jag ska tävla på lördag. Pratade med Florian för ett tag sedan och han skulle fundera på hur vi ska göra. Normalt sätt får man inte jobba alls när man har gula papper. Det kan bli trubbel med försäkringen då..
 
Dagen då. Red åtta hästar igen, visade Crigolo, en 5-årig valack som normalt Nicola rider för kunder idag, även Chadossa visade jag för en kinesisk kille. Jag tror däremot inte att han var så intresserad för hon hoppade verkligen inte bra alls med honom. Jag klagar iof inte, vill gärna ha kvar henne så länge som möjligt. Hoppade även Chataga och Chacco Lover. Paul var här idag och då fick jag visa honom några språng. Även Chataga som inte har hoppat sen veckorna efter PSI-auktionen fick skutta lite idag. Red henne för Norbert Nuxoll, en av enligt mitt tycke, de bästa tränarna här på gården. Hon måste komma igång nu igen eftersom Onishchenko kommer tillbaka inom två veckor. Ska troligtvis hoppa henne igen lite mer på torsdag!
 
Med det sagt ska jag ta en kopp té och kolla på Gossip Girl.
Godnatt på er!
 
 

Tung dag..

Idag har jag inte alls kännt mig bra, imorse kände jag mig riktigt seg och nu på eftermiddagen slog huvudvärken till. Bara att lägga sig med en kopp te och alvedon och hoppas på att det blir bättre imorgon. 
 
Nio hästar red jag idag, mina åtta och sen hoppade jag en ny häst som vi har i stallet. Tror den var efter Converter, ett sto på sju år. Hon är trevlig, men rätt oriden för att vara så pass gammal. Tror att den kommer att hamna hos vår tredjeryttare, Nicola om hon inte säljs.
 
Annars skötte sig mina pollar bra idag. Bobby var dock rätt stark och när han väl bestämmer sig för att inte lyssna, då har man inte så mycket att säga till om.. Jobbade jättemycket med galoppen, han måste bli mycket kvickare både för framåtdrivande hjälper och också att komma tillbaka. Han är generellt en väldigt långsam och stor häst så det är ju extra jobbigt för honom.
 
Chadossa och Chacentia hoppades även dem. Chacentia "lekte" jag bara runt med på en massa småhinder i Nya ridhuset. Hon åker snart till sitt nya hem så hon måste hållas igång och skutta lite nu. Hon var riktigt fin och hoppade väldigt väl. Chadossa ska jag ju ta på tävling på lördag så henne hoppade vi lite också. Florian hjälpte mig och vi tränade på att rida lite kortare vägar till hinderna och få henne att bli lite mer följsam igenom svängarna. Hon är själv en ganska stel häst så träningen idag var riktigt bra. Hon var superfin!
 
 Bjässen Bobby
 
 
 

Hingstvisning nr 1!

 
Nu är första hingstvisningen avklarad. Har nästan frysit ihjäl idag. Mellan hopp och dressyrhästarna måste vi stå utomhus. Vädret var inte riktigt heller på vår sida så det blåste och var snöblandat regn, jättemysigt verkligen. Hingstarna som visades idag var:
 
Hopp
Chatender e. Chacco Blue - Contender
Diarado´s Boy e. Diarado - Argentinus
Cinsey e. Contendro I - For Pleasure
Diarado e. Diamant de Semilly - Corrado I
Castino e. Cassini II - Caretino
Messenger e. Montender - Baloubet du Rouet
Qualdandro e. Quick Star - Aldatus
Balou du Rouet e. Baloubet du Rouet - Continue
Sandro Boy e. Sandro - Grannus
 
Löshoppades gjorde:
Armicor e. Armitage - Cordalmé
Cantolar e. Canstakko - Singular Joter I
Sandro´s Adel e. Sandro Boy - Centadel
 
Dressyr:
Barroso
Beaulieu
Bordeaux
Bretton Woods
Danciano
Desperando
Don Frederic
Foundation
Fürst Romancier
Fürstenball
Métall
San Amour
Sandro Hit
Surprice
 
Nästan alla hingstar finner ni på den här hemsidan:
http://schockemoehle.com/front_content.php?idcat=224
 
Hela hingstkatalogen går också att finna online här!
http://psi-sporthorses.biz/pschock/kataloge/hengstkollektion2013/index.html
 
Sandro´s Adel, en av de nya 3-årshingstarna
 
Blev tyvärr inte inga bilder under själva visnignen då jag inte kunde ha mobilen på mig, men tog några halvtaskiga med mobilkameran på förberedelserna.
 
