Frågor och svar

 
Vad anser du krävs av häst och ryttare att ta steget från 120 till 130 cm på tävling? Vilka nya svårigheter kommer i 130? :)
 
Först och främst skulle jag säga att sammarbetet mellan häst och ryttare måste fungera. När man börjar hoppa 130 och högre så gäller det att man har tillräckligt mycket koll och kontoll för att klara de nya svårgheter som dyker upp. I 130 brukar det vara lite mer relaterade avstånd, det kan förekomma trekombination mm. Annars är det inte så mycket som skiljer förutom höjden då. Största steget tycker jag är mellan 130 till 140, där känner man ofta en större skillnad på svårighetsgraden. För att vara så förberedd som möjligt tycker jag givetvis att man ska ha tränat på den höjden hemma, gärna hoppat en hel bana så att man inte blir osäker sen när man väl kommer ut på tävling. Jag tycker heller inte att man ska debutera om det inte känns 100% i klassen innan. Det är dumt att stressa upp i klasserna utan att man är mentalt förberedd på det. Då går det ofta inte riktigt som man vill.
 
 
 
Kan du inte berätta lite hur ni tränar hästarna, vad ni fokuserar på osv :)
 
Det är rätt olika mellan häst och häst, men i stora drag så tränar vi på att de ska ha en bra framåtbjudning, jobba aktivt bakifrån och sen såklart på att de är lydiga. I markarbetet rider vi mycket tempoväxlingar, hästarna ska svara framåt och komma tillbaka snabbt utan att vi ska behöva använda för mycket hand. Sen rider vi också mycket lösgörande, sidvärtsrörelser, förvänd galopp osv. I hoppningen sen ligger största fokus på att få hästarna att utveckla sin hoppteknik på bästa sätt. Alla hästar travhoppas ganska mycket och vi använder oss mycket av bommar före och efter hinderna, samt hoppar mycket linjer. Det fokuseras otroligt mycket på små detaljer. Detaljer som får hästarna att tänka till lite mer och börja använda sin kropp på ett bättre sätt.
 
 
 Här rider jag lite markarbete på Chataga. Vill inte ha några kommentarer ang. hjälmen. Det var riktigt kallt och jag är vuxen nog till att bestämma över min egen kropp. Rider i normala fall alltid i hjälm.
 
Har du någon taktik för framtiden? Hur länge kan du tänka dig jobba utomlands och om du flyttar tillbaka hem till Sverige vad är dina planer då? :)
 
Just nu tar jag bara en dag i taget. Jag har ingen direkt plan över hur längre jag kommer att stanna här. Just nu trivs jag väldigt bra, jag har fina vänner, är omringad av otroligt duktiga tränare, får möjlighet att rida och tävla bra hästar plus att jag även har min pojkvän här. Jag kommer med andra ord stanna så länge jag känner att det ger mig något. Den dagen jag kommer hem till Sverige vill jag nog starta eget, ta emot lovande hästar för träning och tävling.
 
Hur har ditt liv förändras sen sist du hade igång bloggen. Är du första ryttare nu? Vad är ditt mål med ridningen och vad hoppas du på i framtiden? Tror du att du och lalla någon gång kommer komma tillbaka till den nivån ni varit på? Kul att du bloggar igen även  fast det inte blir så ofta och stort lycka till, du rider fantastiskt bra!
 
Tack så mycket! :) Min position här på Schockemöhle har förbättras en aning tycker jag. Jag rider fortfarande kvar i Florians stall, men är mer självständig och har mina egna hästar som jag blivit tilldelad. Givetvis hjälper Florian mig fortfarande och känner ibland igenom även mina hästar om jag behöver hjälp, men annars ansvarar jag mestadels över dessa. Är Florian inte här några dagar eller under en helg tex. så tränar jag med de andra tränarna och åker själv på tävlingarna. Förut jobbade jag en större del i stallet än vad jag gör förtillfället. Jag har nu en groom som hjälper mig att göra iordning hästarna så största delen av dagen sitter jag i sadeln. Jag tror min situation ändrades lite efter PSI-akutionen. De högre satta tränarna vet vad jag går för nu och jag har en bra kontakt med dem. Det är som sagt väldigt lätt att bara bli "en i mängden" här, men nu känns det som att jag är mer delaktig.
 
Målet med min ridning är att utveckla min förmåga att rida olika hästar, veta hur jag ska ta mig till i olika situationer för att få ut det bästa ur varje häst jag sitter på. Jag försöker ta till mig alla olika knep som jag får lära mig för att sen ta med mig dessa vidare i livet. Jag vill såklart också komma upp i klasserna igen och rida större tävlingar, dock är det ganska svårt på ett sånt här ställe där det finns så otroligt duktiga ryttare och alla fajtas om att få den chansen. Jag ser mest den här tiden som en läroperiod och sen får vi se vart det sen leder och om det kanske dyker upp andra erbjudanden. Efter den här tiden på Schockemöhle hade jag gärna hittat något annat stall där jag får chansen att tävla ännu mer!
 
Ang Lalla är svårt att säga. Hon ska sättas igång nu lite smått av min kära mamma och sen ska hon till veterinären igen för ett återbesök. Om det verkar som hon kommer att hålla så vill jag gärna börja tävla henne igen. Tror det kan bli aktuellt då att jag tar hit henne, men då ska det vara 100% säkert att hon kan börja hoppa. Drömmen är ju såklart att börja tävlar henne ordenligt igen!
 
Min stjärna! <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0