En del av vårt härliga gäng!
 
Nu är det bara ladda om inför nästa söndag då den andra delen går av stapeln. Får se om jag lyckas fota lite mer då!
 

Lördag

Dagen idag har faktiskt inte varit så märkvärdig. Red mina åtta hästar, var speciellt nöjd med killarna, Le Beau, Chacco Lover och Naloubet. De kändes riktigt fina idag. Under lunchen sen så hade vi möte angående hingstvisningen imorgon. Frånsett PSI-auktionen så är hingstvisningarna det största som händer här under året så det är mycket planering inför detta och allt måste flyta på för att det ska bli så bra som möjligt. Vi kommer att vara där hela dagen imorgon och jag hade tänkt försöka ta lite bilder så att ni kan få se. Ser fram emot imorgon. Tycker att det är väldigt kul med dessa tillställningar!
 
Annars så har det inte hänt så mycket idag. Min vän Jessie tog med mig ut på en jättetrevlig middag tillsammans med Matthias Rath, hans flickvän och två kompisar till dem, kom just hem därifrån. Hon jobbar i nuläget för honom och dem är här nu under helgen endast för hingstvisningen. Det är så kul att träffa henne igen, blir ju tyvärr inte så ofta längre.. Med det sagt så ska jag inta sängläge, måste vara fit för morgondagen!
 
Godnatt på er!

Frågestund!

Tänkte ha en frågestrund där ni får chansen att catcha upp lite.
Så varsegoda, fråga vad ni vill!

Att jobba utomlands

Jag fick en kommentar där jag fick frågan om hur det är att jobba utomlands. Att ta steget och börja jobba i tyskland är nog det bästa jag har gjort. Jag är så glad att jag vågade ta steget att flytta ner hit och trots att saknaden efter alla där hemma är väldigt stor så trivs jag väldigt bra. Dock går det ju upp och ner och det har varit några gånger då jag verkligen gått ner mig och bara har velat åka hem igen. Men ändå så är nyfikenheten på hur det kommer att se ut i framtiden så pass stor att det har hjälpt mig upp på fötter igen. Just nu känner jag mig starkare än någonsin och har väldigt fina hästar som jag får rida. Det kan dock förändras från dag till dag, speciellt här där hästarna säljs, går till andra ryttare osv. Jag är glad över varje tävling jag får möjligheten att göra och jag försöker verkligen att ta vara på varje tillfälle jag får att bevisa att jag är duktig nog till att rida dessa hästar. Just Schockemöhle är ganska extremt på det viset, det är mycket press och du kan får jättefina hästar och tävla jättemycket likaväl som du kommer hit och är på topp från början, men tappar allt bara för att du inte lyckas alla gånger.
 
När man tar steget utomlands får man vara beredd på att jobba hårt, min första månad här var riktigt tuff och jag hade värk i muskler som jag inte visste existerade. Att gå från att rida max tre hästar om dagen till att rida åtta tar på en både fysiskt och psykiskt och det tycker jag att man ska vara beredd på. Ge inte upp utan ge det en chans även om det kan vara jättejobbigt i början. Man saknar alla där hemma, det är främmande att prata nytt språk, mycket nya intryck osv, men ofta blir det bättre. Nu säger jag inte att man ska vara kvar även om man inte trivs med dem man jobbar med t.ex., men känns det ändå som om man är hos vettiga människor så tycker jag att man ska försöka. Jag har inte ångrat en sekund att jag stannade kvar trots mina jobbiga första veckor.